Featured Video Play Icon

Filmpje: De curly girl methode 2 maanden uitproberen || Voor & na foto’s

Leuk dat je weer kijkt! Op jullie aanraden heb ik de curly girl methode uitgeprobeerd. Geen hitte, geen sulfaten en siliconen, mijn haar co-washen, en op een andere manier drogen… Werkt het voor mij? Ik doe het nu twee maanden, en heb het proces en al mijn bevindingen gefilmd.

Producten uit de video:

Unwash anti-residu clean shampoo
Andrélon kokosboost haarmasker
Curlsmith curl quenching conditioning wash
Bumble and bumble thickening spray go big treatment
Lang haar mädchen intense repair olie – niet online

Ik heb een uitgebreid artikel geschreven waar je alles nog even kunt nalezen, en waar ik nog meer info geef over producten, ingrediënten en de routine. Deze blogpost kun je hier lezen.

 

Dit is hoe mijn haar er uitzag voordat ik begon aan de curly girl methode. Flinke slag, mooi vol, maar wel een beetje dof en aan de onderkant flink pluizig.

Nu ik de curly girl methode ruim twee maanden doe, is mijn haar overall een stuk minder pluizig. Máár: op de dag dat ik mijn haar heb gewassen (of, als ik het ’s avonds was, de eerste dag na het wassen), is het juist wél heel pluizig. Die dag heb ik de meeste ‘krul’, maar als ik het dan borstel, veranderd het in een doffe pluizenbol. Dat zie je hierboven op de foto’s duidelijk: links is de eerste dag na het wassen zónder te borstelen, rechts de eerste dag na het wassen nadat ik het net heb geborsteld. Voor mijn haar werkt het niet om het dus maar gewoon niet te borstelen, want dan gaat het klitten en ziet het er al snel te wild en dus onverzorgd uit.

Gek genoeg word ik de dag daarna steeds wakker met prachtig haar! Het lijkt wel of de ingrediënten in de haarproducten er een dag over doen om door te dringen tot mijn haar. Want deze foto’s zijn allemaal gemaakt op de tweede of derde dag na het wassen, en ik gebruik nog altijd geen stylingapparaten. Dit is hoe mijn haar nu van nature valt, en ik vind het echt supermooi! Er zit wat meer definitie in, en wat me vooral opvalt is dat het heel mooi glanst en echt gezond oogt. In tegenstelling tot mijn haar op de voor-foto’s, waarbij je duidelijk doffe plekken ziet.

En dit zijn de echte nafoto’s, die ik deze week heb gemaakt. Wauw, ik vind het zo mooi! Heel natuurlijk, maar je zíet gewoon dat het gezond is. Het glanst, het leeft, het krult hier en daar… En ik hoef hier niks voor te doen, behalve elke ochtend één keer de borstel er doorheen halen. Verder doen dus voornamelijk de producten volgens de curly girl methode het werk. I love it!

Conclusie voor nu:

Ik ga zeker door met de curly girl methode! Het is even zoeken wat goed werkt, en eerst schrok ik van mijn haar op de dag na het wassen, maar de rest van de week is het zoveel mooier dan eerst. Ook kan ik het wassen net wat langer uitstellen omdat het minder snel vet wordt. Ideaal! Er volgt binnenkort wel weer een update, want ik ben ook benieuwd hoe andere co-wash conditioners voor me werken.

UPDATE!

Inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder, en doe ik de Curly Girl Methode ongeveer een half jaar. Lees hier mijn blogpost over de update!

Deze post heeft 2 reacties

  1. De Curls Cult op FB is echt een mega goede facebookgroep voor meiden die CG zijn/gaan/willen.

    Mijn haar is op wasdag ook altijd vreselijk, dagen daarna zijn altijd beter (ruim 1,5 jaar CG =))

  2. Bij de meeste krullenbollen moet je juist niet je haar borstelen als het droog is, maar alleen als het nat is en er conditioner in zit. ’s Avonds slapen met je haar op je hoofd vastgebonden met een crunchy wil ook helpen.
    ’s Ochtens losschudden en dan heb je gelijk meer volume.

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu