Kruidvat Douche Scrubs

{ 09 mei }

IMG_2900

Douchen is voor mij pure ontspanning. Ik vind het heerlijk om onder de douche te staan en even een momentje voor mezelf in te lassen, met alles erop en eraan. Maskertje in mijn haar, benen scheren, schuimende douchecrème… En daar hoort scrubben natuurlijk ook bij! Weg met die dode huidcellen, hallo babyzacht huidje. Deze Kruidvat Douche Scrubs ruiken héérlijk en helpen een handje bij dit momentje van ontspanning.

IMG_2921

Over de Kruidvat Douche Scrubs

Deze nieuwe scrubs van Kruidvat beloven je huid fantastisch glad en zacht te maken. Ze zitten in leuke, opvallende verpakkingen van 200 ml en hebben originele geuren. Er zijn drie verschillende scrubs verkrijgbaar, elk met twee gemixte geuren. Zo is er de cranberry & lychee variant, de green tea & apple, en tot slot de orange & cocos. Frisse zomergeuren, maar anders dan anders.

De douche scrubs hebben een reinigende en verfrissende werking en bevatten fijne deeltjes, om de dode huid te verwijderen. Wat ik heel positief vind, is dat de scrubdeeltjes geen microplastic bevatten en wat dat betreft vriendelijk voor huid én milieu zijn.

IMG_2924

IMG_2927

Kruidvat Douche Scrub Cranberry & Lychee

Ik begin meteen met mijn favoriet van de drie. Deze scrub heeft de extracten van cranberry en lychee, twee vruchten die ik ontzettend lekker vind. Het product heeft een zoete geur, maar is niet mierzoet. Eerder friszoet, lekker fruitig!

Deze scrub met cranberry en lychee extract scrubt vrij mild. Je voelt de scrubdeeltjes duidelijk, maar ze zijn rond afgeslepen waardoor ze niet zo grof zijn. Mijn huid reageert er goed op en voelt na afloop lekker zacht en ‘als nieuw’ aan.

IMG_2929

IMG_2937

Kruidvat Douche Scrub Green Tea & Apple

Deze variant is vooral lekker fris. Je ruikt duidelijk de fruitige appel, en iets scherps/kruidigs door de groene thee. De scrubdeeltjes in deze scrub zijn iets groter en grover, maar alsnog zou ik ze mild noemen. Ik heb het idee dat de scrubdeeltjes kleine stukjes groene thee zijn, maar dat is nergens duidelijk vermeld.

Wat ik gek vind, is dat ik het appelextract in de ingrediëntenlijst zie staan, maar de groene thee niet. Of ik kijk eroverheen (maar ik heb de lijst echt goed doorgenomen), óf de groene thee valt onder de noemer ‘parfum’. Dat zou dus betekenen dat er niet echt groene thee in zit, wat ik jammer zou vinden.

IMG_2948

IMG_2950

Kruidvat Douche Scrub Orange & Cocos

Dit is de meest bijzondere scrub van de drie, wat geur betreft. Sinaasappel en kokos, je moet ervan houden. Ik ben van beide geuren geen enorme fan, maar ik moet zeggen dat ik ze zo gemengd juist wel aangenaam vind. Mijn voorkeur zou er niet naar uitgaan, maar de geur verraste me wel positief. Zowel de sinaasappel als de kokos komt duidelijk in de scrub naar voren, wat voor een hele warme citrusgeur zorgt.

In deze scrub zit sinaasappelsap en kokospoeder. De scrubdeeltjes lijken erg op die van de cranberry & lychee variant en zijn dan ook erg mild. Ook van dit product wordt mijn huidje lekker soepel en zacht!

IMG_2955

De drie scrubs zitten verpakt in een gel. Het zijn eigenlijk net douchegels, maar dan met milde scrubdeeltjes erin. Je zou hier dan ook prima je lichaam mee kunnen wassen en de stap van douchegel over kunnen slaan.

Op de foto zie je links cranberry & lychee, dan groene thee & appel en als laatst sinaasappel & kokos. Zoals je ziet bevatten de eerste en de laatste dezelfde soort deeltjes en wijkt die met groene thee en appel ietsje af. Wat ingrediënten betreft zijn de producten nagenoeg identiek, op de extracten van de vruchten na.

IMG_2922

Conclusie

Drie leuke, budgetvriendelijke producten van Kruidvat! Je kunt de douchegel overslaan en meteen aan de slag met deze douche scrubs. Ik vind de geurcombinaties interessant en alle drie aangenaam. De geuren ruik je duidelijk tijdens het scrubben, maar blijven na het douchen niet echt hangen. Mijn favoriet is de cranberry & lychee variant, die is lekker fruitig en zoet! Het is een scrub waar je qua voeding niet veel van moet verwachten: het is echt een soort douchegel, met SLES en parfum en al. Toch gebruik ik de producten graag om mijn huid lekker zacht mee te maken, want scrubben doen ze prima.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kruidvat Douche Scrubs zijn sinds kort verkrijgbaar bij Kruidvat en kosten €2,99 per stuk.

24 reacties op “Kruidvat Douche Scrubs”

 1. Tineke zegt:

  Sinaasappel kokos vind ik juist wel een heerlijke geur! Ik heb deze dan ook al maar moet hem zelf nog wel even uittesten. Ik ben erg benieuwd!
  Liefs

 2. Mandy zegt:

  Klinken fijn!

 3. Svenja zegt:

  De geuren klinken stuk voor stuk lekker en origineel! Ik ben zelf vooral erg benieuwd naar Cranberry & Lychee, de combinatie van fris en zoet lijkt mij perfect <3

 4. Simone zegt:

  Cranberry & Lychee en Appel & Groene thee lijken me beide heerlijk, lekker zomers.

 5. Denise zegt:

  Mooi prijsje voor deze leuke scrubs! <3

 6. Wat jammer dat je het groene thee extract niet in het product vind

 7. Beautyjuf zegt:

  Wat fijn dat de scrubdeeltjes geen microplastic bevatten. Dat vind ik erg positief! Ik ben inmiddels erg nieuwsgierig geworden naar de geuren. Deze zou ik wel eens in het ‘eggie’ willen ruiken. Persoonlijk vind ik het prettig dat de scrub niet te grof is. Ik ga binnenkort maar eens een bezoekje brengen aan Kruidvat.

 8. Sharon zegt:

  Wel handig zo’n douchescrub! Ik ben eigenlijk wel heel benieuws hoe die sinaasappel en kokos ruikt haha, klinkt als een rare combinatie.

 9. Caitlyn zegt:

  Zo’n speciale geuren, die wil ik toch even testen 🙂
  xx

 10. Naomi zegt:

  Ik houd heel erg van Lychee, zou die denk ik ook het lekkerst vinden.

  x

 11. Nicole zegt:

  Ze zien er goed uit. Inderdaad aparte geur combinaties, maar ze lijken me wel lekker!

 12. Eline zegt:

  deze ga ik ook testen, klinkt goed 🙂

 13. Hmm, lijkt me erg lekker!

 14. Shaz zegt:

  Wat fijn dat ze weer terug zijn. Ik vind scrubs in zulke verpakkingen toch handiger dan in zo’n pot.

 15. Heleen zegt:

  Lijkt mij heerlijke producten!

 16. Ik vind ze heerlijk ruiken maar ze scrubben amper, vind ze wel fijn voor af en toe tussen een grondige scrubbeurt door

 17. Nora zegt:

  Green tea apple lijkt me best fijn!

 18. Manon zegt:

  Lijken me heerlijke scrubs !

 19. Dat klinkt als fijne producten. Ik heb ze laatst ook zien staan, maar twijfelde nog om te te kopen.

 20. Marie zegt:

  Leuke review! Het lijken me erg fijne producten!

 21. Jana zegt:

  Wat een fijne geurcombinatie’s 😀 Ze klinken ook enorm fijn, ik ben er nu wel heel benieuwd naar geworden 😀

 22. Nicole zegt:

  Cranberry & lychee lijkt mij echt lekker! Ben er wel benieuwd naar maar wil mijn ‘bruinheid’ niet eraf scrubben haha.

 23. isa zegt:

  die foto’s zijn echt super leuk, lekker zomers!

 24. Andrea zegt:

  Goed dat er geen microplastic in zit! De Cranberry&Lychee geur lijkt me fijn, lychee is mijn favoriete vrucht 🙂
  x

Home About Contact
sluit