NYX Blush Taupe

NYX Blush Taupe

IMG_5554

Taupe van NYX is een ‘blush’ die behoorlijk veel wordt gebruikt door meiden die van beauty houden. Het schijnt hét budget poeder te zijn om mee te contouren, in precies de goede kleur. Ik aasde er al een aantal maanden op, maar het product was steeds overal uitverkocht. Tot ik ‘m ineens bij Douglas tegenkwam! Natuurlijk nam ik NYX Blush Taupe meteen mee, en hier is dan eindelijk mijn mening over dit gehypte product.

IMG_5530

IMG_5541

NYX Blush Taupe

Hoewel Taupe door NYX in de categorie ‘blush’ is gezet, is dat het eigenlijk niet. Zo’n koele, taupe blush zou je gezicht niet bepaald laten stralen en voor een fris blosje op de wangen zorgen. Nee, Taupe is duidelijk een product om mee te contouren!Met contouren wordt bedoeld dat je de natuurlijke schaduwen in je gezicht versterkt, waardoor je bijvoorbeeld je jukbeenderen meer naar voren kunt laten komen, je voorhoofd kleiner kunt laten lijken en wat van je onderkin kunt wegmoffelen. Het meest natuurlijke effect kun je creëren door een mat, bruin product hiervoor te gebruiken, met een koele ondertoon.

Deze ‘blush’ van NYX zit in een plastic verpakking en het poeder zelf heeft een leuk piramidepatroon. Het product is groot genoeg om er met je blush- of poederkwast in te draaien, waardoor het oppikken van poeder geen moeite kost. In het doosje zit 4 gram product, waar je best een tijdje mee vooruit kunt.

IMG_5558

IMG_5567

De naam van het contourpoeder zegt het al: het product is taupe van kleur. Een lichtbruine tint met een grijze/koele ondertoon. Taupe heeft een matte finish. Het product is redelijk gepigmenteerd en niet te poederig, maar je moet de kleur wel echt even opbouwen voor intensiteit. Het is natuurlijk maar net hoe heftig je wilt contouren en hoe licht/donker je huid is, maar ik moet wel flink met mijn kwast in het product draaien om het gewenste effect te verkrijgen.

PicMonkey Collage

Links draag ik NYX Blush Taupe niet, rechts wel. Ik heb het product onder de jukbeenderen, op de kaaklijn en langs het puntje van mijn neus aangebracht. Zoals je ziet geeft Taupe mijn product meer vorm, waardoor de kaaklijn en de jukbeenderen duidelijker te zien zijn.

IMG_6260

Ik vind de kleur net iets té koel, waardoor het er soms wat modderig uit kan komen te zien als je teveel aanbrengt. Ook vind ik het product niet heel soepel werken, het poeder is wat stug. Ik kán er goed mee contouren, maar ik moet er wel de tijd voor nemen om een vlekkerig resultaat te voorkomen.

Toch vind ik het uiteindelijke effect, als ik ook blush en highlighter draag zoals op de foto hierboven, er goed uitzien. Mijn gezicht heeft een krachtigere uitdrukking, sterke punten worden benadrukt en ik kan mijn kin en voorhoofd en wat kleiner mee laten lijken.

IMG_6257

Conclusie

Ik heb gemengde gevoelens over NYX Blush Taupe. Ik verwachtte hét perfecte contourpoeder, maar dat is het voor mij niet helemaal. De kleur had ik liever íets warmer gezien (dat staat ook beter bij mijn duidelijke gele ondertoon) en het poeder wat minder stug. Het uiteindelijke resultaat met full face make-up vind ik dan weer wel erg mooi, en redelijk natuurlijk. Helemaal ontevreden ben ik dan ook niet, want het contouren op zich doet het product dus prima. Het kost alleen wat meer tijd en moeite om het vlekkeloos (letterlijk) aan te brengen. Ik blijf het product wel gebruiken, maar meng dit koele poeder wel met een iets warmere bronzer.

Prijs en verkrijgbaarheid

NYX kun je kopen bij Douglas, zowel online als in de winkels. NYX Blush Taupe kost €6,99.

Deze post heeft 52 reacties

 1. Als ik alleen naar de foto’s gekeken had zou ik naar de winkel gerend zijn want het ziet er prachtig uit. Jammer dat ie qua gebruik eigenlijk helemaal niet zo fijn is. Wie wil er nou een moddergezicht ;)?

 2. Ik vind het effect mooi staan! Dat hij zo koel is komt mij wel goed uit; jammer dat hij wat stug is!

 3. Wat een mooie kleur is dit, nog niet eerder gezien. Alleen jammer dat die wat stug is.

 4. Jammer dat het aanbrengen toch wat lastig is – het effect vind ik wel erg mooi!

 5. Hier hoor ik ook altijd goede verhalen over! Ik kan me voorstellen dat deze kleur net iets te koel is, ik zou dat voor mijn warme huidskleur ook vinden. Jammer, want het is echt een gewild product :).

 6. Super mooie kleur, en ook niet heel duur! Ik zal binnenkort eens een kijkje nemen in de Douglas!

 7. Het uiteindelijke effect vind ik super, ik heb al zoveel goeds over deze ‘blush’ gehoord! Ondanks dat hij bij jou niet zo goed werkt, zou ik hem toch graag proberen, het verschilt wel eens van product tot product helaas 🙁 Toch heb je er iets moois van kunnen maken en past het best prima bij je warme ondertoon! X

 8. Jammer dat de kleur net iets te koel voor je is! Ik heb hem zelf ook en heb denk ik een iets lichtere huid en meer een neutrale ondertoon, en bij mij is ‘ie eigenlijk prima! Hij brengt bij mijn trouwens het gemakkelijkst uit als ik mijn foundation en concealer goed heb afgepoederd, en daaroverheen breng ik dan Taupe aan! Dat maakt het wat minder vlekkerig 🙂

  1. Oh, dat is wel handig om te weten! Ik gebruik nooit foundation op mijn wangen, dus heb daar ook niet echt iets om af te poederen. Misschien toch maar eens proberen dan.

 9. Het ziet er erg mooi uit ^^

 10. Naar de foto’s kijkend dacht ik WOW, maar verder lezend bedacht ik mij dat dit toch niet de juiste keuze voor mij zou zijn!

 11. Het is net wat je zegt! Ik moet ook flink ‘roeren’ in het product wil ik een lichte schaduw zien. Los van dat vind ik de kleur geweldig om op een natuurlijke manier te kunnen contouren!

  1. Ja, het effect is inderdaad heel natuurlijk! Het duurt alleen wat langer om het gewenste resultaat te krijgen.

 12. Jammer dat het product niet helemaal prettig werkt. Ondanks vind ik het resultaat er op je foto’s heel erg mooi uitzien!

 13. Wat fijn dat je er zo eerlijk over bent! Het ziet er goed uit maar als ik het zo lees denk ik dat er inderdaad betere contourpoeders bestaan. Misschien dan toch beter iets van Sleek proberen (face form oid) of gewoon een mat poeder.

  1. De bronzer uit het Face Form palette is écht heel fijn, die gebruik ik nu dus in combinatie met Taupe 🙂

 14. Oeee wat heb je mooie foto’s gemaakt! Jammer dat het niet gelijk een topper is, maar als het leven vol perfecte producten zou zijn dan is het ook saai én niet handig voor de portemonnee. Mooie review!

  1. Haha, dat is ook zo. Niet alles kan perfect en fijn zijn! Thanks Dagmar! 🙂

 15. Haha, ietwat ‘modderig’ kan overkomen. Heerlijk stukje tekst 🙂 Ik vind het resultaat prachtig. Fijn dat je een ‘voor-en-na-foto’ hebt geplaatst.

 16. Wauw, ik was verwonderd over hoe mooi je contour er uitziet met dit product

 17. Ik ben gek op dit product, jammer dat je toch niet helemaal enthousiast bent. Hoola van Benefit heeft een wat warmere ondertoon als je nog op zoek bent 🙂

 18. Jammer dat hij wat lastig aanbrengt. Het resultaat op je gezicht vind ik wel heel mooi. Het lijkt heel natuurlijk, maar ik vind het wel mooier als dat je niks aanbrengt. Zelf gebruik ik Hoola van Benefit. Vind ik ook erg fijn en heeft een mooie kleur voor lichte huidjes.

  1. Oh, die wil ik ook nog graag eens proberen!

 19. Ik vind jouw echt een mooi meisje, je straalt! De blush vind ik ook mooi!

  1. Wat lief, dankje Merel!

 20. Het staat je erg goed, alleen jammer dat je iedere keer veel product moet gebruiken voor kleuropbouw. Dan ben je zo door de poeder heen.

  1. Precies! Dan mag het wel een budget product zijn, maar als je er zo snel doorheen gaat is ‘t alsnog een duur grapje.

 21. Wat jammer dat het geen top product is! Ik vind hem je wel prachtig staan!

 22. Ik vind hem je wel heel mooi staan!

 23. Jammer, hij oogt inderdaad wat vlekkerig. Ik heb deze een tijd lang gebruikt, maar hij is voor mij te donker.

 24. Dankjewel voor je review , ik was namelijk erg benieuwd wat jij er van zou vinden.

 25. Wat een mooie bronzer, perfect om mee te shapen! 🙂

 26. ik zou hem voor mezelf ook iets te koel vinden als bronzer, ik vind het effect op de foto wel echt prachtig!

 27. Ik vind het resultaat op zich wel erg mooi 🙂

 28. Jammer dat het voor jou niet werkt zoals je had gehoopt. Toch vindt ik het op de foto’s erg mooi lijken.

 29. Over dit product heb ik goede verhalen gelezen alleen bij mij zou dit product niet eens opvallen :p

 30. Jammer dat ie lastig aanbrengt, ik vind het je namelijk wel erg mooi staan hoor!

 31. Ik vind het er echt heel erg mooi uitzien, had ik dit artikel niet gelezen had ik hem meteen besteld. Maar nu begin ik inderdaad toch wat te twijfelen. Jammer dat hij vlekkerig kan worden en stug werkt. Hmm.. lastig! 🙂

 32. Hij is zo nice! ♡

 33. Dat had ik niet verwacht, ik las altijd zoveel goeds. Ik heb hem voor surprise gevraagd haha, maar ik denk dat ie opzich wel zal bevallen 🙂

  1. Het product bevalt me ook wel hoor, ik ben er alleen niet zó enthousiast over als ik had verwacht. Je zult er vast alsnog blij mee zijn! 🙂

 34. Het ziet er wel heel erg mooi op de full face foto’s, maar op je swatch vind ik taupe eigenlijk ook wat te koel. Ik vind de bronzer in het face form palette van Sleek echt een topper!

  1. Ja, die vind ik ook fantastisch!

 35. Hij staat op mijn kerstlijstje dus ik ben benieuwd! Gelukkig is het geen mega dure aanschaf!

 36. jouw foto’s zijn altijd zo mooi, het erge is ik heb hem nu al drie maanden en nog geen foto’s van gemaakt en nog niet gebruikt!

 37. Wat een aparte kleur voor een blush. Ik weet nog niet wat ik er van moet vinden, misschien inderdaad ietsje te koel.

 38. Wauw, ik vind het effect bij je erg mooi. Ik heb het nog nooit zo duidelijk op foto’s gezien, heel erg goed gedaan! Jammer dat het product wat lastig in gebruik is, maar ik denk dat ik het dat wel waard vind, het resultaat is wel erg mooi.

 39. Jammer dat hij nogal lastig in gebruik is, want hij ziet er werkelijk prachtig uit! 🙂
  Je hebt hem echt super mooi aangebracht!

 40. Dit product zou niks voor mij zijn denk ik.. Maar dat komt dan eerder doordat ik nooit mijn gezicht contour. Ik zou dat niet eens kunnen vrees ik hihi.

 41. Hmmm om mee te shapen lijkt hij me inderdaad wel vrij koel (een beetje zoals Tease van Naked 2?), maar goed dan weet je wel zeker dat ‘ie niet te oranje is. Ik snap ergens wel dat je niet zo 100% enthousiast bent, maar toch lijkt hij me wel fijn!

 42. Mooie blush! Ik zou hem toch eens moeten kopen, hij wordt al jaren zo gehyped!

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu