Ciaté Chalkboard Manicure

{ 14 mei }

IMG_4831

Deze nail-art set vind ik toch wel héél erg gaaf. Met de Ciaté Chalkboard Manicure set verander je je nagels in een krijtbord waarop je met krijtjes in vier verschillende kleuren in kliederen. Ik hou van nagellak, ik ben (bijna) juf… Jullie snappen natuurlijk wel dat deze nail-art set de perfecte combinatie voor mij is. Op naar de review!

IMG_4144

IMG_4161

 

Ik vond het als kind al geweldig om op het krijtbord te tekenen en was dan ook razend enthousiast toen ik de Ciaté Chalkboard Manicure binnen kreeg. In principe is het een heel simpel kitje, maar het idee van het schoolbord maakt het natuurlijk heel origineel!

De set komt in een kartonnen verpakking die een toffe vormgeving heeft. Bij de set krijg je ook een boekje waar behalve informatie ook een heleboel creaties in staan die je op je eigen nagels na kunt maken! Zulke inspiratie kan ik altijd wel gebruiken, al zijn sommige designs wel te hoog gegrepen voor mij en mijn trillende handjes.

IMG_4150

De set bestaat uit de volgende producten:

 • Matzwarte nagellak
 • Matte transparante topcoat
 • Vier stiften

PicMonkey Collage2

De matzwarte basis nagellak heet Chalkboard Paint Pot en is de eerste stap van de manicure. Na het tekenen met de krijtjes is het de bedoeling dat je de Mattnificent Matte Top Coat over je nagels aanbrengt zodat het ‘krijt’ goed blijft zitten. In beide flesjes nagellak zit 13,5 ml.

PicMonkey Collage1

De stiften, die als krijtjes dienen, hebben een formule die wateroplosbaar is. Hierdoor kun je foutjes snel corrigeren, handig! De stiften hebben een druksysteem: je moet de punt een paar keer indrukken, dan komt de vloeistof door de punt en kun je ermee krijten op je matzwarte nagellak.

De stiften zijn goed gepigmenteerd, zelfs de witte en de gele zijn zo goed als volledig dekkend. Je kunt zowel dikke als dunne strepen met de ‘krijtjes’ zetten. Ook het maken van stippen is gemakkelijk doordat de stiften een mooie ronde punt hebben. De gele stift heet Recess, de roze Jump Rope, de witte Satchel en de blauwe Teachers Pet.

IMG_4799

Hierboven heb ik als eerst twee laagjes van de matzwarte Chalkboard Paint Pot aangebracht op mijn nagels. Deze zwarte lak is goed dekkend en droogt razendsnel op. De finish is mooi mat.

IMG_4828

Daarna ben ik gaan krijten met de vier stiften. Het moge duidelijk zijn dat ik geen nail-art koningin ben, ik vind het maar moeilijk om op zo’n klein oppervlak nauwkeurig en in detail te werk te gaan (dat is te zien, ha).

De stiften werken makkelijk, je kunt er hele strepen mee zetten en vlakken inkleuren, maar ook voorzichtig stip voor stip of streep voor streep gebruiken. Doordat de stiften vrolijke pastelkleurtjes hebben geeft het op de matzwarte basislak inderdaad een schoolbord effect, heel tof! De krijtjes zijn dekkend genoeg om over de zwarte lak te gaan, maar het is mooier om een dun tweede laagje van de kleur aan te brengen als het eerste laagje is opgedroogd. Het drogen gaat overigens heel snel, binnen een minuut!

En om je mooie chalkboard creatie te sealen moet je natuurlijk nog de Mattnificent Matte Top Coat aanbrengen. Ook deze droogt, je raadt het al, enorm snel. Fijn, zo kun je snel weer verder met andere bezigheden.

IMG_4807

Conclusie

Ik vind de Ciaté Chalkboard Manicure set onwijs leuk! De uiteindelijke creatie geeft me inderdaad dat schoolbordgevoel. De producten doen allemaal goed hun werk; de twee nagellakken lakken makkelijk, zijn goed mat en drogen snel. De stiften zijn gepigmenteerd genoeg, hebben een handige punt en zijn lekker kleurrijk. Ik moet nog een beetje oefenen met mijn nail-art creaties, maar ik ben in ieder geval enthousiast over de kwaliteit en het effect van de Chalkboard Manicure.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ciaté Chalkboard Manicure is te koop voor €15,00 bij de BeautyVoordeelShop.

35 reacties op “Ciaté Chalkboard Manicure”

 1. Eline zegt:

  Wat een leuk setje! Heel erg tof!

 2. Anneloes zegt:

  Ik heb de set ook (al bijna een jaar!) en ik deel je mening. Ik vind de set ook superleuk, creatief bedacht en erg gemakkelijk werken! Ennuh, ik ben sowieso groot fan van Ciaté en hun ‘creatieve’ manicuresets ^-^.

 3. Grappig effect! En voor jou natuurlijk helemaal perfect als schooljuf to be 😉

 4. Suzanne zegt:

  Wat een leuk effect!

 5. Svenja zegt:

  Wat een onwijs leuk, schattig en origineel effect <3

 6. Desmain zegt:

  Ziet er echt heel tof uit!

 7. Lidewij zegt:

  Wow wat een superleuk setje! Ik zag hem een poosje geleden ook al voorbij komen en vond hem zo tof 😀 ik vind je nailart nog heel leuk geworden trouwens,

 8. Esmee zegt:

  Ziet er super leuk uit! Leuke kleurtjes ook.
  XOXO esmee

 9. Saskia zegt:

  Wat een leuke set, ziet er erg schattig uit!

 10. Sofie zegt:

  Heel gaaf! Leuke creaties heb je er mee gemaakt.

 11. Denise zegt:

  Waaauw wat gaaf! Een soort tekenbord voor op je nagels! Ik vind alleen de matte zwarte lak ook al super leuk staan!

 12. Tessa zegt:

  aawh wat schattig! Echt een leuk idee van ciaté!

 13. Ceetje zegt:

  Grappig idee, maar erover heen chalken lijkt me een precies klusje en ik ben niet zo netjes daarmee.

 14. Natascha zegt:

  Wat een leuk idee is dit zeg. Ik denk dat ik hier veel te lomp voor ben, maar alleen de zwarte lak vind ik ook al erg mooi.

 15. Mandy zegt:

  Wauw dit is echt een ontzettend leuk idee van caite. Het effect is echt superleuk!

 16. Mariska zegt:

  Heb deze al eens eerder gezien, zo’n leuk idee vind ik het 🙂

 17. Hester zegt:

  Die prijs valt echt heel erg mee voor Ciaté vind ik! Erg leuk idee en leuke set, ik denk alleen niet dat ik het zelf zou gebruiken. Zo heel mooi vind ik het niet, haha.

 18. Beautyjuf zegt:

  Ahh, ‘krijtbord’…Als juf zijnde kan deze collectie niet in je stash ontbreken 😉 Het effect vind ik erg leuk!

 19. esmay zegt:

  Ik vind het leuk! Ziet er schattig uit en het past perfect bij je!

 20. Amber Naomi zegt:

  Wat een superleuk kitje! de prijs valt ook echt supererg mee, ik had het duurder verwacht

 21. Melisa zegt:

  Super leuk en origineel bedacht! De prijs valt ook heel erg mee, ik had het echt veel duurder verwacht.

 22. femketje zegt:

  ziet er leuk uit!

 23. Nina zegt:

  Gave nailart!

 24. tof setje en lijkt mij niet echt enorm moeilijk
  of toch ieder geval makkelijker dan met echte lakjes

  Liefs,
  Karlien

 25. Manon zegt:

  Ik vind het een erg leuke set!

 26. Lotte zegt:

  Wat ontzettend tof is dit!!

 27. Beau zegt:

  Ik vind dit zo tof! Als ‘juf’ wil ik dit ook graag hebben 🙂

 28. Yana zegt:

  Supertof! Echt heel origineel.. Ideaal als je je in de lessen gaat vervelen.

 29. Lisanne zegt:

  Wat ontzettend leuk! Ik kende dit nog niet. Echt schattig!

 30. Bianca zegt:

  Wat leuk bedacht, heel origineel 🙂 Ik vind het effect ook wel heel leuk 🙂

 31. Anoeska zegt:

  Deze ziet er erg leuk uit, na wat research ben ik erachter dat ‘ie ook hier in Australië te koop is dus deze ga ik zeker kopen. 🙂

 32. Petra zegt:

  Wat een onwijs leuk setje is dit…

Home About Contact
sluit