ELF Everyday Smoky Eyeshadow Palette

{ 13 september }

IMG_7573

Soms krijg je als blogger producten binnen, waar je meteen voor valt. “Deze ga ik meteen fotograferen en reviewen!”, riep ik enthousiast toen ik het mooie ELF Everyday Smoky Eyeshadow Palette ontving. Het gebeurt weleens dat een product dan erg tegen blijkt te vallen. Maar zo nu en dan was het enthousiasme terecht en heb je écht een pareltje ontdekt.

IMG_7565

IMG_7568

IMG_7574

Over het ELF Everyday Smoky Eyeshadow Palette

Maak prachtige smokey eyes of een subtiele alledaagse look, met dit tiendelige Everyday palette. De verschillende kleuren zijn ideaal om nadruk te leggen en om de ogen te definiëren.

Het palette komt in een kartonnen doosje, met daarop de ingrediëntenlijst en wat productinfo. Het oogschaduwdoosje zelf doet me denken aan de Prism Eyeshadow Palettes van ELF. De buitenkant is niets bijzonders, maar de binnenkant ziet er goed uit. In de bovenkant zit een grote spiegel, en in de onderkant tien mooie oogschaduws.

IMG_7577

De oogschaduws lopen van licht naar donker en hebben verschillende finishes. Sommige zijn mat, andere bevatten een glansje en er zitten ook enkele glitterige oogschaduws tussen. De tinten zijn heel naturel, met de zwarte oogschaduw als uitschieter.

IMG_7579

Dit zijn de vijf meest linkse oogschaduws. Ik stond versteld van de pigmentatie van de eerste twee, maar daarna werd het minder. De derde oogschaduw bevat voornamelijk grove glitters en weinig kleur, helaas. De vierde oogschaduw is mat en geeft maar weinig kleur af. De vijfde is gelukkig wel weer mooi, deze bruine tint is romig en heeft een satijnen glansje.

IMG_7580

Hierboven zie je de vijf rechter oogschaduws. De bruin- en grijstinten lijken best op elkaar, maar gelukkig hebben ze andere finishes. Zo is één van de twee steeds mat, en de ander glanzend. De negende kleur, de glanzende grijze, viel me wel een beetje tegen qua pigmentatie. De matzwarte daarentegen, is heel intens.

IMG_7832

Deze look maakte ik met het ELF Everyday Smoky Eyeshadow Palette. In de binnenste ooghoek en onder de wenkbrauw gebruikte ik de highlighter, die een opvallende glans heeft. Op het ooglid en in de arcadeboog gebruikte ik verschillende bruintinten, die uiteindelijk moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Dichtbij de wimperrand gebruikte ik de zwarte kleur, die ik flink blendde, waardoor de kleur uiteindelijk heel donkerbruin werd. Aan de onderste wimperrand gebruikte ik de glanzende donkerbruine en de matzwarte oogschaduw om de look extra smokey te maken.

IMG_7851

Conclusie

Niet alle oogschaduws uit het ELF Everyday Smoky Eyeshadow Palette zijn even gepigmenteerd, maar op het ooglid werken ze prima. Ik ben vooral weg van de glanzende donkerbruine tint, de matzwarte oogschaduw en de highlighter. Met die drie kom je al heel ver, als je smokey eyes wilt maken! De oogschaduws zijn wat poederig en je moet ze even opbouwen, maar ik vind ze zeker niet slecht. Mooi palette voor beginners!

Prijs en verkrijgbaarheid

Het ELF Everyday Smoky Eyeshadow Palette is te koop in de webshop van Eyes Lips Face en kost €12,00.

26 reacties op “ELF Everyday Smoky Eyeshadow Palette”

 1. PinkFairy zegt:

  Jammer! Maat voor elke dag is dit op zich een prima palette.

 2. Caro zegt:

  Op zich wel een mooi palette maar erg jammer dat niet alle kleuren even gepigmenteerd zijn. Ik zal deze denk ik niet aanschaffen. 🙂

 3. Marciëlla zegt:

  Hm ik word er niet heel enthousiast van er zijn betere paletten voor een mindere prijs. De kleuren doen me een beetje denken aan het nieuwe nude palette van L’Oréal. Wel leuk dat steeds meer merken met veelzijdige paletten zoals deze komen!

 4. Liesbeth zegt:

  Voor die prijs lijkt het me inderdaad een heel mooi palette om te beginnen met make-up. Sowieso vind ik de producten van ELF daarvoor ideaal. Hun kwasten zijn bijvoorbeeld ook goed als je nog niet helemaal zeker bent of je er iedere dag mee in de weer wilt gaan.

 5. Suzanne zegt:

  Een mooi palette voor beginners. Elf is sowieso erg mooi om mee te beginnen als je pas net make-up gaat ontdekken

 6. lonneke zegt:

  Dat lijkt me inderdaad een mooie palette voor beginners!
  De look staat je ook erg goed.
  Liefs Lonneke

 7. Mooie look heb je gemaakt. Het palette ziet er goed uit, zeker voor dit kleine prijsje!

 8. manon zegt:

  Echt een palette die je er elke dag wel bij kunt pakken!

 9. Femke zegt:

  Gezien de prijs vind ik dit een onwijs mooi palette. Je hebt een een mooie look mee gemaakt!

 10. Jammer dat een aantal kleuren zo op elkaar lijken te lijken

 11. Julie zegt:

  Ik vind het best een mooi palette! Maar voor ELF vind ik het nog best prijzig… 🙂

 12. Mariëlle zegt:

  Ik vind de donkere kleuren wel mooi, maar ik vind hem best prijzig voor wat je krijgt!

 13. Desiree zegt:

  Voor beginners lijkt me dit een ideaal palette. Al moet ik zeggen dat ook ik wel enthousiast ben! 😉

 14. Shaz zegt:

  Jammer dat niet elke kleur zo goed gepigmenteerd is, anders zou ik het wel overwegen om te kopen.

 15. Femke zegt:

  ik vind de look wel erg gorgeous 😀

 16. xAmber zegt:

  Als ik zo de foto’s van alleen het palette zie vind ik het een kopie van het Naked 2 palette! Ik vind jou ooglooks altijd erg mooi Lotte.

 17. Yanna zegt:

  Hé wat leuk, ik schreef hier gisteren ook een review over met bijhorende look. Leuk om te lezen dat onze mening ongeveer hetzelfde is. Leuk artikel!

  Liefs

  xoxo

 18. wat een mooi palette met prachtige kleurtjes
  echt heel leuke look ook gemaakt

  liefs
  Karlien

 19. Nicole zegt:

  Zeker een mooi palette. Jammer dat niet alle kleuren geweldig zijn, maar ik vind ‘m er zeker niet slecht uitzien.

 20. Amelie zegt:

  Leuk paletje, maar dan leg ik toch liever iets meer neer en dat ik dan ook wat betere kwaliteit krijg

 21. Sara zegt:

  Ja een leuk palette maar wel zo’n dertien in één dozijn palette. Daar zijn er al zo veel van. Er zitten wel mooie oogschaduws tussen ja!

 22. Ik vind budget oogschaduwpalettes toch altijd wel een dingetje. Vind het toch wel belangrijk dat de kwaliteit goed is en dat het bij het blenden niet één grote waas wordt. Geef hier dan ook liever iets meer geld aan uit!

 23. Caitlyn zegt:

  Ik vind de kleuren iets te veel op elkaar lijken en het palette is er eentje van 13 in een dozijn, deze ga ik dus niet bestellen. Het is ook niet zo goedkoop als ik verwacht had van e.l.f. en met de hoge verzendkosten erbij, laat ik dit palette aan me voorbij passeren. Wel vind ik dat je er echt een prachtige look mee gemaakt hebt zoals altijd.
  xx

 24. Andréa zegt:

  Mweh, niet zo’n superbijzonder palette. De ooglook die je hebt gemaakt vind ik wel mooi!
  x

Home About Contact
sluit