“Je bent echt een meisjesmeisje” – of toch niet?

“Je bent echt een meisjesmeisje” – of toch niet?

“Wat ben je toch een meisjesmeisje, Lotte!” Deze opmerking krijg ik vaak te horen. Maar… ben ik wel zo meisjesachtig? Ik voel me helemaal niet op en top girly. Volgens mij kijken mensen die dat zeggen alleen naar mijn roze nagels en knipperende wimpers, maar verder dan dat komen ze niet. Mensen die me écht kennen weten wel dat ik helemaal niet zo tuttig ben als ik op het eerste gezicht misschien lijk.

Ik word vaak meisjesmeisje of tuttig genoemd om de – denk ik – volgende redenen:

– Mijn nagels zijn zo goed als altijd voorzien van een vrolijk kleurtje. Jup, vaak ook nog eens roze.

– Ik kijk af en toe in de spiegel om te checken of ik mijn make-up goed zit (en als ik dat niet doe en na een lange dag thuiskom heb ik daar altijd spijt van, dan ontdek ik dat ik de hele dag heb rondgelopen met uitgelopen oogpotlood of een puistje dat opeens is doorgekomen).

– Ik hou heel erg van hartjes en teken deze dan ook óveral. Tijdens de lessen in mijn ‘aantekeningenschriftje’ (die ik dus meer gebruik om in te tekenen dan om aantekeningen in op te schrijven), tijdens lange telefoongesprekken op elk random papiertje dat ik tegenkom, in mijn agenda bij zo’n beetje alles wat leuk is. Én schuin boven mijn naam, die gewoonte heb ik al sinds ik een jaar of 10 was.

– Als ik ook maar in de verte ergens een spin zie begin ik al half te gillen. Gétver, wat zijn het toch verschrikkelijke beesten! ‘De spin is banger voor jou dan jij voor hem’ gaat echt niet voor mij op, ik heb een spinnenfobie en ben dus doodsbang voor die monsters.

– Roze is mijn lievelingskleur.

– Mijn kamer is erg meisjesachtig: twee van de vier muren zijn lichtroze, de meubels zijn wit en de details roze, mijn beddengoed is áltijd roze, er liggen knuffels in mijn bed en overal waar je kijkt zie je beautyproducten.

– Ik ben heel gevoelig en trek het slecht als mensen onaardig tegen me zijn. Soms doe ik me stoer voor, maar van binnen ben ik heel verdrietig als iemand me uitlacht en me belachelijk maakt.

– Ik lees graag meidenboeken en kijk het liefst naar romantische comedy’s of juist enorme jankfilms.

– Ik kijk vaak naar het uiterlijk van anderen. Als iemand (jongen of meisje, jong of oud, dat maakt niet uit) nieuwe schoenen heeft of naar de kapper is geweest, maak ik daar graag een complimentje over.

– Ik ben een knuffelkont en heb veel ‘liefde’ nodig. Als ik Joey een paar dagen niet heb gezien wil ik het liefst de hele avond in zijn armen liggen en heb ik echt even aandacht nodig – soms tot grote ergernis van hem, haha.

– Winkelen is zo’n beetje mijn favoriete activiteit. Echt, als mijn bankrekening het toeliet zou ik het liefst elke dag gaan winkelen.

– In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mezelf op te maken. Dan pak ik al mijn palettes en felle kleurtjes uit de kast en ga ik gewoon wat looks maken om combinaties uit te proberen. Ook meteen een vorm van ontspanning, lekker muziekje op en meezingen terwijl je je ogen voorziet van een heftige look.

Oké, de punten die hierboven staan maken me wel heel erg girly. Máár, zoals ik al zei ben ik eigenlijk helemaal niet alleen maar een meisjesmeisje en heb ik ook heel wat minder girly kanten. Waarom ik niet zo’n meisjesmeisje ben als veel mensen denken:

– Ik ben niet bang om vies te worden. Ik spring graag in plassen (ja, echt… Dat deed ik vroeger al en tegenwoordig stap ik soms nog steeds expres even extra hard in een plas) en ik ben niet vies van een beetje modder.

– Thuis loop ik het liefst de hele dag in een warme joggingbroek, mijn versleten sloffen en een veel te grote trui. Geen modepopje!

– Ik hou héél erg van voetbal. Nee, ik speel zelf niet, maar ik kijk er graag naar. Ik ben voor Feyenoord en volg alle nieuwtjes over deze club en de spelers en ik kijk elke wedstrijd.

– Stiekem vind ik Call of Duty heel leuk. Je kent het wel, dat oorlogsspel voor onder andere de Playstation 3. Mijn vriend speelt dat vaak en zelf vind ik het ook leuk om af en toe mee te doen. Laatst had ik in één potje 15 kills en 5 deaths, recordje (voor mij dan, mijn vriend is natuurlijk veel beter, haha).

– Soms heb ik van die dagen dat mijn uiterlijk me niks kan schelen en dan ga ik gerust zonder make-up over straat. Mijn haar kan me sowieso niet zoveel schelen, ik borstel het en doe er soms wat serum in en dan vind ik het wel weer genoeg.

– Ik kan enorm schransen. Serieus, mensen zijn altijd verbaasd als ze zien hoeveel ik kan eten. Niet echt ladylike, maar ik werk gerust een twee zakken chips op een avond naar binnen en dan kan er nog een Big Mac-menu achteraan.

– Ik ben dol op kikkers, ratjes en muizen. Dat ik bang ben voor spinnen en sowieso niet echt van insecten houd is een feit, maar andere dieren die meisjes vaak bestempelen als “omgggg, zo vieeess, ieeeehl” vind ik juist leuk. Als ik ergens een kikker of pad zie lopen pak ik ‘m gerust op en ik heb zes muizen als huisdieren gehad (in een kooi, even voor de duidelijkheid).

I admit it: ik scheld veel en laat af en toe ook wel eens een echte mannenboer. Ik scheld niet met vreselijke ziektes, maar hier en daar wat f#ck enk#t in mijn zinnen zijn niet zeldzaam. En een keiharde boer laten na het eten lucht gewoon zo op (al zou ik zoiets nooit in een restaurant doen, alleen thuis eigenlijk).

– Ik ben niet altijd zo lief en schattig als iedereen denkt. Sterker nog: ik was het meest vervelende meisje van de basisschool en ook op het middelbare onderwijs was ik zacht gezegd niet altijd even leuk om les aan te geven. Tegenwoordig kan ik me prima gedragen, maar soms komt die rebelse kant in mij nog naar boven en heb ik de neiging om me heel erg van alles en iedereen af te zetten en vooral lekker vervelend te doen.

Oké, oké. Ik heb meer girly kanten dan stoere kanten opgenoemd. Ik denk dat ik een beetje een mix van beide ben. Soms ben ik een enorm meisjesmeisje (misschien net íets vaker) en op een ander moment ben ik juist heel stoer – of doe ik me stoer voor, en ben ik eigenlijk meer jongen dan meisje. Grappig, want voordat ik dit artikel schreef had ik verwacht dat ik meer punten zou op kunnen noemen bij ‘stoer’ dan bij ‘girly‘.

Ben jij een echte girly girl, juist een wat stoerder meisje of heb je van beide types iets?

Deze post heeft 36 reacties

 1. Ik moest echt heel hard lachen om die stoere dingen haha! 😛 Vooral omdat je eerste de schattige, lieve dingen beschrijft! Geniaal artikel dit haha!

  1. Hahaha, thanks! <3

 2. Haha, superleuk om te lezen! Ik word ook altijd heel girly ingeschat, ben ik ook wel hoor, maar soms vind ik dat ook zo’n stom ‘vooroordeel’, want ik ben niet alleen maar ‘schattig’ en rustig. Dus met dit artikel laat je jezelf goed zien Lotte, haha! Ik krijg wel een klein beetje een ander beeld van je, maar niet negatief. Gewoon een completer beeld ofzo denk ik, hahaha. 🙂

  1. Ja precies, zo zie ik het ook. Mensen zien alleen één kant van je en blijven daaraan vastklampen, lijkt het wel. Haha, zo leer je me steeds beter kennen!

 3. ghehe, dus als je de hele dag het liefst in een joggingbroek loopt ben je niet meisjesachtig?! die houden we erin – haha! leuk artikel!

  1. Hahaha, natuurlijk kan je dan nog wel meisjesachtig zijn, maar dit is dan wel een beetje een niet-girly trekje natuurlijk.

 4. Ik denk dat ik wel heel erg meisjesachtig ben. Ik noem het liever vrouwelijk want meisjesachtig klinkt echt nog heel jong. Nou laat ik zo af en toe ook wel een boer en loop ik thuis vaak ook in een comfy outfit maar dat zijn de enige punten die ik kan bedenken van mijn `stoere` kant!
  Wel een heel leuk artikel!
  Liefs

  1. Bedankt! 🙂 En ja, vrouwelijk is misschien het betere woord. Maar ik benoemde het even zoals ik zelf ook word genoemd, vandaar.

 5. ik ben een mix van beide denk ik. ik ben opgegroeid met 4 oudere broers dus het zou raar zijn als ik niet af en toe tom-boy achtige trekjes zou hebben naast het meisje meisje gebeuren XD

  1. Haha oja, dat is wel logisch dan. Ik heb alleen een zus, maar zij is totaal niet girly dus ik heb die stoere trekjes misschien wel van haar, haha.

 6. Haha, erg leuk artikel. Ik denk mannelijk, maar ben op en top girly:-)

 7. Haha moest hartelijk lachen om al die stoere dingen!:D herken er zelf ook wel een paar:p xoxo

  1. Haha, dankjewel!

 8. Leuke post! Leuk om te lezen:-)

 9. Ik heb van beiden wel iets, maar ik denk dat ik vaker girly ben dan stoer.

  1. Ja, ik ook toch wel, daar kwam ik achter toen ik dit artikel schreef, haha.

 10. Erg leuk geschreven en leuke post! Ik herken dit ook best bij mezelf. Mensen zien me vaak als meisjesmeisje maar ik kan ook erg on girly zijn in mijn vrije tijd haha

  1. Haha, tja.. Die mensen zien je in je vrije tijd waarschijnlijk niet!

 11. Leuk! 😀
  En ik herken me best in jouw… Moet ik toegeven! Haha.. 😀
  Ik ben ook super bang voor spinnen, ik kan beginnen janken als ik er eentje zie. :p Mijn lievelingskleur is ook roze, net zoals bijna m’n hele kamer.. 😀
  Ik teken ook graag hartjes, op een dag vroeg een leraar ooits es: Celien, wat is er… Ben je verliefd misschien, al die hartjes… Haha! 😀
  En ik ben dol op voetbal! En op mooie snelle auto’s ook.. haha! 😀

  1. Haha wow, veel overeenkomsten hebben we! Twinssss! 😀

 12. Wat een leuk artikel! Ook erg leuk heb je dit geschreven Lotte! 🙂 Call of duty vind ik stiekem ook erg leuk hihi!

  1. Dankjewel!

 13. Ik ben echt een girly girl! :p Vandaag ging ik nog naar de les in een roze jeans, met een roze sjaal en een roos jasje. Mijn notieblok is natuurlijk.. roze, net als mijn agenda, mijn pennenzak en mijn lip gloss. :p Maar een tuttig modepopje ben ik nou ook weer niet, thuis loop ik er ook onopgemaakt bij in een jogging. En spinnen vind ik wel erg leuke dieren! (Klinkt vreemd, weet ik. :p)
  X

  1. Hahaha, gotta love pink! En neeee joh, spinnen leuk? Hahaha, dat komt er bij mij echt niet in hoor!

 14. Leuk artikel ^^ Ik ben ook beide denk ik. Ik ben gek op make-up, lang haar, schattige dieren enzo. Maar anderzijds kijk ik nooit meisjesfilms, lees geen chicklits, hou van auto’s,…

  1. Dankje! Haha, jij bent ook een duidelijke mix dus.

 15. Lol, I laughed bij het stukje van de mannelijke boer. Girl, ik ben je teammate hoor daarin! xD Het lucht inderdaad op, soms doe ik het ook tijdens het filmen, mag ik het er weer uitknippen, zo lame. Ik houd ook van football! Men denkt altijd dat wij vrouwen met make-up op alleen maar vrouwelijk en bla doen, nou dus mooi niet hoor! xD Leuk artikel Lot. 🙂

  1. Hahaha, ik ook! Ik betrapte me er ook op, ik dacht er eerst nog aan om het erin te laten maar dat zou vast niet iedereen waarderen, haha. Thanks, fijn dat je ’t artikel leuk vond!

 16. Nu mag je nooit meer mopperen als ik een boer laat! Dat lucht inderdaad gewoon heerlijk op! Niks mis mee! Haha! x

  1. Haha nee, zal ik nooit meer doen!

 17. Muhaha ik houd ook van cod, en sowieso was ik vroeger echt stiekem een game nerd! Nu is dat een beetje weg vanwege de drukte rondom m’n studie, en ik ben veel meer op mijn uiterlijk gaan letten. Leuk artikel!

  1. Haha, ik ben ook wel een beetje een gamenerd. Ik vind rollercoaster tycoon bijvoorbeeld ook heel erg leuk!

 18. Leuk artikel! Hoe heet die nagellak van OPI?

  1. Geen idee, het is een foto van Weheartit, dus daar kan ik je helaas geen antwoord op geven..

 19. Toch kom je wel echt girly over. Maar daar is helemaal niets mis mee toch?

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu