The Ordinary Skincare

The Ordinary Skincare

Wellicht hebben jullie al weleens gehoord van The Ordinary. Het is een heel populair skincare merk op dit moment, en ik snap de hype helemaal. De producten van The Ordinary bevatten stuk voor stuk ingrediënten die écht effectief zijn. Zuren, vitamines, moleculen… Producten die dus daadwerkelijk iets doen – gericht op specifieke onderdelen en/of problemen van de huid. Ik gebruik nu vier weken een aantal verschillende producten van The Ordinary, dus het leek me tijd voor een review.

The Ordinary “Buffet” Serum

Dit is een serum dat zich richt op tekenen van huidveroudering en het verstevigen van de huid. “Buffet” gaat dofheid, droge huid, verlies van elasticiteit, donkere vlekken, hyperpigmentatie, fijne lijntjes en rimpels tegen. Het serum bevat peptiden, hyaluronzuur, aminozuren, bio-derivaten, en technologieën met hele moeilijke namen als Syn-Ake®, Matrixyl Synthe 6®, Matrixyl 3000®, en Argirelox®.

Je kunt het product zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken, voordat je andere oliën of crèmes aanbrengt. Het serum mag niet worden gebruikt in combinatie met vitamine C (ascorbic acid) en direct acids – dat zijn bestanddelen die in sommige andere effectieve skincare producten zitten. Ik vind dit serum onwijs fijn, want het trekt supersnel in en dient daardoor als perfecte basis voor mijn verdere huidverzorgingsroutine. Het is een licht jelly serum, en met het pipetje kun je goed doseren. Ik gebruik zo’n drie ‘druppels’ per keer voor mijn hele gezicht. Het voelt alsof het serum me een flinke boost geeft; mijn huid gaat er meer van stralen en ziet er gladder uit. Alsof ik vijf jaar terug in de tijd ben. Echt ideaal!

The Ordinary 100% Plant-derived Squalane

Toen ik de ingrediëntenlijst van dit product zag, was ik wel even verbaasd. Het is namelijk écht 100% puur squalaan. Niet eens aqua. Er staat letterlijk maar één ingrediënt op de lijst, haha. Dit product richt zich op het hydrateren van de huid, en gaat dofheid en verlies van elasticiteit tegen. Ik heb even het een en ander opgezocht over squalaan. Kort samengevat in Jip en Janneke taal: we worden allemaal geboren met squaleen in onze huid – een stof dat onze huid soepel en zacht houdt. Naarmate je ouder wordt vervliegt dit stofje. Dat kunnen we aanvullen met het plantaardige squalaan, wat door ons lichaam als ‘huideigen’ wordt opgenomen. Squalaan heeft een aantal positieve effecten op de huid:

 • zorgt voor een fluweelzacht gevoel
 • helpt vocht vast te houden
 • herstelt de elasticiteit
 • dringt diep door
 • is een goede drager voor andere stoffen, waardoor deze ook diep in de huid doordringen
 • heeft een bijzonder gunstige invloed op huidherstel, waardoor wondjes en ontstekingen sneller genezen
 • verzacht bij diverse huidproblemen, zoals eczeem en rosacea
 • vermindert pigmentvlekken
 • werkt als antioxidant tegen vrije radicalen die ontstaan door bijvoorbeeld stress, alcoholgebruik en luchtvervuiling

En van deze voordelen profiteer je dus als je dit flesje met 100% squalaan gebruikt. Je kunt deze olie zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken, en het werkt extra goed na een serum op waterbasis te hebben gebruikt (bijvoorbeeld “Buffet”). Ik gebruik het dan ook nadat ik “Buffet” heb aangebacht, en de twee werken perfect samen – het lijkt of ze elkaar versterken. Het serum alleen is namelijk heel licht en trekt razendsnel in, maar deze olie is juist wat vettiger en zorgt voor meer hydratatie en voeding. Per keer gebruik ik zo’n twee druppels voor mijn gezicht. Ik laat de olie altijd een minuut of drie intrekken, voordat ik verder ga met mijn routine.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

Dit product is speciaal voor de huid rondom de ogen bedoeld. We weten allemaal dat cafeïne goed helpt om lekker wakker te worden. Niet zo gek dus dat cafeïne ook wordt gebruikt om wallen en donkere kringen weg te werken! In veel skincare producten zit eigenlijk te weinig cafeïne om daadwerkelijk effectief te zijn, maar in deze formule van The Ordinary zit 5%, wat echt opvallend veel is. Het staat als tweede ingrediënt op de lijst, want zonder de combinatie met water zou het dan weer schadelijk (giftig zelfs!) zijn voor de huid. In het product zit naast cafeïne ook EGCG, de afkorting van Epigallocatechin Gallatyl Glucoside. Dit is een stofje dat wordt verkregen uit groene theebladeren. Beide ingrediënten verminderen het ontstaan van wallen en verkleuring rond de ogen.

Je kunt dit product zowel in de ochtend als avond gebruiken, en het mag met alles gecombineerd worden. Het voelt een beetje aan als een koele, waterige gel en het trekt razendsnel in. Superfijn! Ik krijg er altijd een fris en opgewekt gevoel van, ook door de substantie. Het laat een héél licht plakkerig laagje achter, maar ook dat gevoel is na een paar minuten weg. Je kunt er prima daarna dagcrème en/of make-up overheen aanbrengen, het gaat niet rullen of iets anders geks.

The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%

Deze crème bevat vitamine C, in de vorm van MAP (magnesium ascorbyl phosphate). Vitamine C is een effectieve antioxidant, die de teint verheldert en tegelijkertijd huidveroudering tegen gaat. Hierboven schreef ik dat je het serum “Buffet” niet in combinatie met vitamine C producten mag gebruiken, maar omdat deze crème geen pure vitamine C bevat, maar een complex dat wateroplosbaar is en een minder hoge concentratie zuur bevat, mogen deze twee dus wel gecombineerd worden. Ik gebruik deze moisturizer dus als laatst stap in mijn huidverzorgingsroutine.

Ook van de crème gebruik ik maar weinig: een klein erwtje per keer. De formule van het product is romig, maar ook licht vettig door de olie die in het product zit. Hierdoor kun je de crème makkelijk verdelen over het hele gezicht, zonder te hard te moeten ‘wrijven’ of deppen. Het trekt dan ook snel in, waardoor ik eigenlijk meteen mijn make-up kan aanbrengen nadat ik de dagcrème heb gebruikt. Het enige jammere aan dit product vind ik de geur, het ruikt echt een beetje naar oud papier, haha. Maargoed, dat ruik je alleen tijdens het aanbrengen, de geur vervliegt daarna direct.

Conclusie

Tja, what can I say? Ik ben om. De producten van The Ordinary werken als een trein: ze doen exact wat ze beloven en bevatten enkel en alleen de nodige ingrediënten – zonder toevoegingen. Daar ben ik groot voorstander van. Het is moeilijk om te zeggen welk product het meest effect heeft en welke het minst, want ik gebruik ze natuurlijk samen. Maar ik heb wel echt het idee dat ze ieder voor zich hun eigen ding doen, en hun eigen kracht hebben. Ik gebruik deze producten nu ongeveer een maand en ik merk echt dat mijn huid gladder is, meer straalt, en zélfs dat mijn fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Mijn huid voelt gewoon elastischer en beter gehydrateerd aan, waardoor die fijne lijntjes niet meer zo diep zijn, denk ik. En daar ben ik reuze blij mee! Vooral rondom de ogen en op mijn neus zie ik veel verschil. Ik heb al jaren kraaienpootjes als ik lach, en ik zie die écht een stuk minder door deze producten. Op mijn neus had ik altijd droge velletjes waardoor make-up daar gewoon níet mooi zat, maar ook daar is nu totaal geen sprake meer van. Heerlijk, deze ontdekking! En de producten zijn ook nog eens hartstikke betaalbaar. Ik wil meeeer!

Prijs en verkrijgbaarheid

Je kunt de producten van The Ordinary kopen bij onder andere Douglas en Beautybay.

Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Deze post heeft 7 reacties

 1. Ik vind dit ook zo’n mooi merk! Het ziet er echt veel duurder uit dan het is. Ik gebruik nu een exfoliant van hen als onderdeel van m’n nighttime skincare routine – als ik eraan denk, oeps. ?

 2. Heb het zelf ook gebruikt. Serie aangeschaft om uit te proberen. Maar helaas ben ik totaal niet tevreden. Na het opbrengen van het oogserum meteen irritatie en rood. Dit heb ik bij meerdere producten van The Ordinary ondervonden. Heb hier ook een e-mail gestuurd naar Douglas … geen respons gehad.

  1. Teruggaan naar de winkel kan helpen. Heb ook wel eens een allergische reactie gehad en kreeg toen mijn geld terug.

 3. Ik gebruik nadat ik The ordinary heb ontdekt bijna alleen maar hun producten. Als je eenmaal hebt uitgevogeld wat het beste past bij je huid merk je echt een verschil. En dat voor een betaalbare prijs. Love it!

 4. Ik vind vooral de peeling echt top. De andere producten blijven hier verstoffen in mijn badkamerkastje. Gebruik veel liever andere merken.

 5. Ik ben door je review nog meer benieuwd geworden naar dit merk, ziet er goed uit! ?

 6. Hi lotte!

  Na jouw review ben ik nieuwsgierig geworden en heb ik alle bovenstaande producten aangeschaft. Ik vind alleen de dagcrème niet zo fijn. I.p.v. daarvan gebruik ik wat ik altijd al smeerde: Biafine crème. Maar nu zie ik dat daar wel stearic acid en sorbic acid in zit. Is dat een probleem? Jij schrijft dat je Buffet niet mag combineren met vitamine C of andere direct acids.. maar ik weet niet of dit dan ook niet mag..
  Hoop dat jij me kan helpen en kan uitleggen waarom dit eigenlijk niet gecombineerd mag worden.
  Liefs lianne

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu