Wat  te doen tegen beschadigd haar?

Wat te doen tegen beschadigd haar?gezond-haar-versus-beschadigd-haar-blog-2

Beschadigd haar: het is iets dat veel voorkomt, maar helaas moeilijk te herstellen is. Beschadigd haar ziet er dof en/of pluizig uit, en is erg breekbaar waardoor je haar makkelijker uitvalt en dus steeds dunner wordt. Dat wil natuurlijk niemand! In dit artikel deel ik mijn tips & tricks om beschadigd haar te voorkomen én te herstellen.

Dit is een gesponsord artikel.

Gebruik elastiekjes zonder metaal

Bijna alle haarelastiekjes bevatten een stukje metaal, waar de twee uiteindes van het elastiek samen komen. Maar wist je dat dit stukje metaal je haar dusdanig kan beschadigen dat het zelfs kan afbreken? Er blijven altijd wel een paar haren tussen het metaal vastzitten, waardoor die uiteindelijk zullen afbreken als je je haar los wilt doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook haarelastiekjes te koop zonder metalen tussenstukje. Ook zou je kunnen kiezen voor een InvisiBobble, waar je haar niet in vast kan blijven hangen.

IMG_8676

Verzorging voor breekbaar haar

Andrélon heeft onlangs de Biotin Strength lijn uitgebracht. Deze lijn is speciaal ontwikkeld om beschadigd en breekbaar haar te verzorgen. De verzorgingslijn is verrijkt met biotine; ook wel bekend als vitamine B7. Biotine wordt geroemd om haar versterkende, herstellende werking. De producten met biotine, uit deze speciale lijn van Andrélon, voeden je haar intensief en beschermen je haar tegen haaruitval veroorzaakt door haarbreuk. Deze Andrélon Biotin Strength lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, versterkend masker en een versterkende crème. Aanrader als je haar breekbaar is en wel wat extra verzorging kan gebruiken! Ik heb de producten zelf ook in gebruik op het moment. De producten zijn fijn in gebruik, ruiken lekker en hebben daadwerkelijk effect. Ik merk dat mijn haar sterker aanvoelt sinds ik deze producten gebruik en dat het er voller uitziet. 

Gebruik zo min mogelijk hitte-apparaten

Perfect gesteilde haren en een weelderige bos met krullen zijn natuurlijk prachtig, maar die krul- en stijltangen zijn behoorlijk slecht voor je haar. Teveel hitte zal je haar op den duur doen verschrompelen, waardoor het breekt en dus uitvalt. Probeer het gebruik van hitte-apparaten te beperken tot eens per week of nog minder. En áls je dan je haar wil krullen voor een feestje, gebruik dan altijd een product dat je haar beschermt tegen de hitte van de tang.

IMG_8719

Ga voorzichtig met je haar om

Dat klinkt voor zich, maar je bent (onbewust) waarschijnlijk minder voorzichtig met je haar dan goed is. Let er bijvoorbeeld op dat je tijdens het borstelen of kammen onderaan je haar begint en langzaam naar boven werkt. Ook niet geheel onbelangrijk: slaap met je haar vast. ’s Nachts draai je regelmatig, en ontstaat er daardoor continu wrijving in je haar. Doe bijvoorbeeld een losse vlecht in, of een knot bovenop je hoofd.

Voeding speelt ook mee!

Wist je dat je de conditie van je haar kunt verbeteren met bepaalde voeding? Je haar profiteert van de vitaminen, proteïnen en mineralen die jij gedurende de dag tot je neemt. Zo zitten er omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer in vis, waardoor je hoofdhuid gezond blijft. In bonen en zuivelproducten zit veel proteïne, wat haar sneller doet groeien. Verder zitten er in gevogelte en noten zink en ijzer, die je haar helpen versterken en herstellen.

IMG_8674

Wat zijn jouw tips om breekbaar en beschadigd haar te verzorgen?

Deze post heeft 2 reacties

  1. Leuk artikel (ook al is het gesponsord)! Mijn tip: Aphogee Protein Treatment, 1 keer per 6 weken ongeveer. Of als voorbehandeling op het verven. Mijn haar knapt daar altijd echt van op merk ik. 🙂

  2. Regelmatig de puntjes (laten) knippen heeft mijn haar echt een boost gegeven. Alsin dat de puntjes niet zo snel splijten en het er dus ook een stuk gezonder uitziet. Verder gebruik ik kokosolie als masker en stop ik van dat argan olie af en toe in de puntjes.

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu