LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss

LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss

IMG_0039

Door de geweldige STILA Stay All Day Liquid Lipsticks ben ik nu helemaal into de liquid lipsticks. Ik heb al heel wat slechte varianten geprobeerd, maar blijf op zoek naar vloeibare lipsticks die nét zo fijn zijn als die van STILA. Tijdens het I Love Beauty event kocht ik de LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss in twee verschillende kleuren, in de hoop dat deze me ook goed zouden bevallen.

IMG_0046

Over de LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss

Het product is dus een soort gloss, maar dan met matte afwerking en héél veel pigment. Precies wat een liquid lipstick inhoudt, eigenlijk. De ‘gloss’ heeft een leuke, opvallende verpakking en bevat een platte sponsapplicator om het product mee aan te brengen. Er zijn in totaal zestien tinten verkrijgbaar, van heel nude tot donkerpaars. Geen gekke kleuren als groen en blauw, maar wel knalroze en fel paars. LA Girl is overigens cruelty free.

IMG_0047

Hierboven zie je de swatches van de twee LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss die ik heb gekocht. Links is de kleur Dreamy, rechts Playful. Ik wilde voor een my lips but better tint gaan, maar ook voor een wat feller kleurtje. Zoals je ziet zijn de glosses inderdaad héél gepigmenteerd. Ze brengen aan als lipgloss en hebben in eerste instantie ook een glans, maar als ze opgedroogd zijn blijft er een supermatte finish over.

Ik merk wel dat ik ze op de lippen een beetje moet opbouwen. Ja, ze zijn super gepigmenteerd en intens, maar ze ‘pakken’ niet goed. Er ontstaan van die kale plekken op de lippen. Om het even te vergelijken met de liquid lipsticks van STILA: van die van STILA hoef je echt maar één laagje aan te brengen, dat is meer dan genoeg. Voor de lipswatches van deze van LA Girl heb ik wel drie laagjes aan moeten brengen op sommige plekken, omdat het product steeds verplaatst. Lastig uit te leggen, maar als je zelf weleens lipstick draagt weet je vast en zeker wat ik bedoel.

IMG_0156

IMG_0157

LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss Dreamy

Dreamy is een heel mooie, neutrale tint. Een beetje roze, een beetje perzik; het is een goede mix van beide! Dreamy heeft wel een duidelijke warme ondertoon.

IMG_0168

IMG_0167

LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss Playful

Playful is super fel! Het is een heerlijke, barbieroze liquid lipstick met koele ondertoon. Niet de beste kleur voor mij, maar ik draag ‘m stiekem toch graag.

IMG_0040

Conclusie

Op de full face foto’s zien ze er misschien wel goed uit, maar ik kan jullie toch vertellen dat ik geen LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss meer zal kopen. Het duurt echt te lang voordat je ze egaal op de lippen hebt zitten, al zijn ze nog zo gepigmenteerd. Het ‘pakt’ gewoon niet goed en ze slijten hierdoor ook te snel aan de binnenkant van de lippen. Ook de geur vind ik niet fijn; het product ruikt heel chemisch naar plastic. Ze voelen wel redelijk comfortabel aan op de lippen, wat me wel positief verraste. Ik vind de kleurtjes ook erg leuk. Maar de voordelen wegen niet op tegen de nadelen, dus kan ik geen positief eindoordeel vellen. Nee, dit is geen succes wat mij betreft. Jammer!

Prijs en verkrijgbaarheid

Je kunt de LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss kopen op Boozyshop.nl, voor €5,49 per stuk.

Deze post heeft 24 reacties

 1. De pigment glossjes zien er op je full face foto inderdaad erg mooi uit. Als ik een lipproduct enkele keren moet aanbrengen om ze egaal op mijn lippen te krijgen dan gaat zo’n product bij mij een la in en komt daar lange tijd niet meer uit. Nee, leuk idee maar dit gaat het hem jammer genoeg niet worden voor mij!

 2. Van essence heb ik ook iets wat hier op lijkt en ik ben er geen fan van, zeker dat egaal aanbrengen herken ik ook. Nee, ontzettend jammer maar ik zal ze niet kopen.

 3. Nou wat balen 🙁 Ik werd al helemaal verliefd op de kleuren maar na de conclusie hoef ik ze ook niet meer!

 4. De kleuren zien er in de verpakking ook veel minder fel uit dan op de lippen. Jammer dat ze zo slecht aanbrengen, voor die prijs zou ik ze dan ook niet meer kopen.

 5. Ze zien er eigenlijk heel mooi uit, maar jammer dat ze niet zo fijn werken. Dat is namelijk erg belangrijk.

 6. Oehbdie z

 7. Super mooie kleuren! Vooral de felle?

 8. Ik lees zeer verschillende reviews over deze matte glosses. Om de geur zou ik deze producten niet kopen. Waarschijnlijk ruik je in het begin continue die chemische plastic geur en dat lijkt mij niet fijn..

 9. Van de buitenkant ziet het product er nog net wel goed uit. Jammer dat het tegenvalt, ik zeg eerlijk dat ik wel eens een liquid lipstick heb gezien die matter werd.
  Liefs,
  Elles

 10. Ik zag ze laatste ook liggen, en liet ze uiteindelijk ook liggen. Maar nu krijg ik er spijt van! Ze zien er heel erg goed uit.

 11. De kleuren zijn mooi en de prijs is aanvaardbaar dus dan heb ik het er wel voor over om een extra laagje aan te brengen. Ze staan zo mooi op de foto’s ook!
  xx

 12. oehh ze zijn beide gorgeous 😀

 13. Ah wat jammer dat ze zo tegen vallen ik vind ze er namelijk heel mooi uitzien! Heel jammer!

 14. Ik heb er ook 1 gekocht op het i love beauty event op basis van een filmpje van iemand die wel wel erg enthousiast was. Ik ben nu wel erg benieuwd hoe het bij mij gaat uitpakken. Wilde hem deze week gaan swatchen en aanbrengen. Ik vind dreamy je beter staan dan de andere. Heb je de NYX variant al uitgeprobeerd? die schijnen super fijn te zien en ook best cheap.

 15. Ik vond ze er op de foto inderdaad mooi uitzien. Jammer dat ze tegenvallen!

 16. Wat jammer dat ze zo tegenvallen! Ik zat te twijfelen om deze op mijn verlanglijstje te zetten voor Kerst en heb het uiteindelijk niet gedaan. Daar ben ik nu eigenlijk best blij mee.

 17. Wat jammer dat ze niet fijn zijn, want ik vind de kleuren wel erg mooi!

 18. Ziet er goed uit, alleen de kleuren zijn niet echt iets voor mij ook al zijn ze mooi. Jammer dat ze niet fijn zijn!

 19. Oh wat zonde dat ze zo lastig pakken. Ik heb er ook 2 of 3, maar die zijn meteen egaal bij het opbrengen.

 20. Dacht dat het wel goed zou zijn zo op het eerste gezicht. Jammer dat ze toch niet zo goed blijven zitten.

 21. Hmm ik ben niet helemaal overtuigd, de kleurtjes zijn wel mooi maar echt veel feller dan ik had verwacht.

 22. Wat jammer dat ze niet goed pakken, de kleuren vind ik wel erg mooi.

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu