Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF 30 & Zonnemilk SPF 20

Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF 30 & Zonnemilk SPF 20

IMG_4627

Tegenwoordig bescherm ik mijn huid goed tegen de zon. Ik smeer mijn lichaam braaf in met zonnebrandcrème en probeer voor mijn gezicht op z’n minst een dagcrème met SPF te gebruiken. De laatste tijd heeft het zonnetje veel geschenen en ben ik echt van de zonneproducten van Biodermal gaan houden. De Biodermal Matterende Zonnefluïde gebruik ik voor het gezicht en de Zonnemilk voor mijn lichaam.

IMG_4612

IMG_4639

Biodermal Zonnemilk SPF 20

Biodermal Bruinende & beschermende zonnemelk SPF20, voorkomt het uitdrogen van de huid en vroegtijdige huidveroudering bij langdurige blootstelling aan zonlicht. De zonnemelk bevat daarnaast UVA en UVB filters en het bruinversnellende sinaasappelextract. Met deze crème ben je goed beschermd tegen de schadelijke effecten van zonnestralen en word je tegelijkertijd toch snel bruin.

IMG_4668

IMG_4678

De verpakking van de Zonnemilk vind ik mooi én handig. In de lange, sierlijke fles zit 150 ml zonnebrandmelk, waar je makkelijk een hele zomer mee kunt doen. In de dop zit een handig draaisysteem waarmee je het gat in de bovenkant kunt sluiten en openen.

In de zonnemelk zit SPF 20, wat het lichaam voldoende beschermt tegen de schadelijke zonnestralen. Wel is belangrijk dat je meerdere keren smeert omdat het effect anders uitwerkt. Royaal en om het uur smeren als je voortdurend in de zon zit. In het product zitten UVA en UVB filters die de stralen tegenhouden, maar ook sinaasappelextract waardoor je wel sneller bruin wordt. Ik hecht daar zelf niet zoveel waarde aan, maar ik weet dat sommige dames het prettig vinden toch een natuurlijk, bruin kleurtje te krijgen terwijl ze in de zon zitten. Voor hen is deze zonnemilk heel geschikt!

IMG_4686

Ik vind deze Zonnemilk met SPF 20 heel aangenaam om te gebruiken, omdat het een dun product is. De milk is, zoals de naam al zegt, écht een soort melk voor de huid en heeft ook die vloeibaarheid. Het is geen dikke zonnebrandcrème die witte strepen achterlaat en nooit intrekt: dit product smeert héél makkelijk uit, laat maar even wat wittigheid zien en trekt vervolgens snel in. De huid blijft zacht, voelt verzorgd aan zonder vettig te zijn en is tegelijkertijd goed beschermd tegen de zon.

IMG_4623

IMG_4642

Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF 30

Zonnefluide van Biodermal is speciaal ontwikkeld om het gezicht optimale bescherming te bieden tegen de schadelijk effecten van UVA- en UVB stralen. Daarnaast gaat het vroegtijdige huidveroudering tegen. De lichte ultra-lichte formule is matterend en geeft een comfortabel gevoel. De crème trekt snel in en laat geen witte sporen achter. Geschikt voor dagelijks gebruik.

IMG_4670

IMG_4680

Ook de verpakking van de Zonnefluïde is handig. Het flesje met zonnebrandcrème voor het gezicht is lekker klein en licht, waardoor deze makkelijk mee te nemen is. De dop sluit goed af waardoor het product niet zal gaan lekken in je tas. De fluïde komt uit het kleine gaatje gedruppeld, je hoeft hier geen druk voor te zetten. Doordat het product zo vloeibaar is wordt dat wel snel een smeerboel rondom het gat. Ik veeg na gebruik dan ook steeds de opening af met een tissue, zodat er geen zand of andere viezigheid in kan blijven hangen.

In de matterende fluïde zitten UVA en UVB filters, die de huid beschermen tegen deze schadelijke stralen van de zon. De filters gaan bovendien huidveroudering en pigmentvlekken tegen. Ook zit er NMF (Natural Moisurizing Factor) in de zonnebrandcrème voor het gezicht, wat de huid op een natuurlijke manier helpt met het hydrateren.

IMG_4692

Biodermal noemt het product zelf al ‘fluïde’, wat een ander woord is voor vloeibaar. Vloeibaar is deze lotion zeker! Het is geen dikke zonnebrandcrème, eerder een soort melk. Ideaal voor het gezicht, want niemand houdt van die dikke zonnebrandcrèmes die witte vlekken achterlaten en er uren over doen om in te trekken. Het product is in eerste instantie wit, tijdens het aanbrengen, maar trekt razendsnel kleurloos in. De fluïde is allesbehalve vet en heeft inderdaad een matterende werking. Fijn, want in de zomer glimmen we allemaal snel door het warme weer! Als je een hele droge huid hebt zou ik wel je gewone dagcrème nog aanbrengen als de fluïde is ingetrokken, maar als je een gecombineerde/vette huid hebt is dat niet meer nodig.

Conclusie

De zonneproducten van Biodermal zijn me ontzettend goed bevallen. De Zonnemilk doet zijn werk goed en heeft een luchtige, vloeibare substantie, waardoor het niet vettig aanvoelt en snel is ingetrokken. Ik gebruik de Matterende Zonnefluïde elke ochtend op mijn gezicht, zodat ik de hele dag goed beschermd ben tegen de zon. De producten hebben geen typische zonnebrandgeur, maar ruiken juist erg lekker! Er zit een poederige bloemengeur aan. Ik ben nog niet verbrand dit jaar, mede dankzij deze producten van Biodermal! Ze zijn wat duurder, maar ik zou beide producten zo opnieuw kopen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Biodermal Zonnemilk SPF 20 – €18,25 (150 ml)
Biodermal Matterende zonnefluïde SPF 30 – €15,20 (50 ml)

Producten van Biodermal zijn te koop bij de drogist.

Deze post heeft 18 reacties

 1. ziet er goed uit!

 2. Klinkt goed. Zonnebescherming is altijd zo duur en je hebt het gewoon nodig.

 3. Klinkt als een goed product!

 4. De producten lijken me echt super. Al veel goede verhalen over gelezen. Deze producten ga ik zeker onthouden voor mijn vakantie!

 5. Die fluïde ga ik halen! Zo fijn dat hij snel intrekt volgens jou! 🙂

 6. Klinkt echt goed!
  Ik heb deze nog niet gebruikt, maar ik heb hier echt al veel goeds van gehoord

  Liefs,
  Karlien

 7. gebruik die voor het gezicht ook al jaren. heerlijk spul. en het ruikt inderdaad lekker. ;).
  ik heb altijd die met spf 20

 8. Ik heb die vorige jaar ook gekocht voor mijn gezicht, maar het prikt steeds zo erg in mijn ogen als het warm is en ik wat zweet 🙁

 9. Dit is een hele goede bij zonnebrand crèmes weet ik nooit zo goed wat ik moet halen, hoop wel dat ze een hogere factor hebben aangezien ik niks heb aan factor 30 helaas

 10. Fijne review heb je geschreven! De fluïde klinkt erg fijn 🙂

 11. Ik vind die fluïde voor het gezicht erg interessant. Zonnebrandproducten voor het gezicht laten vaak een vettig laagje achter dus het is erg fijn om te lezen dat dit product matterend werkt.

 12. Ziet er goed uit!

 13. Ik heb persoonlijk liever niet zo’n vloeibare zonnecrème..

 14. Hoe is het om meteen na het insmeren en even intrekken make up aan te brengen? Gaat dat goed?

 15. Lijken me fijne zonnebrand producten. Goede review!

 16. Ik heb de zonnefluide voor het gezicht en ik vind hem superfijn!

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu