Project Positive #2 – Goals

Project Positive #2 – Goals

PicMonkey Collage

Ik trapte Project Positive af met ‘The Happy List‘. Superleuk om te lezen waar jullie blij en gelukkig van worden! In dit tweede deel ga ik een stukje dieper. Wat wil ik bereiken? Wat zijn mijn doelen in het leven? Ik ben van mening dat een mens doelen nodig heeft in zijn leven. Je moet ergens naar kunnen streven, ergens voor werken. De weg ernaartoe kan hobbelig zijn, maar als je zo’n doel dan eenmaal behaalt, word je overspoeld met geluk.

Samenwonen

Mijn belangrijkste doel op dit moment. Ik ben 25 jaar, ik heb al bijna 9 jaar een relatie en ik woon nog thuis. Op zich niks mis mee, ik voel me thuis en veilig bij mijn mama, maar het wordt tijd dat ik op mezelf ga. Of nou ja, eigenlijk niet op mezelf, maar samen met Joey. We willen al jaren samenwonen, maar steeds zat ons iets in de weg waardoor het niet kon. Nu gaan we er vol voor en zijn we bezig met woningen bezichtigen, serieus papierwerk en voorzichtige aankopen voor áls we dan een huisje hebben. Ik kan niet wachten tot we eindelijk een plekje voor onszelf hebben!

Zes kilo afvallen

Spannend om dit op mijn blog te zetten, want ik krijg áltijd commentaar als ik het over mijn figuur of gewicht heb, maar dit is een openhartig artikel en dit is een serieus doel. Ik overdrijf niet, dit is echt zo, ook al zien jullie het misschien niet op foto’s en in video’s, maar: ik ben acht kilo aangekomen in totaal. Het begon na mijn vaders auto-ongeluk. Waar sommige mensen niet kunnen eten als ze verdriet of stress hebben, ging ik júist eten. Niet bewust, maar onbewust als troost, denk ik. Het begon met een paar kilo, maar toen mijn vader overleed kwam ik erachter dat ik ineens vijf kilo zwaarder was. Om bij te komen van al het drama en verdriet, ging ik op vakantie naar Zuid-Frankrijk, waar ik me ook niet heb ingehouden. Bijna iedere dag schepijs, lekker uiteten, hier en daar een pizza of patatje… Niet zo gek dat ik nog zwaarder weer thuiskwam. Al snel kreeg ik een invalbaan op mijn oude stageschool en ik dacht dat het er in die zes weken tijd wel weer af zou gaan. Maar dat gebeurde niet! Inmiddels ben ik dus acht kilo aangekomen en weeg ik meer dan ooit tevoren. Ik zie het in mijn gezicht, mijn buik is niet meer helemaal plat, en het ergste: ik pas sommige broeken niet meer. En daar ga ik dus iets aan doen. Ik hoef niet alle acht kilo’s eraf, maar mijn doel is in ieder geval zes kilo af te vallen. Ik denk dat ik me pas dan weer mooi zal voelen.

Laat ik even heel duidelijk zijn om mezelf alvast in te dekken voor onbegrijpende reacties: ik weet dat ik nog altijd slank ben, ik weet dat veel meiden een moord zouden doen voor mijn figuur en ik wéét dat sommigen vinden dat die extra acht kilo juist mooi bij me staan. Maar IK vind het niet mooi en IK voel me hier niet goed bij, dus IK ga er wat aan doen. Ik heb géén eetstoornis en ik ga op een natuurlijke manier afvallen door te letten op wat ik eet (na de feestdagen) en door meer te bewegen, dus daar hoeven jullie je geen zorgen om te maken.

PicMonkey Collagea

Opnieuw beginnen met kleding

Dit doel hoort een beetje bij het samenwonen. Als ik uit huis ga, wil ik opnieuw beginnen met mijn kleding. Weg doen wat ik al minstens 2 jaar niet heb gedragen en mijn kast flink uitdunnen. Daarna: investeren in goede basics en juist specialere items als mooie jasjes en blousejes. Ik ben mijn kledingstijl spuugzat en wil me volwassener en vrouwelijker kleden. Zónder het koud te hebben of me een rolmops te voelen. Mijn warme vesten en truien bewaar ik natuurlijk, maar mijn algemene look heeft wel een upgrade nodig.

Verzorgingsproducten uitzoeken

Een wat makkelijker te behalen doel, maar niet onbelangrijk. Ik moet écht wat doen aan de enorme stapels verzorgingsproducten in mijn kamer. Ik heb drie kasten he-le-maal vol met haar- en lichaamsverzorgende producten en ik word er niet goed van. Sommige producten staan al drie jaar in die kast! Ik moet de boel eens flink uitmesten. Ik geef al veel weg (maar dat zijn dan nieuwe dingen die ik zelf maar één keer heb gebruikt), maar ik moet de spullen die ik al lang heb staan gewoon maar eens weggooien, denk ik. Nu mijn invalbaan voorbij is, moet ik daar gewoon even tijd voor maken.

Mooiere foto’s maken

Ja, natuurlijk zijn mijn foto’s beter dan toen ik net begon met bloggen (klik… slik), maar ze zijn nog lang niet zoals ik ze hebben wil. Op zich heb ik een prima camera, maar ik blijf het moeilijk vinden écht mooie foto’s te maken. Gelukkig komt Marjolein me binnenkort een cursus Photoshop geven, wat ook al wel zal helpen. In de weken/maanden dat ik niet voor de klas sta vanaf nu, wil ik me hier écht op gaan focussen om betere kwaliteit te kunnen leveren.

PicMonkey Collageb

Wat zijn jouw doelen voor het komende jaar?

Deze post heeft 23 reacties

 1. Wauw Lotte, wat mooi dat je zo open bent. Ik vind je prachtig maar als je wil afvallen moet je dat inderdaad doen om JIJ jezelf daar beter bij voelt. Ik hoop dan ook dat je hier niet te veel stomme reacties op krijgt en dat het je gaat lukken zodat je weer helemaal lekker in je vel komt te zien. Streven naar samenwonen, leuk en spannend! Kledingkast uitmesten heb ik ook gedaan toen ik ging samenwonen.. Ik had hetzelfde voornemen als jou, maar ik verraste mezelf hoe snel ik alweer veel ‘troep’ in mijn kast had haha!

 2. Wat een mooie blog om te lezen! Goed dat je weet wat je goals zijn en ik denk dat ze allemaal haalbaar zijn :). Maak je niet druk over dat afvallen het is jou leven en jou lichaam, je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik gun je in 2016 echt het fijnste jaar ooit zeker na alles in 2015 en ik hoop dat je als je goals kan gaan waarmaken, vooral het samenwonen natuurlijk! Liefs, Bente

 3. Ik vind dat je mooie doelen hebt opgesteld voor jezelf. En waarom zou je wachten met het uitmesten van je kast tot je gaat samenwonen? Ik doe dat zeker elke paar maanden wel een keer en het lucht zo op! Ik merk zelf dat mn stijl ook aan t veranderen is en dan passen sommige dingen niet meer zo goed bij je. Als je dat nu al weet: waarom wachten?

 4. Wauw Lotte
  Veel respect dat jij jezelf zo bloot durft te geven.
  Qua afvallen, ik heb precies hetzelfde! Ben ook dun en niemand vind het nodig, maar ik voel me er niet prettig bij. Ik kan je de kayla itsines heel erg aanraden! Die werkt ontzettend goed qua afvallen en een goed figuur krijgen, maar is wel afhankelijk van wat je zelf wil.
  Ik denk wel dat je nog 1 ander doel hebt voor aankomend jaar.
  Accepteer jezelf zoals je bent. Met of zonder die 8 kilo en met of zonder deze kledingstyle. Je bent en blijf een super leuk mens (en ik ken je niet eens!). Ik zou je heel graag willen ontmoeten, maar woon niet echt in de buurt en ga nooit naar evenementen (geld kwestie).
  Ik wens je hele fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.
  Liefs Manon

 5. Mooi om te zien welke doelen je hebt. Dat je wilt afvallen begrijp ik best. Voor jou is het een grote verandering en jij zelf ziet het dat je lichaam veranderd. Mooi ook je doel van je kleding, ooit wil ik dat ook doen.

 6. Dat zijn heel mooie doelen voor de komende tijd! Over je gewicht: doen waar jij je goed bij voelt! Ik ben zelf ook een slanke den en zout graag wat willen aankomen op een gezonde manier, al hoor ik regelmatig “mensen zouden en moord doen voor jouw lichaam” & “wacht maar, over 10 jaar zou je je lichaam graag terug willen”. Dus moet ik leven met moordenaars om me heen en in lichaam waar ik niet blij van wordt? 😉 No thanks!
  Verder wil ik graag een vaste baan in het onderwijs vinden, van mijn studenten-bijbaantje af & dagelijks aan yoga doen, want daar neem ik nu te weinig tijd voor.

 7. Je moet zelf beslissen hoeveel je wilt wegen. Zelf wil ik er nog twintig afvallen. Uiteindelijk heeft niemand daar echt mee te maken…

 8. Knap dat je dit artikel hebt geschreven! Je moet gewoon doen waar jij je goed bij voelt, als jij je beter voelt als je 6 kilo minder weegt, hebben andere mensen daar niks over te zeggen!
  X

 9. Wa een mooie doelen! Tof dat jullie op zoek zijn naar een huisje, heerlijk toch, samen met z’n tweetjes! Hele fijne feestdagen Lotte x

 10. Leuke doelen! Iemand zei het ook al, maar waarom wachten met het uitzoeken van kleding of andere spullen die je wilt wegdoen? Dit scheelt werk (eerst sjouwen naar nieuwe huis en dan wegdoen). Op deze manier hoef je ook minder in te pakken (minder verhuisdozen) en kun je sneller verhuizen. Op het moment dat je een huis hebt, heb je ook andere dingen aan je hoofd (papierwerk, inrichten etc) en dan heb je geen tijd om zulke dingen uit te zoeken.

 11. Ik vind het goed dat je erbij zegt, na de feestdagen. Want dit is zo’n moment waarop je je echt even goed mag laten gaan! (: Jij doet lekker wat je wilt he Lotte, daar ga ik niet over oordelen, doe waar j je goed bij voelt. Ik ben ook zo’n typetje dat haar foto’s nog steeds niet goed vind, haha. Ik vind jouw foto’s btw echt al KEI mooi, dus bij deze. 😉

 12. Mooi artikel Lot! Ik vind je lichaam prachtig zoals het nu is, maar als iets niet meer past is het natuurlijk ook niet leuk. Natuurlijk moet je ook gewoon doen wat je zelf wilt?

 13. Mijn doel voor 2016 is om wat aan te komen. Ik ben 15 en mijn hele leven erg mager geweest. Ik ben wel gewoon gezond zo maar ik wil zelf heel graag wat kilo’s aankomen. Ik heb het gevoel dat mijn kleren mij dan beter zouden staan en ik zou dan ook meer zelfvertrouwen hebben. Niet dat ik heel onzeker ben nu (soms wel) maar ik zou me wel beter voelen als ik wat zwaarder was.

 14. Heel herkenbaar allemaal, zeker het opruimen van producten en kleding. Ik denk dat het de leeftijd is haha, ik ben zelf 23 een merk ook dat ik echt een soort last en zooi van vroeger weg wil gooien. hop al die ouwe zooi weg! Wat afvallen betreft, ik ben 1.74 en weeg 60 kilo en ben zelf ook lang niet tevreden. Ja ik ben slank, en met kleding aan ziet het er vast allemaal goed uit, maar als ik dan in de spiegel kijk zie ik best wel een rolletje hier en een bultje daar. Ik denk dat het woord afvallen gewoon heel negatief klinkt ofz. Ik denk dat het prima is als je wat kilos kwijt wil die je normaal niet hebt (gehad). Zo lang je maar wel tevreden blijft met wie je bent Lot! Want je gewicht bepaald niet wie je bent natuurlijk 🙂 Liefs Guusje!

 15. Mooie doelen, lekker voor gaan!

 16. Al je doelen had ik ook een beetje in gedachten. Grappig want qua leeftijd verschillen we veel maar als ik een filmpje van je kijk voelt het echt als een grote zus. Vooral die van kleding-switch, ik ben de laatste jaren heel erg veranderd en wil ook liever in betere en specialere dingen investeren.
  -x

 17. Mooi om te lezen en ik ben het met je eens, als je je niet fijn voelt zoals je lichaam nu is moet je er wat aan doen 🙂

  Mijn doel is ook opzoek naar een huisje, ik heb nu een leuke baan dus voor mij ook tijd om het thuis-huis te verlaten hihi

 18. Wat een eerlijk en oprecht artikel.

  Ik wens je alle goeds voor 2016 en hoop dat je doelen werkelijkheid kunnen worden. En ja, ik vind dat je er nog steeds prachtig slank uitziet. Maar je bent nog mooier als je blij bent met jezelf. Dus ik snap je helemaal!

  Liefs

 19. Wauw, wat een goede doelen zeg! Ik hoop dat het je gaat lukken om ze allemaal te halen! Mijn doel voor de komende tijd is vooral om goed mijn best te doen op school, ik doe wel mijn best en ik ben goed in planningen maken maar ik voer ze nooit zo uit zoals ik ze bedacht had, dus eigenlijk is het doel om me beter aan mijn planningen te houden zodat het (denk ik) automatisch beter gaat op school 🙂

 20. afvallen, gek! je ziet er gorgeous uit zoals je bent!

 21. Wauw, jouw goals komen zoveel overeen met mijn eigen goals die ik heb gezet voor aankomend jaar enzo! Behalve dan dat samenwonen, dat is wel een futuregoal, maar geen prioriteit op dit moment en absoluut onhandig omdat mijn vriend en ik zo’n 150km uit elkaar wonen en studeren :p

  Heel veel succes!

 22. Mijn lieve, wijze dochter…
  Gelukkig weet ik heel goed dat jij je zeer bewust bezig houdt met het thema ‘gezondheid’, en wel het hele spectrum daarvan. Ik maak me als moeder dus geen zorgen over jouw afval-doel! Nu ik het woord zo getypt zie staan, denk ik: ja, het is inderdaad ‘afval’, wat je met je mee sleept… En afval wil je graag wegruimen, dus. Ik begrijp je lichaamsgevoel. Inderdaad, bij iedereen werkt verdriet/rouw anders – ik zelf ben juist 6 kilo afgevallen sinds het ongeluk van je lieve Papa.
  Mijn dilemma is: dit gewicht voelt prettig en ik wil niet weer zwaarder worden.
  Maar ik zie ook dat ik hier en daar een beetje ‘hoekig’ wordt, en dat is niet echt vrouwelijk…
  Lieve Lotte, ik heb er alle vertrouwen in dat jij dit doel op een goede manier bereikt.
  Onthoud alsjeblieft wel dit: Het is niet erg als je met kleine stapjes gaat;
  als je maar niet stil blijft staan.
  Lieb’ Dich ganz viel.

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu