Weleda Verzachtende Gezichtscrème Light – Amandel

Weleda Verzachtende Gezichtscrème Light – Amandel

Mijn moeder was altijd al fan van het merk Weleda, maar zelf had ik nooit de behoefte een product hiervan te kopen. Totdat m’n lieve mams een deodorant voor me kocht, die toch wel erg fijn bleek te zijn. Niet lang daarna zat in de Glossybox een Weleda gezichtsolie, uit de amandellijn. Ook dit product vind ik heel goed, en inmiddels kan ik wel beamen dat Weleda inderdaad een geweldig merk is. Wat ik extra plezierig vind, is dat het merk puur natuurlijke ingrediënten voor haar producten gebruikt. Zo ook deze verzachtende amandel  gezichtscrème!

De lichte, verzachtende amandel gezichtscrème van Weleda is bedoeld voor de gevoelige, gemengde huid. De crème herstelt de natuurlijke balans van de huid, beschermt tegen invloeden van buitenaf en kalmeert de huid. Wanneer je deze gezichtscrème een tijdje gebruikt, zal je huid tot rust komen en weer soepel en zacht aanvoelen. 

Deze lichte, verzachtende dag- en nachtcrème is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen, en bevat ook geen grondstoffen op basis van minerale oliën. In het kort: er zitten geen ‘extra’ ingrediënten in, de crème is vrij van troep. Er zit overigens ook geen parfum in het product, wat voor de gevoelige huid natuurlijk een pluspunt is.

In de gezichtscrème zit amandelolie die zorgt voor het verzachten, versoepelen en rustig maken van de huid. Ook zit er pruimenpitolie in, wat voor de verzorging van de huid zorgt door onverzadigde vetzuren, en deze olie zorgt ook nog eens voor de heerlijke amandelgeur. Verder zit er melkzuur in de crème, het ingrediënt dat zorgt voor het in balans brengen van de zuurgraad van de huid. Je ziet alcohol staan, maar deze alcohol is verkregen uit suikerbieten, fruit en graan en is dus een natuurlijke vorm van alcohol. De alcohol zit in het product om ervoor te zorgen dat de crème langer goed blijft. Daarnaast zit er xanthaan (natuurlijk verdikkingsmiddel), glycerine (natuurlijk ingrediënt verkregen uit plantenoliën, dat vochtvasthoudend werkt en de emulsie glad maakt), vetzuurglyceride (verkregen uit plantenoliën, werkt als emulgator om vette en waterige delen te verbinden) en water in. Puur natuur dus, deze amandelcrème!

De amandelcrème zit in een tube, wat ik zelf fijner vind dan wanneer het in een potje komt. Een tube is toch hygiënischer, het is makkelijker te doseren en de crème komt niet onder je nagels te zitten. Wat ik ook een voordeel vind is dat je ieder laatste beetje uit de tube kunt krijgen wanneer deze bijna op is, doordat het een knijpbare/indrukbare tube is. Verder heb ik niks aan het uiterlijk van de Weleda crème op te merken, ik vind de tube er prima uitzien.

De crème wordt niet voor niets ‘light’ genoemd door Weleda, deze heeft namelijk een hele lichte structuur. Het is een vrij vloeibare crème, maar wel ontzettend voedend! Wanneer je de crème aanbrengt op het gezicht voelt het eerst bijna als een serum aan, zo licht. Als je het in laat trekken merk je dat de crème zeker wel iets doet voor de huid en ineens voel je ‘m toch wel zitten. Geen vettig laagje, maar je voelt zo’n twee minuten dat je gezicht bezig is met het opnemen van alle verzorgende ingrediënten. De crème ruikt heel subtiel en natuurlijk, en schreeuwt ook niet meteen ‘amandel’. Ik vind de geur aangenaam, maar ik vind het wel fijn dat deze niet lang blijft hangen.

Ik gebruik Weleda’s gezichtscrème met amandelolie nu ongeveer een maand en ik moet zeggen dat mijn huid inderdaad rustiger geworden is. Ik heb minder puistjes en mee-eters, en mijn gezicht voelt inderdaad soepeler en zachter aan. Dat m’n huid een beetje is opgeknapt, hoeft natuurlijk niet per se aan deze crème van Weleda te liggen, maar ik denk wel dat dit product er grotendeels voor heeft gezorgd. Ik vind deze dagcrème ook nog eens heel fijn voor wanneer ’t warm is, omdat de structuur zo licht en vloeibaar is, waardoor de crème snel intrekt. Ja, ik ben zeer tevreden over dit product van Weleda!

Voor een tube van 30 ml betaal je €12,95. Zelf vind ik dit niet veel voor een goedwerkende gezichtscrème, en al helemaal niet als je bedenkt dat er enkel natuurlijke ingrediënten in zitten. Producten van Weleda zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en kruiderijen.

Wat is jouw ervaring met Weleda? Kijk jij naar de ingrediëntenlijst als het gaat om gezichtsverzorging?

Deze post heeft een reactie

  1. Super post! Deze gaat bij de bookmarks. Wat Google wel niet kan betekenen 🙂

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu