MAC Faux Lipstick

MAC Faux Lipstick

MAC faux lipstick

Natuurlijk kan ik niet achterblijven en wilde ik ook meedoen met de Kylie Jenner lips hype. De Faux lipstick van MAC stond al een tijdje op mijn wishlist, maar was steeds uitverkocht. Toen liep ik laatst Douglas in Utrecht binnen, puur om even de nieuwe collectie te bekijken, en besloot ik maar eens een poging te wagen. En ja hoor, Faux was net aangevuld! Jullie hebben vast al honderd reviews gezien, maar dit is mijn mening over MAC Faux Lipstick.

MAC faux lipstick 1

MAC faux lipstick 2

MAC faux lipstick 3

Over MAC Faux Lipstick

De lipsticks van MAC hebben verschillende finishes. Faux heeft een satin finish, wat wil zeggen dat de lipstick veel kleur afgeeft, de lippen een beetje verzorging biedt tijdens het smeren en een semi-matte finish heeft.

Faux is dé MAC lipstick van het moment, wat allemaal komt door de immens populaire Kylie Jenner. Zij staat bekend om haar volle lippen, die ze creëert met MAC Lipliner Soar, en MAC Lipstick Faux. Ze brengt Soar aan de liplijn aan, en de iets lichtere Faux op de rest van de lippen. De subtiele, donkere lijn om haar lippen, lijkt net schaduw. Hierdoor lijkt het alsof haar lippen meer naar voren staan en dus voller en dikker zijn. Door de neutrale tinten van de lipliner en de lipstick, ziet het algehele resultaat er relatief natuurlijk uit.

 

MAC faux lipstick 4

MAC faux lipstick 5

MAC Faux is een hele neutrale tint, die ik zou omschrijven als beige/oudroze met een paarse ondertoon. Ik vind het moeilijk te zeggen of de kleur nou warm of koel is, want ik denk dat dat afhankelijk is van je teint. Ik ben vrij gelig, dus bij mij oogt de lipstick echt een beetje paars, wat ‘m koel maakt. Maar bij meiden die heel bleek zijn en een wat meer roze ondertoon hebben, vind ik Faux er juist heel warm uitzien. ‘t Is een twijfelgevalletje, dat sowieso.

De lipstick is goed gepigmenteerd, aan één laagje heb je meer dan genoeg. Tijdens het aanbrengen voel je dat Faux heel romig is, wat fijn is voor de lippen. Velletjes worden niet geaccentueerd en de lippenstift droogt de lippen niet uit. In ‘t begin is de lipstick semi-glanzend, maar na een paar minuten ‘droogt’ de kleur een beetje op en hou je een net niet matte finish over. Zo heb ik mijn lipsticks graag!

MAC faux lipstick 6

 

Wat me wel verbaasde, is dat Faux zo licht is! Ik heb er nu dan geen donkerder lippotlood bij gebruikt, maar toch had ik Faux wel wat donkerder verwacht, wat bruiner ook. Het is echt een draagbare tint, heel erg my lips but better, en ik zou de kleur dan ook onder de noemer nude zetten. Mocht je veel lichter zijn dan ik, dan valt Faux waarschijnlijk wat donkerder uit.

MAC faux lipstick 7

Conclusie

Hoewel ik Faux iets donkerder had verwacht, ben ik ontzéttend blij dat ik deze lipstick eindelijk heb kunnen kopen! Sinds ik ‘m heb, draag ik de lipstick bijna iedere dag. Hij is zo lekker makkelijk qua kleur, maar ook in gebruik! Je hoeft Faux na één keer smeren, pas weer na een uur of vier weer even bij te werken. Wow! Ook vind ik de tint werkelijk waar prachtig, met de subtiele paarse ondertoon. MAC Faux lipstick is weer net even wat anders dan simpel roze of beige.

Prijs en verkrijgbaarheid

De lipsticks van MAC kosten €19,00. Faux is op dit moment ook weer te koop bij Douglas!

Deze post heeft 40 reacties

 1. Ik ben deze lipstick echt al weken aan het bestellen, maar telkens stel ik het toch weer uit! Ik denk dat ik ‘m morgen écht ga bestellen (aangezien ik het pakket morgen absoluut niet kan ontvangen, haha). Fijne review.

 2. Hij staat je erg mooi, ik had ook verwacht dat hij wat donkerder zou zijn. Voor mijzelf vind ik hem denk ik net iets te licht, maar als ik hem een keer tegenkom ga ik hem zeker eens proberen!

 3. Staat je heel goed. Super mooie kleur, maar voor mijn huidskleur echt te licht.

 4. Mooie lipstick, misschien ga ik deze binnenkort ook eens proberen! Heb gisteren Creme de la Femme gekocht (MAC) echt een hele mooie ook!

 5. Ik lees er steeds meer over en vind de kleur je echt prachtig staan! Ik heb de kleur Boca uit een Limited Edition van Julia Petit besteld en als het goed is lijkt die er wel veel op.

 6. Gave kleur. Ik vind ‘m echt mooi staan!

 7. Goede dupe is 05 Cool Nude van Essence! 😉

 8. Mooie zachte nude kleur, staat je echt heel pretty <3 Ik vind deze lipstick ook bij echt bijna iedereen heel mooi staan!

 9. ondanks dat deze wat lichter uitvalt vind ik hem erg mooi bij je staan. Deze staat ook echt nog op mijn wishlist.

 10. Mooi! Ik ben vorige week langs de counter gerend voor Brave, mijn nieuwe favorite!

 11. Hij is echt mooi! Bij mij is hij wel vrij donker en een beetje naar de paarse kant. Bij iedereen lijkt die weer anders haha

 12. Hele mooie kleur! Leuk artikel 🙂

 13. Staat je mooi Lotte. Hij is inderdaad wel een tikkeltje licht, had hem zelf ook wat donkerder verwacht.

 14. Ik vind Faux een mooie kleur (ik heb ‘m zelf ook) maar ik vind ‘m toch niet zo bijzonder als een paar andere mac-lipsticks die ik momenteel heb. Ik draag op dit moment vaker koraalkleuren zoals Coral Bliss, Costa Chic en Sunny Seoul. Vooral de eerste en de laatste zijn frisse, zachte en zomerse tinten voor elke dag. Dat zijn echter kleuren die je nergens anders vindt, en dat vind ik wel van Faux.

 15. Ik heb een hele lichte huid met wat donkere lippen en bij mij ziet Faux en heel anders uit! Brave is na Faux mijn favoriet. Leuke en duidelijke revieuw! 🙂

 16. Ah ik wil Faux ook nog zo graag! Ik zou er wel een lippotlood bij kopen maar vind hem zo ook erg mooi! Wel licht inderdaad zo. Liefs

 17. Ik had de lipstick ook wat donkerder verwacht, maar het staat je wel erg goed.

 18. Wat een mooie kleur en de semi matte finish als hij
  opgedroogd is, vind ik ook echt zo mooi!
  xx

 19. Faux staat ook nog op mijn wishlist van MAC lipsticks, deze wishlist wordt overigens steeds langer haha! Hij staat je erg goed!

 20. Die kleur staat je echt goed. Denk dat deze iets te licht is voor mij

 21. Echt geweldig en het staat je zo mooi!

 22. Je kunt ook MAC Mocha proberen. Omschreven door MAC als peachy yellow brown. Misschien dat deze jou ook goed staat.

 23. Hjnlijkt op de foto’s een beetje op Mac angel. Had ‘m ook wat donkerder verwacht, maar zal wel verschillen per persoon.

 24. Haha ik vind het zo leuk om te zien dat hij nou zo bekend is, ik heb hem nou zelf al bijna 1.5 jaar in mn bezit (de zoveelste al) staat je super !!!

 25. Wat een prachtig kleurtje!

 26. De Kylie Jenner lip trend, daar wil ik ook maar al te graag aan meedoen! Al vind ik Faux er niet op lijken, het is een prachtige kleur die je mooi staat!

 27. Wat een prachtige kleur! Staat je mooi Lotte! Niet te fel maar leuk voor alledaags!

 28. Wat een prachtige kleur! Soar heb ik al in mijn bezit, dus ik overweeg het toch om ook deze lipstick aan mijn collectie toe te voegen. Staat je trouwens erg mooi, Lotte!

 29. Pretty Lotte, mooie kleur!

 30. De kleur staat je echt mooi, ik zou hem donker minder mooi vinden passen denk ik. Ik heb zelf Brave en die is niet iets donkerder. Ik gebruik hem met lippencil Soar voor echte Kylie Jenner lips! 😉

 31. Mooie kleur voor elke dag, en staat je goed!
  Komt ook op mijn lijstje te staan.

 32. Hm, hij is ook een stuk lichter dan ik had verwacht!
  x

 33. Die kleur is wel heel cool! Love itt
  X Liefs

 34. Een vriendin van mij heeft hem toevallig vorige ook ook gekocht! Hij staat je heel mooi, lekker voor elke dag! En wat zit je haar prachtig!

 35. Hij staat jou echt mooi! Ik heb hem zelf ook, maar bij mij lijkt hij iets donkerder omdat ik zo wit ben. Ik blijf het een mooie lipstick vinden 🙂

 36. Onwijs mooi! Ga hem binnenkort ook aanschaffen!

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu