ELF Baked Eyeshadow Palette Texas

{ 25 augustus }

IMG_8394

Eerder schreef ik al over het Prism Eyeshadow Palette en de Moisturizing Foundation Stick, en nu ben ik er weer met een ander nieuw product van ELF. Het Baked Eyeshadow Palette is een prachtig palette, met daarin tien gebakken oogschaduws. Ik vind ze er in de pan geweldig mooi uitzien, maar zijn ze ook van goede kwaliteit?

IMG_8071

IMG_8391

Over het ELF Baked Eyeshadow Palette

Laat u betoveren door deze oogschaduw met een zijdeachtige en smeltende samenstelling! Dit product maakt de oogleden glad en zacht voor een intens kleurresultaat. De oogschaduwen worden op terracotta schalen gebakken in ovens, hierdoor onstaan oogschaduwen met een prachtige, diepe pigmentatie en superfijne glans.

De verpakking is simpel, ik had het wel leuk gevonden als er aan de buitenkant van het palette wat meer aandacht was besteed. Wel kan ik de grote spiegel enorm waarderen, dat is altijd handig en ik maak daar veel gebruik van.

De oogschaduws van ELF zien er niet alleen heel mooi uit, maar bevatten ook nog eens een aantal natuurlijke extracten van jojoba, roos, zonnebloem, abrikoos en druif. Deze extracten zouden de huid moeten voeden. Ik vind het in ieder geval al prettig om te weten dat ik iets op mijn oogleden smeer dat niet geheel chemisch is.

IMG_8399

Het ELF Baked Eyeshadow Palette is verkrijgbaar in vier verschillende versies. Drie van de vier paletten bevatten voornamelijk bruintinten, maar er is er ook één te koop met koele paars- en grijstinten. Zelf heb ik gekozen voor het Texas palette, dat bestaat uit mooie goud- en bruintinten, maar ook mooie highlighters en een roze oogschaduw bevat.

Het palette is mooi samengesteld, de kleuren passen goed bij elkaar maar zijn toch heel divers. Je kunt verschillende kanten op met het Texas palette, van licht en zoet naar donker en smokey.

IMG_8132

De vijf bovenste oogschaduws zijn allemaal vrij licht van kleur. De twee highlighters, helemaal links, zijn het best gepigmenteerd van het stel. De koperkleuren zijn ook nog wel zichtbaar, maar de roze kleur in het midden valt helemaal weg. Jammer! Ik ben niet zo onder de indruk van deze swatches, eigenlijk vind ik alleen de twee linker oogschaduws intens genoeg.

IMG_8137

Gelukkig zien de swatches van de onderste rij oogschaduws er een stuk beter uit! Na de teleurstelling van de bovenste rij, was ik dik tevreden met deze donkere bruintinten. De gouden kleur is mooi fel, maar had net iets beter gepigmenteerd mogen zijn. Verder heb ik er niks op aan te merken, de vier bruine oogschaduws zijn prachtig en hebben allemaal een mooie, glanzende en satijnen finish.

IMG_0292

Maar hoe werken de oogschaduws op het ooglid? Je moet ze behoorlijk opbouwen, ik ben echt lang bezig geweest met deze look terwijl de look helemaal niet zo bijzonder is. De roze kleur heb ik nog best intens kunnen krijgen, maar de bruintinten werkten niet echt mee. Gek, want bij het swatchen was het juist andersom. Een oogschaduwbasis doet wonderen voor de lichtere kleuren.

IMG_8098

Conclusie

Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld in dit ELF Baked Eyeshadow Palette. De oogschaduws zien er prachtig uit en de meeste kleuren zijn op de swatches nog wel intens, maar ze werken op de oogleden niet zo makkelijk. Ze ‘pakken’ niet lekker, daardoor moet je wel een heleboel lagen aanbrengen voordat je de kleurverschillen goed ziet. Er zitten een paar hele mooie oogschaduws tussen, maar ik zal dit palette niet vaak gebruiken – het duurt me gewoon te lang om de kleuren intens te krijgen. Nat aanbrengen kan overigens ook, maar dat vind ik dan weer wat teveel moeite voor dagelijkse looks. Ik vind dat oogschaduws droog ook goed gepigmenteerd moeten zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het ELF Baked Eyeshadow Palette kost €12,00 en is te koop in de webshop van Eyes Lips Face.

33 reacties op “ELF Baked Eyeshadow Palette Texas”

 1. Anneloes zegt:

  Pfieuw, na het zien van de eerste rij swatches was ik niet heel enthousiast, maar de tweede rij maakt veel goed. Wat een prachtige kleuren!

 2. Ik heb dit palette ook, maar dan met iets andere kleuren. De pigmentatie is ietwat aan de zwakke kant, dat is zeker jammer. Toch zitten er wel mooie keuren tussen!

 3. Idhuna zegt:

  Mooie kleuren! De pigmentatie is niet helemaal top maar desondanks niet minder mooi 🙂

 4. Eline zegt:

  Oeh, wat enorm zonde dat de pigmentatie zo zwak is, de kleurtjes zijn wel heel lief!!

 5. Jammer dat de kleur intensiteit lang niet zo sterk tijdens het aanbrengen.
  Liefs xxx

 6. Suzanne zegt:

  Het palette zag er op het eerste oog prachtig uit maar jammer dat het toch tegenvalt.

 7. Martina zegt:

  Het palette ziet er mooi uit, maar toch jammer van de pigmentatie

 8. Jammer dat het tegenvalt. Ik was ook heel benieuwd naar dit palette, maar als de pigmentatie niet goed is heeft het op een donkere huid weinig zin.

 9. ik vind de kleuren echt prachtig
  maar wel dik teleurgesteld door het pigment vooral bij de eerste rij
  mooi look gemaakt, maar het komt niet echt door

  Liefs
  Karlien

 10. Beau zegt:

  Jammer dat hij toch tegenvalt…

 11. Denise zegt:

  Jammer dat het ‘m gewoon net niet is. Hij ziet er inderdaad wel mooi uit!

 12. Manon zegt:

  wat zonde zeg, de kleuren die erin zitten zijn wel mooi, maar ik vind de prijs ook nog best duur voor elf begrippen, de look is wel erg mooi moet ik zeggen! 🙂

 13. Shaz zegt:

  Jammer hoor, want het had echt een goed palette kunnen zijn.

 14. Danielle zegt:

  Goede review. De swatches zagen er goed uit, maar als oogschaduw niet goed pakt, dan vind ik dat ook echt niet fijn. Nee, deze zal ik niet snel kopen.

 15. Lenke zegt:

  Ik zou die prijs véél liever willen neertellen voor een palette van Sleek! Eerlijke review, Lotte.

 16. Ik waardeer je eerlijkheid! Jammer…

 17. Saraya zegt:

  De Palette is erg mooi <3
  Alleen jammer dat het tegenvalt 🙂
  X

 18. Frederique zegt:

  Op het eerste oog een prachtig palette, jammer dat hij zo teleurstelt! X

 19. Floor zegt:

  Hee! Ik heb je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award! Als je op mijn blog kijkt, kun je zien wat je daarvoor moet doen! Liefs, Floor – beautyskirt.wordpress.com

 20. Jill zegt:

  Wat balen dat de pigment tegen viel, het viel mij idd al op bij de eerste swatches, ik heb het zelfde met mijn ELF eyeshadow palette, zo jammer!

 21. Todayslovely zegt:

  Ik vijnd hem eigenlijk niet heel erg tegenvallen!

 22. Manon zegt:

  Jammer dat het tegenvalt ik vond de palette erg mooi

 23. Bianca zegt:

  Jammer dat ‘ie tegenvalt. Als het pigment beter was geweest was het echt een mooi palette geweest!

 24. Kirsty zegt:

  Hmm jammer dat dit palette een beetje tegenvalt! Misschien dat ze inderdaad fijner werken als je ze nat aanbrengt, maar dat zou ik zelf ook niet zo snel doen!

 25. Mariëlle zegt:

  Ik heb me nooit verdiept in dit palette, maar nu zie ik dat de swatches eigenlijk heel mooi zijn, maar dat jij eigenlijk niet tevreden bent! Als het niet werkt op het ooglid is het ook niet echt handig!

 26. Maaike zegt:

  Jammer dat de kleuren niet mooi uitkomen! Hij ziet er zo mooi uit

 27. Lisanne zegt:

  Jammer, maar eigenlijk had ik al niet te hoge verwachtingen. Alleen na de swatches had ik er inderdaad toch iets meer van verwacht, helaas!

 28. Aurelie zegt:

  Het palette ziet er op het eerste zicht erg mooi uit, maar jammer dat de kleuren/pigmentatie wat tegenvielen.

 29. hilde zegt:

  Wat jammer dat het palette zo tegenvalt! Zag er in eerste oogopslag heel pretty uit 🙂

 30. femketje zegt:

  gorgeous tinten maar bummers zeg!

 31. Celia zegt:

  Jammer dat deze zo tegenvalt! Het palette zag er op het eerste zicht nochtans goed uit…

 32. Anoeska zegt:

  Wat jammer dat de helft zo licht van pigment is.

 33. Kirsten zegt:

  Jammer dat je zoveel moeite moet doen om de kleuren op te bouwen…

Home About Contact
sluit