The Christmas Tag

The Christmas Tag

IMG_8538

Deze tag zag ik bij Esmay en ik dacht ‘hé, dat is leuk!’, dus heb ik ‘m over genomen. Het korte lijstje gaat over moeilijke keuzes als goud of zilver op de oogleden, echte of neppe kerstbomen en dat soort dilemma’s waar we ieder jaar weer mee te maken krijgen. In ieder geval kwam ik goed in de stemming tijdens het maken van de foto’s en het invullen van de vragen van The Christmas Tag. Let’s goooo!

Oogschaduw met kerst: zilver of goud?

Goud staat me beter dan zilver, maar ik denk dat ik wel voor a touch of silver ga nu ik de prachtige Metallic Effects van Make-up Studio in huis heb. Maar helemaal zeker weet ik het nog niet, misschien ga ik veilig voor bruin en goud.

IMG_8542

Echte kerstboom of een neppe?

ECHT! Hoewel neppe kerstbomen handiger zijn, zal ik altijd voor een echte kiezen. Ze ruiken lekker, geven meer sfeer en het uitzoeken van de perfecte dennenboom alleen al zorgt voor die Christmas feelings.

Favoriete kerstliedje?

Santaclaus is coming to town en All I want for Christmas van Mariah Carey. Maar ik vind deze versie van Santa Baby ook fantastisch!

IMG_8553

Favoriete kerstfilm?

The Grinch! En dan niet de tekenfilm, maar de echte. Ik MOET die elk jaar kijken, anders is het niet echt Kerstmis. Ik ben zo gek op Cindy en de hond van The Grinch, Max! En ik vind de flashbacks in de film altijd zo zielig, ik wil The Grinch knuffelen 🙁

Uit eten of zelf koken?

Allebei eigenlijk niet, aangezien ik zelf nog nooit een kerstdiner heb voorbereid. Maar zelf koken dan, al verzorgen mijn moeder en mijn schoonmoeder de maaltijden. Meestal gourmetten we eerste kerstdag bij Joey thuis en gaan we tweede kerstdag fonduen bij mij.

Kerstfeestje: organiseren of bezoeken?

Bezoeken! Ik hou totaal niet van feestjes organiseren, haha. Ik vind kerstgala’s geweldig, iedereen in mooie jurken en smokings! Ooit wil ik trouwens nog naar een gemaskerd bal. Maar dat is meer iets voor Oud & Nieuw, volgens mij.

IMG_8559

Favoriete cadeautje om te krijgen?

Hm, moeilijk! Als ik zelf een cadeautje mag uitzoeken ga ik meestal voor parfum, een boek dat ik graag wil of een luxe make-up product, dat vind ik leuk om te krijgen. Maar ik vind het ook superleuk om te worden verrast met cadeaus, bijvoorbeeld iets leuks voor in m’n kamer, een zelfgemaakt iets, lekkere douchegel of bodylotion en dat soort dingen.

Leukste kerstervaring tot nu?

Ik vond mijn eerste kerst bij Joey wel een hele leuke ervaring. Dat was de eerste keer dat ik het bij iemand anders thuis heb gevierd en het was heel gezellig, ik voelde me goed op mijn gemak en was echt part of the family.

Witte kerst: ja of nee?

Als we dat eens voor het uitzoeken hadden! Ja, ik hou wel van een sprookjesachtige witte kerst. Maar helaas, volgens de weermannen komt er alleen heel veel wind en waarschijnlijk ook regen.

IMG_8556

 

Kleuren in de kerstboom?

Ja! Vroeger maakte ik de kerstboom wel erg bont met kerstballen in alle kleuren van de regenboog, tegenwoordig kies ik voor een warm of koud kleurenschema. Dit jaar ben ik voor warm gegaan met veel brons, rood en paars.

Jurkjes of winterse truien?

Overdag een warme, oversized winterse trui omdat ik dan het liefst urenlang op de bank zit en kerstfilms kijk, maar voor het kerstdiner vind ik het wel leuk om me een beetje op te tutten en een mooie jurk aan te trekken.

Vroeg opstaan of lang uitslapen met kerst?

Hoewel ik in het dagelijks leven maar al te graag uitslaap, wil ik met kerst wel op tijd uit bed. Gewoon, voor een gezamenlijk kerstontbijt in pyjama om vervolgens de hele dag gezellig met z’n allen films te kijken.

IMG_8537

Cadeautjes geven of krijgen?

Haha, dit komt natuurlijk ontzettend egoïstisch over, maar ik ga toch voor krijgen. Hebberig hè?! Weet je, ik vind het superleuk om iemand blij te maken met iets dat diegene al heel lang wil, dat natuurlijk wel! Maar ik ben zó onwijs slecht in het uitzoeken van de juiste cadeaus. Om nog maar te zwijgen over het inpakken ervan, soms schaam ik me gewoon als ik mijn cadeautje dan aan iemand geef. ‘Gelukkig’ doen we dit jaar geen cadeaus, haha.

Wat doe jij dit jaar met de kerstdagen?

Deze post heeft 24 reacties

 1. Hele leuke tag! De grinch is ook mijn favoriete kerstfilm samen met elf <3 Ik herken dat wel met cadeautjes uitzoeken voor anderen maar ik ben wel altijd erg voldaan als ik uiteindelijk wat leuks heb gevonden 🙂

 2. Die tweede en laatste foto vind ik heel erg mooi en ik heb liever ook een echte kerstboom. Zo lijkt hij elk jaar weer anders en het ruikt inderdaad lekker.

 3. Oh, ik krijg altijd zo veel zin in kerst als ik deze tags lees :3

 4. Leuk, ik kom lekker in de kerststemming met deze tag! Heb hem toevallig vandaag ook gepost 🙂

 5. Leuk om te lezen 🙂

 6. Oh, ik heb het liefst een witte kerst, maar dat gaat helaas dit jaar niet lukken! En ik vind Family man zo’n leuke kerstfilm, die wil ik gewoon standaard ieder jaar zien 🙂

 7. Ik hoop zo dat we een Witte kerst gaan krijgen maar ik ben bang dat dat niet gaat gebeuren dit jaar.. Of er moet een wonder komen hihi! the grinch ga ik trouwens nog een keer kijken, daar ben ik nog heel benieuwd naar!

 8. super leuke tag 😀

 9. heerlijk zo’n kerstige tag ! doe mij ook maar een witte kerst!

 10. Heel erg leuke tag, leuk ingevuld Lotte!

 11. Heel leuk om te lezen!

 12. Leuke tag, fijne kerst alvast!

 13. Heel leuk om te lezen 🙂

 14. Leuk om te lezen!

 15. Niiice! Een echte kerstboom is inderdaad wel meer “echt” maar het geeft zoveel rotzooi 🙁 Mooie foto’s trouwens Lot!

 16. Dit is zo’n leuke tag! 😀

 17. Ik hoop elk jaar op een witte kerst! Deze keer gaan we op kerstavond bij mijn tante. De ochtend van kerst staan we allemaal wat vroeger op om samen kerstcadeautjes open te doen, wel leuk 🙂 op zich stelt kerst nooit erg veel voor bij ons, maar ik ben wel gek op de hele sfeer errond

 18. Leuk zeg Lotte, nu wil ik hem ook doen haha!

 19. Super leuk!!

 20. Wat een leuke, gezellige tag! Christmas feelingggg :D.

 21. Leuke tag en antwoorden! Mooie foto’s heb je ook gemaakt! Echt jammer dat we geen witte kerst hebben!

 22. Wat een leuke tag en antwoorden. Meteen een kerst gevoel! <3

 23. Vind deze tag zo leuk om te lezen!

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu