Catrice All Round Concealer Palette

Catrice All Round Concealer Palette

Op jullie aanraden kocht ik het All Round Concealer palette van Catrice. Ik had er niet echt hoge verwachtingen van, aangezien ik de drie huidkleurige tinten wat overdreven vind. Een palette met daarin een zalmkleurige en een groene corrector en één huidkleurige concealer was toch voldoende geweest? Nu zou ik die andere twee niet gebruiken, terwijl je daar wel voor betaalt. Een beetje sceptisch testte ik het concealer palette om te kijken of dit mijn nieuwe ‘perfecte concealer’ zou zijn.

In het All Round Concealer palette zitten drie concealers en twee correctors. Zo op het eerste gezicht zien alle vakjes er nogal hard uit. Ik ben concealer in stickvorm gewend, die zijn natuurlijk vloeibaar. Deze concealers zijn creamy en zo op het eerste gezicht zien ze er nou niet bepaald romig uit.

Hier zie je de drie huidkleurige concealers. De linker leek me perfect voor mijn huid op het moment, de middelste zou ik kunnen gebruiken als ik wat bruiner ben in de zomer en de rechter… als bronzer? Nee, die rechter is echt te donker als concealer voor mijn teint.

Dit zijn de twee correctors die in het palette zitten. De zalmkleurige kun je gebruiken voor blauwe of groene plekken zoals de donkere kringen rond je ogen en de groene kun je gebruiken om rode plekjes te neutraliseren, dit zijn namelijk complementaire kleuren (dat wil zeggen dat ze tegenover elkaar staan in de kleurencirkel).

Op de swatches kun je zien dat de lichtste kleur echt ontzettend licht is, dat had ik niet verwacht! Je kunt meteen aan de foto zien dat de tweede kleur eigenlijk beter bij mijn huid past dan de linker, aangezien deze minder opvalt en dus dichterbij mijn eigen teint zit. De derde is en blijft te donker voor mij, daar kan ik kort over zijn. De zalmroze corrector viel wat koeler uit dan ik had gedacht, ik had gehoopt dat ‘ie meer zalmkleurig zou zijn omdat dit de blauwe kringen beter kan verdoezelen. De groene concealer is even schrikken om te zien, hij is wel erg groen en fel!

Wat me meteen opviel was dat de concealers veel romiger zijn dan ik had verwacht. Ze zijn niet brokkelig of droog, eerder juist een beetje vettig. De twee correctors zijn ook romig, maar net ietsje minder. Vooral de groene is iets minder romig en dus wat droger, maar nog steeds niet brokkelig of op een andere manier vervelend.

Op de foto hierboven zie je mijn oog zonder make-up. Ik heb hier alleen wat dagcrème op, omdat ik zonder dagcrème geen make-up aanbreng. Ik heb enorme donkere kringen, maar op de foto kwam dit niet zo goed naar voren. En stiekem had ik ook gewoon een goede dag tijdens het maken van deze foto’s, ik had goed geslapen en ik merk dat mijn donkere kringen in zulke gevallen ook minder aanwezig zijn. Ook het stukje huid onder de ogen is bij mij redelijk donker, een beetje paarsig. De sproetjes op mijn neus vind ik overigens niet storend, die camoufleer ik niet expres, al komt er op de sproetjes die dicht bij mijn oog zitten altijd wel wat concealer terecht.

Ik heb eerste de roze corrector aangebracht. Zoals je kunt zien camoufleert hij de donkere kringen goed, ik had ‘m alleen iets warmer willen hebben.

 

En hier heb ik de lichtste concealer aangebracht over de roze corrector heen. Dat ziet er goed uit, toch? Oké, ik had beter de tweede concealer kunnen gebruiken, maar daar kwam ik pas achter toen ik de eerste er al op had gesmeerd. Maar zo heb ik in ieder geval een heldere blik gecreëerd. En de donkere kringen/wallen zijn weg!

Rond mijn neus heb ik altijd last van roodheid. Wat ik ook doe of smeer, of het nu koud of warm is buiten, het blijft áltijd rood. Op zich geen ramp en van de voorkant zie je ’t bijna niet eens, maar ik wil het toch liever egaal hebben.

Op deze foto heb ik eerst de groene corrector gebruikt, maar die vind ik niet zo’n succes. Zoals ik bij de swatchfoto al vertelde is deze wat droger dan de andere corrector en concealers en juist bij mijn neus heb ik echt iets nodig dat een beetje vettig is. De huid op en rondom mijn neus is altijd wat droog en hier zie je dan ook wat vaker velletjes. Een te droog product accentueert dit juist alleen.

Na de groene corrector heb ik concealer uit het palette aangebracht. Aangezien de lichtste kleur wel héél licht is, heb ik de eerste en de tweede kleur met elkaar gemengd en vervolgens aangebracht rond mijn neusvleugels. Deze twee gemengd geven de perfecte kleur voor mijn teint! En de roodheid is ook weg, dus de concealer doet z’n werk goed.

Om het uiteindelijke resultaat te laten zien heb ik de twee bovenstaande foto’s toegevoegd. Zoals je ziet is de huid rondom de neus minder rood, heb ik overige rode vlekjes goed kunnen camoufleren en zijn ook de donkere kringen sterk verminderd. Dat de dekking van de concealers in dit palette goed is lijkt me duidelijk!

Conclusie

Ik ben zeer tevreden met het All Round Concealer palette van Catrice. De roze corrector werkt goed voor de donkere kringen en de concealers zijn allemaal heel romig en laten zich gemakkelijk aanbrengen. De groene corrector en de meest donkere concealer gebruik ik niet: de groene corrector niet omdat ik deze te droog vind en net iets té groen en de donkere concealer niet omdat ‘ie echt een paar tinten te donker is voor mijn huidskleur.

De dekking van de concealers is geweldig, je hebt maar een klein beetje nodig om een egaal resultaat te krijgen. Hier ben ik ontzettend blij mee, dit scheelt een hoop tijd ’s ochtends en ook een hoop product!

Hierboven benoemde ik het feit dat de concealers zo romig zijn, maar ik merk wel dat je er niet teveel aan moet zitten tijdens het aanbrengen, anders worden ze droog en zie je ze goed zitten. Gewoon even kort deppen met de vinger en de randen vervagen, verder zit ik er niet aan.

De concealers hebben me echt verrast en ik gebruik deze vooral graag om rode plekjes en pukkeltjes mee te verdoezelen, daar werken ze echt perfect voor! Voor onder de ogen gebruik ik de roze corrector en de lichtste concealer en voor andere plekjes mix ik de eerste en de tweede concealer.

Lieve lezers en lezeressen, bedankt voor het aanraden van deze concealer. Het is echt een ontdekking voor me en ik zal deze met plezier op gaan maken!

Het All Round Concealer palette van Catrice kost slechts €3,49 en is te koop bij Kruidvat.

Welke concealer gebruik jij op ’t moment en wat vind je van dat product?

Sluit Menu