MAC Mineralize Skinfinish Natural

MAC Mineralize Skinfinish Natural

mac mineralize skinfinish natural 6

Ik heb zat blushes, highlighters en andere mooie poeders van MAC in mijn stash, maar nog nooit had ik een ‘gewoon’ gezichtspoeder van mijn lievelingsmerk geprobeerd. Vriendinnetje Marjolein had er eentje liggen, in een voor haar verkeerde kleur, en vroeg of ik haar poeder wilde overnemen. Maar natuurlijk! Inmiddels heb ik de MAC Mineralize Skinfinish Natural flink getest en is het tijd om mijn oordeel te vellen.

mac mineralize skinfinish natural 3

mac mineralize skinfinish natural 4

mac mineralize skinfinish natural 7

Over de MAC Mineralize Skinfinish Natural

De Mineralize Skinfinish Natural is een poeder, waarmee je het gezicht kunt matteren. Volgens MAC bevat dit poeder mineralen, en het is het extra langzaam gebakken om een matte, doch natuurlijke finish aan het gezicht te geven. Ook zou de Skinfinish Natural een lichte dekking geven, waardoor het gezicht net iets egaler zal ogen. Je kunt het poeder gebruiken over je dagcrème, over je foundation, of als touch-up gedurende de dag.

De Natural poeders zijn verkrijgbaar in 16 kleuren, van heel licht tot donker. Gelukkig kunnen ook getinte dames bij MAC terecht! Het product bevat 10 gram poeder.

mac mineralize skinfinish natural 5

mac mineralize skinfinish natural 8

Ik heb de Skinfinish Natural zelf in de kleur Light Medium. Het poeder heeft een duidelijke gele (warme) ondertoon, wat goed bij mijn teint past. Wat me tijdens het eerste gebruik meteen opviel, is dat het product vrij poederig is. Je hebt van die poeders waar je in kunt blijven draaien met je kwast, en van die poeders waarbij een paar keer deppen met de kwast al genoeg is. De MSFN is duidelijk een poeder in de tweede categorie.

mac mineralize skinfinish natural 2mac mineralize skinfinish natural 1

Links zie je mijn gezicht zonder poeder. Vooral mijn neus en voorhoofd zien er vettig uit, maar ook mijn wangen glimmen een beetje. Rechts draag ik de Mineralize Skinfinish Natural. Zoals je ziet is mijn gezicht ineens een stuk matter! Je kunt het verschil vooral goed zien aan de neus en het voorhoofd. Ook heeft mijn huid mét poeder meer één kleur; het oogt wat rustiger en vlakker allemaal. Het matteren en egaliseren doet de MSFN absoluut goed!

Maar is het poeder ook longlasting? Ik zeg eerlijk dat mijn T-zone aan het einde van de dag toch weer glom. Maar na het product meerdere malen te hebben getest, merkte ik wel degelijk verschil met mijn vorige gezichtspoeder van Catrice. Mijn gezicht blijft met het poeder van MAC namelijk een stuk langer mat. Waar het poeder van Catrice het een uur of drie goed volhoudt, blijft mijn huid met het poeder van MAC zo ongeveer het dubbele aantal uren mat.

mac mineralize skinfinish natural

Conclusie

Dus, wat is nu mijn eindoordeel over de MAC Mineralize Skinfinish Natural? Ik kan met zekerheid zeggen dat dit poeder van MAC langer werkt dan dat van een budgetmerk als Catrice. Mijn huid blijft langer mat en behoudt een aantal uren meer die egale teint. Ook vind ik het fijn dat de MSFN zo lekker zacht is, waardoor ik het liefst de hele tijd aan mijn wangen wil voelen, als ik het poeder net heb aangebracht. Kortom: het poeder doet haar werk supergoed, daar heb ik niks over te klagen. Als ik dan toch één puntje moet benoemen: het product had wel wat zuiniger in gebruik mogen zijn. Doordat ‘ie zo poederig is, gebruik je best veel product per keer. Ik ben dan ook bang dat de Skinfinish Natural vrij snel op zal zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid

Je kunt MAC kopen bij de online verkooppunten, zoals Douglas. Voor de MAC Mineralize Skinfinish Natural betaal je €29,50.

Deze post heeft 38 reacties

 1. Dat klinkt alvast erg goed, misschien probeer ik die de volgende keer wel als mijn mac blot powder leeg is 🙂

 2. Het klinkt erg fijn. Gelukkig houdt ‘ie je huid wat langer mat dan een budget poeder, dan mag ook wel als je een MAC product hebt. Ik zou ‘m ook graag een keer willen proberen omdat ik altijd enorm glans.

 3. Wat fijn dat je huid langer mat blijft, het klinkt ook erg goed!

 4. Klinkt als een fijn product! Ik ben hier heel benieuwd naar!

 5. Ik gebruik deze poeder ook om alles te setten, maar uiteindelijk ga ik toch weer glimmen. Als touch-up gebruik ik blot poeder, want die houdt mijn huid wel mat en geeft ook geen kleur af.

 6. Wat een prachtig natuurlijke effect geeft deze poeder, staat je echt heel mooi <3

 7. Deze poeder ziet er heel goed uit, mooi natuurlijk gematteerd 😀

 8. Klinkt heel fijn! Vooral omdat hij langer blijft zitten dan eentje van de Catrice. Ik ben verkocht! <3

 9. Hij klinkt wel erg goed! Bij mij wisselt het heel erg of mijn poeder van Catrice mijn huid lang mat houdt of niet en zo kan het gebeuren dat ik soms een glimhoofd heb op foto’s, terwijl ik dacht dat ik nog mat was 😛 Dan heb ik liever een iets duurder product dat mij iets langer mat houdt!

 10. Ik heb ook een poeder van MAC en ik vind ze heel fijn!

 11. Pretty little liars :p

 12. Super fijn dat je hem zo kon proberen, ik ben er nu best wel benieuwd naar!

 13. Fijn, ik kon eerst ook écht niet zonder poeder. Gelukkig gaat het nu steeds beter en shine ik niet meer harder dan de zon of die ene flitser op mn hoofd. Pfieuw!

 14. fijn ereview!

 15. Wauw hartstikke mooi gedaan die look! Ziet er goed uit

 16. mooi matte effect!

 17. Dit was mijn allereerste MAC product en ik moet eerlijk zeggen dat ik hem toen een maand gebruikt heb, en daarna nooit meer. Super zonde eigenlijk. Ik ga hem er morgen weer eens bij pakken!

 18. Fijne review en het verschil is ook goed te zien! Was al langer benieuwd naar dit product maar nu gaattie op de wishlist.

 19. Ik heb deze poeder ook en ben er heel blij mee! Ik gebruik hem iedere dag om mijn foundation af te poederen! Ook gaat ie heel erg lang mee, heb ‘m nu al een jaar en zoveel is er nog niet uit. 🙂

 20. Waaauw, wat een mooie poeder! Ik denk dat ik eens een kijkje ga nemen in de winkel, want het klinkt wel als eentje die voor mij zeer geschikt zou zijn:)

 21. Ik moest even goed kijken op de foto’s maar ik zie nu inderdaad at hij goed matteert! Hij klinkt verder ook goed, al lijkt het me jammer inderdaad dat ‘ie zo niet-zuinig in gebruik is. Dat vond ik ook met m’n Prep + Prime transparent finishing powder, die was ook vrij snel op.

 22. Ah nice dat je er een review over geschreven hebt en dat je ‘m fijn vindt! Ik ben het wel eens met je review, het is geen wonderpoeder maar hij doet het beter dan een budget poeder en is lekker zacht. Die van mij is bijna op (ongeveer een half jaar mee gedaan) en ik ben nu voor een andere van MAC gegaan die wat goedkoper was. Ben benieuwd of die beter gaat zijn ;).

 23. Ik moet altijd even zoeken naar het verschil (je gezicht vind ik van zichzelf niet hinderlijk glanzen), maar hij matteert inderdaad wel degelijk! Dat ‘ie lang blijft zitten is ook echt een pluspunt 🙂

 24. Ik gebruik dit poeder elke dag

 25. Mooi en natuurlijk effect. Ik gebruik nu 1 van de Hema maar die bevalt me niet zo goed dus betaal ik liever wat meer voor een goed product.

 26. Klinkt als een erg fijn product! Deze wil ik ooit zeker eens proberen! 🙂

 27. Heel natuurlijk resultaat! Je hebt een prachtige huid!

 28. Wat super dat je hem mocht overnemen en dezelfde kleur is als je huid. Het ziet eruit als een goed product!

 29. In het verleden heb ik ook een poeder gehad van MAC ik vond hem geweldig!

 30. Wat een mooi product.

  x

 31. Je ziet inderdaad verschil met en zonder poeder. Zonder glimt je gezicht wat meer en het poeder matteert heel mooi!

 32. Ik gebruik geen Mac meer (niet meer dierproefvrij) maar dit was altijd mijn go-to poeder. Doordeweeks na de dagcrème, werkte prima voor mij. Halverwege de dag moet je inderdaad eigenlijk wel bijpoederen maar ik deed dat nooit. Ik gebruik nu catrice maar die haalt het inderdaad niet bij de Mac poeder. Ik heb een tijd terug de careblend Mac poeder gehad omdat de skinfinish niet verkrijgbaar wa. Die is ook fijn maar die gaat nog twee keer zo snel op als de skinfinish.

 33. Hij geeft een heel mooi effect! Jammer dat ie niet zo zuinig is in gebruik.

 34. Jammer dat het zo prijzig is en niet echt zuinig, vind het effect wel erg mooi.

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu