Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette

Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette

IMG_1327

De trend is nog steeds ‘not trying too hard’ wat make-up betreft. We zijn voorlopig nog niet van de nude palettes af! Ook Maybelline komt met een mooi, neutraal oogschaduwdoosje met daarin 12 rosé gouden tinten. Er zitten zowel warme als koele kleuren in, met verschillende finishes. Het Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette klinkt als een perfect palette voor dagelijks gebruik! Toch…?

IMG_1325

IMG_1326

IMG_1330

Over het Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette

Not trying too hard. Dat is het geheim van de most loved makeup looks van dit moment! Het Blushed Nudes palette van Maybelline 12 rosé gouden tinten die passen bij iedere huidtoon. Ontdek de verschillende texturen van mat tot shimmering en ‘dare to go nude’.

Het palette komt in een plastic doosje en bevat een dubbelzijdig kwastje. Aan de ene kant een sponsje, aan de andere kant echte haartjes. De verpakking vind ik er mooi uitzien, doordat de vormgeving bij de kleuren van de oogschaduw past. Nog leuker was het geweest als er ook een spiegeltje in zat, maar hé, die hebben vrouwen eigenlijk toch al genoeg.

IMG_1333

De bovenste rij van het palette bestaat uit lichte tinten, en de onderste rij bevat juist wat meer donkere oogschaduws. Ik vind het fijn dat er niet alleen glanzende oogschaduws in zitten, maar dat er ook matte tinten bij zijn. Dat maakt het maken van een complete look toch wat makkelijker! De kleuren uit het Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette doen me overigens denken aan die van het Urban Decay Naked 3 palette.

IMG_1337

Dit is de bovenste rij oogschaduws. Mooie, lichte tinten! Ik was blij verrast een matte highlightkleur te zien, en ook de matte vijfde oogschaduw vind ik prachtig. Hoewel de kleurtjes zo licht zijn, hebben ze een prima pigmentatie!

IMG_1338

En zie hier de onderste rij oogschaduws, die beduidend donkerder zijn. Veel warme tinten, maar de vierde oogschaduw is juist wat koeler. Mijn favoriet is de tweede kleur, die prachtige gouden glittertjes bevat.

IMG_1366

IMG_1368

Moeilijk te zeggen welke kleuren ik precies heb gebruikt, want ik heb ze bijna allemaal wel op mijn ooglid gehad. Ik liep tegen een bekend probleem aan, dat ik vaker heb met drogisterij oogschaduws: ze blenden te makkelijk. De oogschaduws worden al snel één waas van kleur, het is bijna onmogelijk veel definitie in je look te krijgen met dit palette. Dat vind ik wel heel jammer, want van al die verschillende, supermooie kleuren in het doosje en op de swatches op mijn hand zie je eenmaal op het ooglid bijna niets meer terug.

IMG_1367

En zo zag het Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette eruit na er één look mee te hebben gemaakt. O-ve-ral oogschaduw. Dat is meteen een verklaring voor het probleem dat ik hierboven besprak: de oogschaduws zijn veel te poederig, te los. Ze geven dan ook opvallend veel fall-out op het gezicht. En een extra nadeel aan het poederige, is dat de oogschaduws nu met elkaar zijn gaan mengen in het doosje, waardoor je het risico loopt een donkerbruine vlek in je lichtroze oogschaduw te krijgen.

IMG_1335

Conclusie

Nee, dit is ‘m niet. Ik vind het Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette er prachtig uitzien en de swatches op de arm zagen er veelbelovend uit, maar de oogschaduws zijn véél te poederig om er een mooie, gedefinieerde look mee te maken. Hoewel de pigmentatie goed is, is de formule niet krachtig genoeg en valt er meer oogschaduw náást het ooglid, dan erop. Heel jammer!

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette is vanaf deze maand verkrijgbaar bij de drogisterij en kost €15,99.

Deze post heeft 25 reacties

 1. Wat balen dat je dit palette zo tegen vind vallen! Ik vind het er prachtig uit zien. Ik hou er niet van als een oogschaduw zo ontzettend poederig is, jammer!

 2. Hij ziet er in de verpakking best mooi uit, jammer dat hij het toch niet is,

 3. Elke keer twijfelde ik of ik hem moest kopen want het palette ziet er mooi uit. Jammer dat de kwaliteit niet goed is. (:

 4. Mmm nee ik zou dit palette ook niet kopen, hoewel ik de kleurkeuze wel erg mooi vind!

 5. Aaah nee wat zonde! Hij zag er zo onwijs mooi uit. Dat de oogschaduws één waas worden na het blenden vind ik het grootste minpunt, dan kun je nog zo veel mooie kleurtjes in je palette hebben maar er niets moois mee maken!

 6. Wat een leuke palette is het.

 7. Jammer dat hij zo tegenvalt! Inderdaad mega veel poeder! Ik ga hem zeker niet aanschaffen.

 8. Jammer! De swatches zijn inderdaad veelbelovend…

 9. Ah wat jammer!! Deze wilde ik misschien kopen, hij ziet er mooi uit, maar nu toch maar niet. Toch maar het naked 3 palette voor mijn verjaardag vragen 🙂

 10. Jammer dat het palette wat tegenvalt. Het zag er op het eerste moment wel goed uit, maar jammer dat de kleuren moeilijk zichtbaar zijn als je ze aanbrengt op de ogen en dat ze zo poederig zijn 🙁

 11. Hm, ik was er ook al benieuwd naar. Heb hem ook ontvangen.. de kleuren vind ik wel mooi en de swatches ook!

 12. Ik vind het een prachtig palette om te zien. Ik twijfelde om hem te kopen, maar nu ik jouw review zo lees laat ik het denk ik toch maar. Zonde dat de oogschaduws zo poederig zijn en zoveel fall-out geven. Maar wat ik vooral jammer vind is dat de oogschaduws te makkelijk blenden, waardoor de kleuren té veel met elkaar vermengen. Zonde, want kleurtechnisch vond ik het palette wel potentie hebben.

 13. Jammer dat de kwaliteit zo tegenvalt. Ik vind het wel erg mooie kleuren, maar ik laat dit palette toch maar in de schappen liggen.

 14. Pfoe wat jammer zeg! Ik had zo gehoopt dat dit een goed palette zou zijn, maar die poederigheid, nope..

 15. Zo zonde dit. Ik heb de VS variant en die is wel minder poederig, maar daarvan is de pigmentatie weer een stuk slechter.

 16. Wow, na gebruik is het inderdaad één grote poederbende geworden. Jammer, want de swatches zagen er echt heel erg hoopgevend uit: goed qua pigmentatie en vrij diverse kleuren (ook al zijn ze allemaal in hetzelfde straatje). Ja, echt heel erg jammer!

 17. Wauw, welke lipstick heb je op Lotte?

 18. Jammer dat die zo poederig is, ik heb hem pas ook gekocht. Ga hem morgen eens testen!

 19. mehhh, zo jammer want ik vond het op het eerste gezicht wel een mooi palette!

 20. Ik heb het palletje ook en hij ok, inderdaad niet “je van het” 🙁
  Toen ik ‘m voor het eerst probeerde viel het mij op dat de oogschaduw erg (heel erg veel…) lijken op de oogschaduws van Essence, die in de palletjes met Nude, Greys, Vintage etc. erop. Moet je maar eens vergelijken als je die ook hebt, gemaakt in dezelfde fabriek misschien?!

 21. Hmm wat jammer, hij zag er mooi uit.

 22. Op het 1e gezicht ziet het palette er echt heel mooi uit. Ik ben enthousiast! maar na 1 keer gebruiken vind ik het echt zonde dat het palette er zo uit ziet, kun je nagaan na nog meer gebruiken. Ik zou persoonlijk de bovenste rij amper gebruiken dus dan vind ik het zonde om het palette aan te schaffen. Jammer want het zag er goed uit! Duidelijke review!

 23. Wat jammer, ik had ‘m op het oog!

 24. Wauw, het zag er zo mooi uit, maar wat een ravage na 1 keer gebruiken zeg… Niet mooi!

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu