HEMA Soft Matt Lipbalm

{ 15 maart }

HEMA Soft Matt Lipbalm

Het is een ware rage aan het worden, deze nieuwe HEMA Soft Matt Lipbalm. De jumbo potloodjes beloven makkelijk te werken, veel kleur af te geven, een matte finish te hebben en lang te blijven zitten. Na er een aantal positieve berichten over te hebben gelezen, besloot ik er uit nieuwsgierigheid zelf ook twee te kopen.

HEMA Soft Matt Lipbalm 1

Over de HEMA Soft Matt Lipbalm

Deze jumbo lippotloden zijn voor meiden die dekkende lipsticks te lastig vinden om even snel aan te brengen, maar lipgloss weer te glanzend vinden. De Soft Matt Lipbalms geven genoeg kleur af en werken snel, en hebben bovendien een mooie matte finish. HEMA belooft dat de Soft Matt Lipbalms de lippen goed verzorgen en handig zijn voor onderweg.

Volgens HEMA kun je deze Soft Matt Lipbalm op twee manieren gebruiken. Je kunt één dun laagje aanbrengen voor een hintje kleur, of je brengt twee lagen aan voor een knallende, dekkende tint op je lippen.

Het potlood zit in een moderne, effectieve verpakking. Door aan de achterkant van de lipbalm te draaien, komt het potlood een stukje omhoog. Geen irritant gedoe met puntenslijpers die net niet passen, gewoon draaien!

HEMA Soft Matt Lipbalm 2

Er zijn in totaal acht kleuren verkrijgbaar, van heel licht huidkleurig tot donkerrood en felroze. Ik stond in de winkel en kon maar moeilijk kiezen, want alle tinten spraken me wel aan! Uiteindelijk, na alle lipbalms te hebben geswatched, ging ik voor nummer 02 (links) en 04 (rechts).

De Soft Matt Lipbalms zijn heel romig; ze glijden makkelijk over de huid en zorgen voor een egale dekking. Wat Hema zegt over ‘een hintje kleur’ klopt niet helemaal, de lippotloden zijn namelijk behoorlijk dekkend. De swatches zijn met één streep gezet, bij beide kleuren! Een subtiele, semi-transparante kleur op de lippen hoef je dan ook niet te verwachten.

HEMA Soft Matt Lipbalm 3

HEMA Soft Matt Lipbalm 4

HEMA Soft Matt Lipbalm 02

02 is een vrij natuurlijke, warme tint. Lastige kleur om te omschrijven! Ik zou de kleur als gedempt rood/koraal beschrijven, met een bruine ondertoon. ‘t Is in ieder geval een hele zachte, warme tint, dat sowieso. De lipbalm heeft een semi-matte finish en voelt glad aan op de lippen. Het product accentueert geen velletjes en voelt niet uitdrogend aan. Wel had 02 wat moeite om te blijven ‘plakken’ op het vochtige gedeelte van de lippen, zoals je ziet op de foto’s.

HEMA Soft Matt Lipbalm 5

HEMA Soft Matt Lipbalm 6

HEMA Soft Matt Lipbalm 04

Wow, wat een lekkere knalkleur is dit! Ik ben gek op dit soort felle, roze tinten, zeker nu ik de lente al in m’n bol heb. 04 is een echte hotpink, ook wel fuchsia. Oh man, ik ben echt gek op deze Soft Matt Lipbalm! Ook dit potlood heeft weer die mooie bijna-helemaal-mat finish. Ik merkte dat 04 een stuk beter pakt dan 02 en heb dan ook ondervonden dat 04 een uurtje langer blijft zitten.

HEMA Soft Matt Lipbalm 7

Conclusie

HEMA heeft me enthousiast gekregen! Ik ben heel tevreden over de nieuwe Soft Matt Lipbalms. De kleuren zijn leuk (alle 8!) en de potloodjes zijn heerlijk romig. 02 blijft helaas niet zo goed zitten, 04 doet dat een stuk beter. Ook vind ik de omschrijving van HEMA niet helemaal kloppend, want de lipbalms zijn toch echt heel gepigmenteerd! Wat mij betreft absoluut een voordeel, maar laat je dus niet misleiden door de tekst ‘een hintje kleur’. De lipbalms ruiken overigens lekker fruitig en drogen de lippen niet uit.

Prijs en verkrijgbaarheid

De HEMA Soft Matt Lipbalm ligt al in de winkel en is te koop voor €3,50 per stuk.

34 reacties op “HEMA Soft Matt Lipbalm”

 1. Bertine zegt:

  ze zien er goed uit, ik zie veel enthousiaste bloggers hierover! zelf laat ik ze liggen, ik sla budget voortaan even over!

 2. Ik vind ze erg leuk!! Ook leuk dat het roze tinten zijn, perfect voor de lente en de zomer!

 3. Ik ben ook helemaal enthousiast aan het worden van deze lipbalms! Na het lezen van zoveel positieve reviews, moet ik er binnenkort ook maar eens aan geloven. Ik ben heel benieuwd naar alle kleurtjes :).

 4. Mandy zegt:

  Ze zijn mooi!

 5. Ze geven echt veel kleur af zeg! Dat maakt een lipbalm wel interessant! Het blijft dan niet goed zitten, maar dan kan je misschien ook niet verwachten van een lipbalm.

 6. Ik heb ze inderdaad al voorbij zien komen bij andere, mooie kleurtjes zijn dit! En fijn dat ze droge velletjes niet accentueren. 🙂

 7. Beautyjuf zegt:

  Ik heb er gisteren mee in mijn handen gestaan. Helaas was er al veel uitverkocht. Nou ja, helaas…Misschien maar goed ook, want ik heb vorige week maar liefst 7 lipsticks besteld bij Inglot. Tsja, ik kon de sale niet weerstaan. Voorlopig mag ik dan ook geen lipproducten meer kopen. Maar, zie deze kleine toppertjes van Hema maar eens te weerstaan. Pff, moeilijk..! 😉 Fijne zondag, liefs!

 8. Tessa zegt:

  Ik vind vooral de eerste erg mooi! Ik ben niet zo van die felle kleuren, al vind ik het jou wel mooi staan!

 9. Esther zegt:

  Wauw! Ik vind vooral nr 2 echt onwijs mooi bij je staan. Die andere is ook mooi trouwens, maar niet helemaal mijn ding

 10. Marjolein zegt:

  Ziet er goed uit, vooral die eerste kleur vind ik mooi!

 11. Mariëlle zegt:

  Ik denk dat jij de twee leukste kleuren hebt laten zien, vind ik dan he! Vooral de roze vind ik super gaaf!

 12. Eline zegt:

  Wat een prachtige kleuren. Vooral nummer vier is echt heel gaaf. Ik zie hem op heel veel blogs voorbij komen en hij is zo gaaf. Denk dat ik hem ook ga aanschaffen. Zo’n mooie kleur ^^

 13. Miranda zegt:

  Ze zien er erg mooi uit! 🙂

 14. Nicole zegt:

  Oh wauw! Ze zien er erg goed uit. De eerste is mijn favoriet. Wel jammer dat ‘ie niet heel goed blijft zitten!

 15. Shaz zegt:

  Mooie kleurtjes! No. 2 staat je erg goed. Volgende keer als ik naar de HEMA ga, dan ga ik deze potloden zeker even bekijken.

 16. Dionne zegt:

  Ze zien er goed uit!

 17. Eline zegt:

  Ik heb er gisteren ook eentje gekocht en ben er erg blij mee! Ik vind ze zo leuk!

 18. Beau zegt:

  Ik heb hier toevallig gister nog naar staan kijken. Baalde er alleen een beetje van dat ik ze niet kon swatchen. Ze zien er alsnog erg goed uit 🙂

 19. Denise zegt:

  Ze staan je zo gaaf!

 20. Naomi zegt:

  Ik vind ze echt heel mooi!

  x

 21. Jennifer zegt:

  Wat zien deze kleuren prachtig uit! Alleen jammer dat ze afgeven.

 22. Lisa zegt:

  De kleurtjes staan je erg goed. Fijn dat deze goed bevallen, ze zijn lekker budgetproof 🙂

 23. Caitlyn zegt:

  Amai, die swatches zijn echt mooi en het staat fantastisch op je lippen.
  Ze zien er goed uit en zeker voor die prijs.
  Ik heb zelf ook een aantal gelijkaardige kipproducten en om dagelijks
  te gebruiken vind ik ze dekkend dus daar heb ik een oplossing voor:
  ik dep ze zacht op mijn lippen voor een stained effect en dan heb je toch
  dat hintje kleur en verzorgend effect van de lipbalm zonder duidelijke
  felle lipstick aan te hebben.
  Dit werkt echt perfect voor mij!
  xx

 24. Griet zegt:

  Ik heb er ook pas eentje gekocht en ben er echt supertevreden van! Mooie kleurtjes zijn dit ook

 25. Kelly zegt:

  Wat een mooie kleurtjes!

 26. Ooh, die roze is echt mijn favoriet! Prachtig!

 27. 02 Vind ik en heel mooie kleur zeg

 28. Isabel zegt:

  Wat een goede pigmentatie! 😀 Moet gauw maar eens een kijkje gaan nemen bij de HEMA. XO

 29. Mandy zegt:

  Prachtige kleuren heb je! Deze lipbalsems staan hoog op mijn wishlist ^^

 30. Willemijn zegt:

  Het is knap dat in een collectie álle tinten me aanspreken, dat is nog nooit gelukt! Toch ren ik niet naar de winkel, ik heb al Chubby Sticks, en ook lippenstift in soortgelijke kleuren…

 31. Nicole zegt:

  Ik vind ze echt allemaal mooi! De verpakking is ook echt hema, heel leuk!

 32. Joyce zegt:

  Ziet er erg goed uit! Ik denk dat ik deze ook maar eens ga aanschaffen. Ik twijfel wel want mijn lippen zijn al maanden schilferig en droog. Erg vervelend en zelfs scrubben helpt niet.

 33. Nikki zegt:

  Die roze is mooi zeg!

Home About Contact
sluit