Verslag van mijn kleurenanalyse

Verslag van mijn kleurenanalyse

PicMonkey Collage1

Mijn moeder heeft jaren geleden eens een kleurenanalyse laten doen. Omdat ze het zelf als heel positief heeft ervaren en er veel aan heeft gehad, wilde ze mijn zus en mij zo’n kleurenanalyse cadeau doen. Superleuk! Bij een kleurenanalyse laat een kleurenconsulente zien of je een koel of warm type bent, welke kleuren je het best kan laten liggen in de winkel en welke kleuren je gezicht laten stralen en je dus het beste staan. En aangezien ik kleding kopen en het maken van kledingcombinaties maar lastig vind, is zo’n kleurenanalyse echt iets voor mij!

PicMonkey Collage4

Hierboven vertelde ik al dat het tijdens een kleurenanalyse duidelijk wordt of je een warm of een koel type bent. Maar het gaat nog net wat verder dan dat, warm en koel worden beide ook weer onderverdeeld in twee types. Zo komen we uit op in totaal vier verschillende types, die heel handig zijn gelinkt aan de seizoenen.

Als je een warm type bent val je onder de lente of de herfst. De lente bevat veel vrolijke, felle, lichte en pasteltinten en de herfst wat rustigere, donkerdere oranje, bruin- en groentinten. Als je een koel type bent val je onder de zomer of de herfst. De zomer bevat veel lichtere blauw-, lila- en groentinten en de winter iets donkerdere roze-, paars- en blauwtinten. Voor de warme types zijn gouden sieraden geschikter en kun je zwart het best vermijden en beter voor bruin gaan, voor de koele types zijn het juist de zilveren sieraden die sieren en kan zwart prima.

IMG_9325

Voor de kleurenanalyse is het handig om geen make-up op te hebben. Er wordt namelijk gekeken welke kleuren  het mooist bij je staan, en dat wordt gedaan door te kijken naar je haarkleur, je ogen en natuurlijk je teint. De kleding die je aantrekt is niet van belang tijdens de kleurenanalyse, je krijgt een witte doek om als basiskleur.

Hierboven zie je een rek met doeken in allerlei kleuren. Ze zijn ingedeeld per seizoen en op de foto zie je vooraan een gouden en een zilveren doek hangen. Rechts zie je de doeken van de herfst bij elkaar. De kleurenanalyse gaat namelijk als volgt in zijn werk: je krijgt steeds twee doeken in verschillende kleuren om. Je kijkt even wat die kleuren voor je gezicht doen, en vervolgens krijg je de twee volgende kleuren om en kijkt weer goed naar jezelf in de spiegel. Welke twee kleuren staan je beter? Welke kleuren laten je ogen knallen en zorgen ervoor dat je er gezond uitziet? De twee kleuren die de donkere kringen onder de ogen accentueren en je er ziek uit laten zien staan je niet en kun je beter vermijden – die maken je niet mooier!

PicMonkey Collage2 PicMonkey Collage3

Bij mij was al vrij snel te zien dat vooral lichte, koele tinten me niet goed staan. Lichtroze, pastelgeel, mintgroen, babyblauw… Nee! Ik zag het vooral onder mijn ogen, door die kleuren zag ik er echt uit alsof ik al drie dagen geen seconde geslapen had. Sommige van die kleuren vloekten zelfs bij mijn warme, olijfgroen/gele teint, het was echt geen gezicht! In mijn geval was het dus heel duidelijk welke kleuren ik absoluut niet goed kan hebben, maar gelukkig werd ook al snel zichtbaar wat dan wél mijn kleuren zijn. Doordat ik veel met make-up bezig ben en met verschillende kleuren op mijn gezicht experimenteer had ik goed voorspeld dat de warme, rustige tinten me het best staan. Ik ben een overduidelijke herfst, maar sommige rood- en paarstinten van de winter staan me ook mooi.

PicMonkey Collage5

Na de kleurenanalyse werd ik opgemaakt door de consulente. Ze gebruikte natuurlijk tinten die goed bij me staan en koos voor warme, lichtbruine oogschaduw met een subtiel, donkerbruin potloodlijntje onder en boven het oog. Ik deed zelf de mascara omdat dat gewoon makkelijker is en ik perfectionistisch ben als het op mijn wimpers aankomt, haha. Verder gebruikte ze een roestkleurige rode lipstick voor mijn lippen en een mix van de perzik- en bronskleurige poeder voor een glanzende huid en een blosje op de wangen.

IMG_9323

IMG_9322

De make-up die de kleurenconsulente, die overigens ook een visagiediploma heeft, gebruikt tijdens kleurenanalyses is van Oriflame. Ik had al wel van dit merk gehoord, maar er nooit zelf iets van geprobeerd. Vooral de beautyparels vind ik erg mooi, deze zorgen voor een egale tint en passen zich aan, aan de zuurgraad van je huid. Alle make-up werd overigens met schone kwastjes aangebracht, ook de lipstick.

IMG_9340  IMG_9348

Hierboven ‘draag’ ik mijn koningskleuren. Je koningskleuren zijn de kleuren die je het allermooist staan, die het meest voor je gezicht doen. De olijfgroene tint is de absolute winnaar, die laat mijn ogen extra fel en groen uitkomen! De roestkleur staat me ook goed, al vind ik dit zelf wel een moeilijke kleur, ik heb nog geen enkel kledingstuk in die tint. Maar wat niet is gaat sowieso wel komen want nu weet ik natuurlijk dat ik die kleur juist heel goed kan hebben! Met paarstinten moet ik uitkijken, maar deze warme, donkerpaarse kleur zit in mijn kleurenpalet en staat mooi bij mijn haar en ogen. De lichtval is op de foto met de paarse doek trouwens niet optimaal, maar dat zag ik pas toen ik de foto’s op de computer bekeek.

IMG_9324

Na afloop kreeg ik deze kleurenwaaier mee. Hier staan alle kleuren in die een herfsttype, ik dus, goed kan dragen en zoals je ziet zijn dat voornamelijk warme groen- en bruintinten. Ook wel wat blauw, maar ik draag eigenlijk alleen petrol en navy als het gaat om blauwtinten. Gelukkig zitten die in mijn keurenpalet! De pastelgroene kleur die je ziet zit wel in het palet van de herfsttypes, maar kan ik beter vermijden omdat deze me heel flets en lijzig maakt. Verder ‘mag’ ik nog gewoon bruin, zacht koraal en wijnrood dragen, kleuren die ik erg mooi vind. Deze waaier neem ik zeker mee als ik weer eens een dagje ga shoppen! Eens zien of het me hiermee beter lukt om mijn eigen stijl te ontdekken en mooie kledingcombinaties te maken.

Ik vond de kleurenanalyse heel interessant! Hoewel ik al wel wist dat warme tinten me beter staan, weet ik nu dat niet álle warme kleuren me goed staan en heb ik ook geleerd dat ik beter weg kan blijven van zwart en hele lichte tinten (warm én koel). Rood droeg ik eigenlijk nooit, maar ik heb nu met eigen ogen gezien dat warme roodtinten me eigenlijk heel mooi staan! Ik ga echt niet nóóit meer een kleur dragen die niet in mijn kleurenpalet zit, mijn mintgroene tuniek en mijn oudroze blouseje ga ik gewoon nog dragen in het voorjaar. Maar ik ben wel van plan me eens te gaan focussen op die olijf- en roestkleuren, het zou zonde zijn als ik daar niks mee zou doen!

Mijn kleurenanalyse heb ik bij Mooi Kleur laten doen, check de website even voor meer informatie.

Heb jij ook weleens een kleurenanalyse laten doen? Welke kleuren staan jou goed en welke kun je beter vermijden?

Deze post heeft 59 reacties

 1. Dit is echt zo interessant haha! Echt heel erg leuk om te zien. Die kleuren staan je ook tof, mooi bij je haren ook! Ik heb zelf nog nooit zo’n analyse gedaan, maar ‘t klinkt best tof. 😀

 2. Dit is zo leuk! Ik weet in principe ongeveer ook wel welke kleurtype ik ben, of eigenlijk meet een mengsel van twee types. Maat het is altijd goed om dit door een specialist te laten doen. Pastelkleuren staan mij ook totaal niet!

 3. Dit is tof! Ik denk dat iedereen stiekem wel zo’n kleurenanalyse wil, en jij hebt het maar mooi kunnen laten doen 😉 ik ben niet weg van de make-up die ze je daar op hebben gedaan, maar op de foto’s zie je wel echt wat die kleuren met je doen. Mooi hoor! Ik kan zelf ook slecht paarstinten hebben, dan komt het geel in mijn huidskleur heel erg naar voren en lijk ik echt heel, heel ziek 😛 ik heb eens een paarse lipgloss gehad en dat was geen succes, haha!

  1. Haha, dat heb ik met koele roze tinten! Die kan ik écht niet hebben, ik leek wel kotsmisselijk toen ze de lichtroze doek voor me hield.

 4. Leuk een vriendin van mij is visagiste en styliste en doet ook kleurenanalyses bij mensen 🙂

 5. Wauw wat gaaf! Wat kleuren al niet voor je kunnen doen. Ik vind die olijfkleur je inderdaad erg mooi staan!

 6. Zo’n kleurenanalyse lijkt me ook echt een keer gaaf om te doen! Grappig om te zien dat sommige kleuren je echt beter staan dan andere. Die olijfkleur staat je echt heel mooi!

 7. Bedankt voor dit interessante artikel!
  Ik zit er al langer aan te denken om dit zelf ook eens te laten doen.

 8. Wauw die olijfkleur laat je ogen inderdaad echt eruit springen! Leuk zo’n kleuranalyse.

 9. Wauw wat mooi! Heel leuk zo’n kleuren analyse!

 10. Wat tof dat je zo’n kleuren analyse hebt gedaan!

 11. Super leuk zo’n kleurenanaylse dat wil ik ook ooit nog een keer gaan doen! lijkt me erg leuk.

  XXX TEssa

 12. Leuk om te doen! Ik heb het zelf ook een keer gedaan en ik ben ook een herfst type!

 13. Wanneer je getint bent en donkere ogen en haren hebt, staat alles je.
  Ben blij dat ik alles kan hebben!!
  Maar wel leuk om te zien hoe diegene het bij jou deed.

 14. Wauw, wat een bijzondere ervaring!
  Lijkt me gaaf om ook eens te doen!

 15. Interessant zeg! Super handig om een keer te laten doen en het lijkt me nog leuk ook!

 16. Wat leuk dat je dat hebt laten doen! Die groene en paarse kleur staan je ook inderdaad echt mooi dus het klopt wel.

 17. wat leuk om allemaal te weten 😀 lijkt me gaaf om een keer te doen!

 18. Wat tof dat je zo’n kleurenanalyse hebt gedaan, jij bent inderdaad een herfsttype, tof! Ik ben nu ook heel benieuwd wat voor een type ik ben, lijkt mij leuk om te weten, heb namelijk geen flauw idee. Leuk zo’n verslag!

  1. Ik dénk dat jij een lente type bent, maar misschien kan je ook wel veel kleuren van de herfst hebben.

 19. Leuk! Ik zou ook nog wel eens een kleurenanalyse willen laten doen!

 20. Interessant zeg! Die olijfgroene kleuren staan je prachtig! Lijkt me leuk om een keer te doen 🙂

 21. Leuk zo’n analyse! Ik had al gezien bij de makeup workshop dat warm paars je goed staat, die oogschaduw stond erg mooi bij je kleur ogen. Ideaal dat je nu zo’n kleuren staaltje hebt om je te helpen bij t shoppen naar de juiste kleuren voor kleding 🙂

  1. Haha, leuk dat je dat nog zo goed weet! Klopt, warme paarstinten staan me inderdaad het beste qua oogschaduw.

 22. Mijn moeder heeft dit ook gedaan, lijkt me wel leuk! Ik vind het bij mezelf altijd best lastig, maar ik denk dat ik ook een herfsttype ben. Dat is m’n moeder ook en ik heb ook ongeveer dezelfde oog- en haarkleur als jij (daar hangt het toch o.a. vanaf?).

  1. Ja, klopt! Maar het ligt voornamelijk aan je teint, of je een roze of gele of zelfs groenige ondertoon hebt.

 23. Leuk artikel, dat groene staat je inderdaad goed! ik denk dat ik ook hetzelfde type zou zijn want ik heb ook bruin haar en groene ogen 🙂

 24. Leuk om te zien! Ik denk dat we wel ongeveer op dezelfde kleuren zouden uitkomen, ik heb dezelfde kleur ogen en lichte huid haha.

 25. Heel interessant! Wat ontzettend lief dat je moeder dat aan jou en je zus cadeau heeft gedaan. Ik vind die foto met die olijfgroene en oranje sjaal echt prachtig, die kleuren staan je inderdaad ontzettend mooi!

  1. Inderdaad heel lief, echt een leuk en origineel cadeautje 🙂 En dankjewel!

 26. Mooi! Je kunt goed zien dat de groene kleur je koningskleur is…..je ogen knallen gewoon van de foto af! Ik heb zelf nog nooit een kleuranalyse gedaan maar ik denk dat ik een winter type ben…. 🙂

 27. Tof zeg om een keer te doen! Die groene kleur is inderdaad super bij jou!

 28. Leuk dat je zo’n kleurenanalyse hebt laten doen. Ik heb dit ook geleerd in mijn opleiding en ik vind het heel leuk om mensen te laten zien wat hun het beste staat. Zelf ben ik een combi van Zomer en herfst dus kan vrij veel kleuren aan gelukkig:)

  Liefs Wendy

  1. Ah, mazzelaar! Ik ben echt overduidelijk een herfst, maar gelukkig kan ik ook een paar tinten van de winter goed hebben.

 29. Oh dit is gaaf! Wil ik ook wel eens proberen 🙂

 30. Wat leuk dat je dit hebt kunnen doen 🙂 Ik ben ook benieuwd welke kleuren ik beter kan vermijden. Natuurlijk weet je wel ongeveer wat je allemaal staat en wat niet, maar het zou keuk zijn om het eens concreet te weten! 🙂

  1. Precies!

 31. Wow, wat leuk! Handig dat je zo weet wat idd bij je staat! 🙂
  Zou ik ook wel eens willen doen, een leerkracht van ons was ook kleurenconsulente. Ze heeft ons ooit wel wat tips gegeven, maar ben ze allemaal al terug vergeten.
  Maar het lijkt mij ook leuk om gewoon zelf zo’n cursus te volgen. 🙂

  1. Dat lijkt mij ook heel leuk! Ik vond het echt reuze interessant, lijkt me best leuk om er nog meer over te leren.

 32. Wauw wat leuk zeg om dit te doen! Ik hou me niet heel erg aan de kleuren die bij mij zouden passen, maar om er het mooist uit te zien is het wel nodig dat je weet wat je het beste staat 🙂

 33. Grappig zo’n kleurenanalyse. Op zich wel fijn om zo’n lijdraad te hebben maar ik draag zelf gewoon kleuren die ik mooi vind. Natuurlijk kijk ik wel in de winkel of iets me staat, en soms staat een kleur me echt niet dus kan koop ik het niet. Maar ik zoek eerst dingen uit die ik op het oog mooi vind, en dan kijk ik of het staat 😉

  1. Ik blijf ook gewoon kleuren dragen die ik mooi vind, maar ik heb wel echt gezien dat die je er heel ziek uit kunnen laten zien en dat is natuurlijk niet wat ik wil. Dus heel licht mintgroen (zo’n kleur die me écht niet staat) zal ik niet meer snel als top dragen, maar als broek kan het bijvoorbeeld wel omdat het dan niet direct in aanraking is met de teint in je gezicht.

 34. Wat supertof zo’n kleuranalyse joh! 😀 Superhandig ook.
  Ik vind inderdaad olijfgroen jouw ook echt prachtig staan, jouw ogen knallen dan er ook echt uit! 😀

 35. Heel leuk zo’n kleuranalyse en olijfgroen laat je ogen inderdaad super mooi uitkomen!

 36. Ziet er goed uit zeg! Zeker de moeite waard om zo een analyse te gaan doen

 37. He mooi meid! Leuk dit. Wat ben je toch een naturel beauty he! Je had je blog zo moeten noemen. 😉 hihi. Echt een pracht meid.
  Liefss lou

  1. Ahh, wat superlief! Dankje <3

 38. Super leuk! Dat wil ik ook wel eens proberen!

 39. Wat leuk zeg, zo’n kleurenanalyse! Ik zou dat ook heel graag willen doen, ik ben echt benieuwd of ik een warm of koud typetje ben.

 40. Wat leuk dat je dat hebt gedaan! Ik heb vorig jaar zelf een cursus kleurenanalyse gevolgd, vond het heel interessant om te doen. Ik had ook al vooraf een vermoeden welk type ik zelf was maar inderdaad wel handig als je het dan zeker weet en eens het verschik hebt gezien 🙂

  1. Oh, tof! Dus jij kan anderen nu advies geven over welke kleuren hen goed staan? Leuk!!

 41. Wauw, wat leuk joh! Ik vond paars bij de workshop met CKone ook zo mooi bij jou staan. Dat is gewoon echt jouw kleur Lot, paars staat je echt gorgeous. Mooie make-up werd er aangebracht, maar ik moet stiekem toegeven dat ik jouw eigen make-up mooier vindt. :p Alleen maar een compliment naar jou toe lady. 🙂 Love de koningskleuren, die staan je echt stunning! Het lijkt mij ook weleens leuk om mee te maken, ben benieuwd wat eruit komt!

 42. Ziet er leuk en interessant uit!

 43. Prachtig, die olijfkleur! Paars vind ik ook geweldig bij je staan. Wat kleuren en make-up toch met iemand kunnen doen. Prachtig. Ik heb nooit een kleurenanalyse laten doen, maar ben er door het lezen van boeken achtergekomen. Er staat daar precies wat je moet doen om daar achter te komen. Ik ben ook een herfsttype, mijn koningskleuren zijn koraal, paars en turqoise. Ik vond het heel fijn om dat te ontdekken; het doet zoveel met je! Ik vond en vind grijs en lichtblauw bijvoorbeeld heel mooi, maar ik lijk er ziek door, dus die gebruik ik nu niet meer.

 44. zo’n kleuren analyse heb ik altijd al een keer willen doen!

 45. Wat een mooi uitgebreid verslag. Ik wil dit ook nog graag eens doen 🙂

 46. Hey Lotte, wat een leuk uitgebreid verslag heb je geschreven! Mooie foto’s! De herfstkleuren staan je prachtig! Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent. Dankjewel voor het vermelden van mijn website!Groetjes Bettie http://www.mooi-kleur.nl

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu