NYX Soft Matte Lip Creams

{ 11 maart }

IMG_1239

De NYX Soft Matte Lip Creams bestaan al een tijdje. Je zou misschien denken dat het liquid lipsticks zijn, maar in realiteit zijn het matte lipglossjes. Intens van kleur en longlasting, maar wel aangenaam op de lippen én makkelijk te verwijderen. Ik heb er vier in mijn collectie zitten en besloot ze te reviewen. Dit zijn de NYX Soft Matte Lip Creams in Amsterdam, Morocco, Monte Carlo en Ibiza.

IMG_1250

Over de NYX Soft Matte Lip Creams

De Soft Matte Lipcream van NYX is geen lipgloss en ook geen lipstick, deze matte lipcream is een nieuwe soort lipkleur die zijdezacht aan te brengen is en een matte finish geeft. De Soft Matte Lip Cream blijft lang zitten en is, in tegenstelling tot sommige andere matte lipstick formules ook nog eens hydraterend.

NYX was één van de eerste merken die ging experimenteren met ‘matte lipgloss’ en ‘vloeibare lipstick’. De Soft Matte Lip Creams bestaan dan ook al een tijdje! Ze zijn verkrijgbaar in 16 verschillende tinten, variërend van nude tot heel donkerrood. Aan de verpakking kan je de kleur van het product herkennen, al moet ik zeggen dat ze eenmaal op de lippen toch nét iets anders zijn. Laat je dus niet misleiden door de verpakking in de winkel; altijd eerst swatchen! De Lip Creams hebben een sponsapplicator waarmee je het product aanbrengt.

IMG_1255

Van links naar rechts zie je Morocco, Monte Carlo, Amsterdam en Ibiza. Hier heb ik de NYX Soft Matte Lip Creams net aangebracht en zijn ze dus nog nat. Toch zijn ze vrijwel meteen mat na het aanbrengen. Zoals NYX al zegt hebben de lipcreams een heel zachte formule, echt fluweelachtig. Ze zijn intens van kleur, maar de ene tint heeft wat meer moeite egaal te dekken dan de ander.

IMG_1703

IMG_1707

NYX Soft Matte Lip Cream Morocco

We beginnen met mijn favoriet: Morocco! Het is een prachtige, oranje rode kleur met matte finish. Superleuk kleurtje, net even wat anders dan ‘gewoon’ rood. Morocco is één van de kleuren die heel goed dekt en in één laagje eigenlijk al mooi op de lippen zit. Heel fijn!

IMG_1699

IMG_1694

NYX Soft Matte Lip Cream Monte Carlo

Monte Carlo is een klassieke, donkerrode kleur. Elegant! Ik moet wel zeggen dat ik teleurgesteld was in de formule van Monte Carlo. Deze tint is intens van kleur, maar lastig egaal op de lippen te krijgen. Hij brengt totaal niet even aan! Je moet er echt een keer of drie overheen voor een egaal laagje. Jammer.

IMG_1714

IMG_1708

NYX Soft Matte Lip Cream Amsterdam

Amsterdam is een aparte kleur om te beschrijven. Frambozenrood? Maar dan net wat minder roze. Het is een heel frisse rood tint, met subtiele roze ondertoon. Niet helemaal mijn kleur, maar de formule is prima!

IMG_1688

IMG_1692

NYX Soft Matte Lip Cream Ibiza

Ibiza is de meest roze kleur van de vier. In het echt is ‘ie wat feller dan op de foto, maar qua kleur is het een oudroze tint met warme ondertoon. Leuke kleur! En deze heeft ook een fijne formule; hij dekt goed en laat zich egaal aanbrengen.

IMG_1243

Conclusie

De NYX Soft Matte Lip Creams zijn matte lipglosjes, net weer even anders dan liquid lipsticks. Ze zijn zachter en veel minder uitdrogend, maar blijven ook wat minder lang zitten. Ik vind het eigenlijk een fijne formule, want ze hebben dezelfde matte finish als echte liquid lipsticks, alleen voelen ze een stuk aangenamer! En een groot voordeel: als je een foutje maakt tijdens het aanbrengen, kun je het nog makkelijk herstellen. Prettig! Ze blijven gedurende de dag wel een klein beetje glijden, dus een hele maaltijd overleven ze niet. Let erop dat je swatches op zoekt als je geïnteresseerd bent; ga niet zomaar van de kleur van de huls uit. Bij Morocco en Monte Carlo klopt de kleur wel, maar Amsterdam en Ibiza zijn heel anders op de lippen. Ik vind het een heel leuk product, net iets minder heftig dan een liquid lipstick, maar wel met mooie matte finish en intense kleur!

Prijs en verkrijgbaarheid

Je kunt de NYX Soft Matte Lip Creams kopen bij Douglas, voor €7,50 per stuk.

30 reacties op “NYX Soft Matte Lip Creams”

 1. Femke zegt:

  Wat zijn deze kleuren mooi! Jammer dat de formule van Monte Carlo wat tegenvalt, ik vind niet dat je hier ook maar iet van ziet.. Gelukkig ook maar na zoveel werk haha!

 2. […] De NYX Soft Matte Lip Creams bestaan al een tijdje. Je zou misschien denken dat het liquid lipsticks zijn, maar in realiteit zijn het matte lipglossjes. Intens van kleur en longlasting, maar wel aangenaam op de lippen én makkelijk te verwijderen. Ik heb er vier in mijn collectie zitten en Lees verder […]

 3. Maaike zegt:

  Hele mooie kleuren! Let wel op met de houdbaarheid: ik heb er een aantal jaren eentje gekocht in een felle roze tint, maar die ging vrij snel schiften waardoor hij niet meer intens aanbracht. Zo zonde!

 4. Eva zegt:

  Jaaa deze zijn heel fijn! Ik heb er ook een paar waaronder morroco. Intens pigment en dekt goed. En het fijne vind ik dat NYX niet op dieren test. Een grote plus voor mij!

 5. Elles zegt:

  Een matte lipgloss, dat kende ik nog niet. Ze zijn goed dekkend en mooi mat, en ook nog eens fijn om aan te brengen. Ik ben benieuwd! Ook heel leuk van NYX om de kleurtjes namen te geven van steden.
  Liefs,
  Elles

 6. Kiki zegt:

  Ik heb er zelf twee in m’n collectie zitten, de nude tinten zijn ook heel tof. Bij mijn voelen ze echt wel een beetje droog op de lippen na een tijdje. Hele fijne review!

 7. Hannelore zegt:

  Wat een mooie kleuren. Jammer dat Monte Carlo wat minder is, vind het juist het mooiste kleurtje. Binnenkort is NYX ook in België te krijgen, zo veel zin in !!!!

 8. Anneloes zegt:

  Ze zien er echt prachtig uit! Ik heb zelf twee donkere kleuren uit deze lijn gekocht maar nog niet uitgeprobeerd. Dit weekend maar eens doen, ik ben benieuwd!

 9. Nicole zegt:

  Wauw wat een mooie kleurtjes zeg, ze staan je zo goed!

 10. Denise zegt:

  Vind ze er wel mooi uitzien, vooral het roze kleurtje Ibiza staat je goed!

 11. Naomi zegt:

  Ik vind ze allemaal zo mooi, zeker ibiza!

  x

 12. Alle tinten zijn leuk maar Morocco vind ik ook het mooiste kleur!

 13. Rozemarijn zegt:

  Wauwwie de eerste twee kleuren vind ik echt ontzettend mooi! Fijne review! Lfs

 14. Nicky zegt:

  Ik vind vooral de laatste kleur Ibiza ontzettend mooi! Echt een leuke kleur voor als de zon schijnt zoals nu!

 15. Mariëlle zegt:

  Hooo ik ben het met je eens! Ik heb onlangs Antwerp, Morocco en Ibiza besteld en vooral de laatste twee vind ik ontzettend mooi. Ze voelen heerlijk aan, ik wil meer!

 16. Steeds wanneer ik een review zie over deze lipcreams, denk ik weer: die moet ik hebben. Helaas is het er nog niet van gekomen…

 17. femketje zegt:

  geweldig mooie tinten 😀

 18. Danique Krol zegt:

  Wat een mooie kleurtjes! Ik vind zelf vooral de laatste, roze kleur erg mooi.

 19. Mandy zegt:

  Wauw, ik vind ze allemaal erg mooi!

 20. Mooie kleuren, alles staat je goed! Ik vind Ibiza echt een heerlijk zomer kleurtje, mooi! Ik zou ze eerst ook willen testen in de winkel omdat sommige kleuren inderdaad wat anders uit kunnen vallen. Dat merkte ik ook met de L,A, Girls liquid lipsticks. Fijne review!

 21. Echt prachtige kleuren! Ze staan je echt prachtig. Ik ga er zeker eens naar kijken in de toekomst!

 22. Nicole zegt:

  Wauw ik vind alle kleurtjes mooi! Ik denk dat ze ook echt fijn aanvoelen op de lippen.

 23. Heidi zegt:

  Wat mooie lippenstift is het meid.

 24. Monica zegt:

  Heel mooi staan de kleuren bij je. Ik ben erg benieuwd naar deze lipgloss. Binnenkort maar even bij Douglas kijken. Vooral Marocco staat erg mooi

 25. Manon zegt:

  Wauw Ibiza is zo een mooie kleur!

 26. Melisa zegt:

  Wauw, ik vind ze erg mooi! Leuke kleurtjes ook en de finish vind ik ook mooi. De prijs zou me alleen een beetje tegenstaan, niet dat het heel duur is, maar het is nou ook weer niet mega budget. Volgens mij voelen ze wel erg prettig op de lippen!

 27. De finish is echt zo mooi! En de kleuren zijn lekker vrolijk.

 28. Vera zegt:

  Wat een mooie intense kleuren zeg! Lijken me hele fijne lipglossjes.

 29. Monte Carlo staat je heel erg mooi!

 30. Mariska zegt:

  Wat een prachtige kleuren zijn dit. Wel jammer dat ze niet zo lang blijven zitten.

Home About Contact
sluit