BaByliss iPro 230 Ionic Ultimate Wet & Dry

{ 21 april }

IMG_3568

Make-uppen kan ik wel, maar met mijn haar ben ik minder handig. Ik vind het moeilijk om een mooi, bijzonder kapsel te maken dat dan ook nog eens de hele dag blijft zitten. Wat ik echter wél regelmatig doe, is het krullen of stijlen van mijn haar. Eén van mijn favoriete merken wat styling tools betreft is absoluut BaByliss. Zo was ik al fan van de Curl Secret en heb ik nu weer een geweldige stijltang ontdekt. Ik review vandaag de BaByliss iPro 230 Ionic Ultimate Wet & Dry stijltang voor jullie!

IMG_3593

PicMonkey Collage2

De BaByliss iPro 230 Ionic Ultimate Wet & Dry Straightener is te gebruiken op droog haar, maar ook op nat haar. In de stijltang zitten 7 kleine gaatjes die dienen als ventilatie. Het water uit je natte haar wordt door de warmte van de tang omgezet in stoom en vervolgens afgevoerd via die kleine gaatjes. Het is dan ook niet schadelijk voor je haar om de tang te gebruiken als het nog nat is, de keramische platen zijn hier speciaal voor gemaakt. Gebruik wel (zowel op nat als op droog haar) even een beschermingsproduct dat je haar beschermt tegen de hitte voordat je aan de slag gaat met de stijltang.

IMG_3613

Aan de onderkant van de stijltang zitten afneembare randjes met stekeltjes. Deze zorgen er tijdens het stijlen voor dat je haar goed in de tang blijft zitten. Je moet er voor gebruik dan wel voor zorgen dat je haar helemaal klitvrij is, anders kun je de pluk niet soepel door de tang halen. Ik heb de kammetjes er dan ook uitgehaald omdat mijn haar snel de neiging heeft om te gaan klitten en ik merkte dat mijn haar erin bleef hangen.

PicMonkey Collage1

De stijltang heeft verschillende standen voor de temperatuur. Zo kun je de tang op 130 °C of °C instellen als je fijn of heel gevoelig haar hebt, op 155 °C of 180 °C als je normaal en/of golvend haar hebt en op 180 °C tot 230 °C als je heel dik en/of gekruld haar hebt. Met de oranje knop springt de tang direct naar 230 °C voor intense hitte. Zelf gebruik ik de tang op 180 °C, dit vind ik een goede stand voor mijn redelijk dikke, golvende haar.

PicMonkey Collage3

PicMonkey Collage4

De styling tool is in no time opgewarmd, het duurt nog geen vijf minuten tot de tang op gewenste temperatuur is. Zoals ik al zei gebruik ik de tang op 180 °C, dit is heet genoeg om je haar lekker glad mee te maken. Ik pak redelijk dikke plukken (dat vind ik prettiger werken) en haal de tang dan twee keer langzaam over de pluk haar heen. Twee keer is ook echt genoeg om mijn golvende pluk haar in een steile lok te veranderen. De BaByliss iPro 230 Ionic Ultimate Wet & Dry stijltang maakt mijn haar niet alleen glad, maar ook ontzettend glanzend! Mijn haar glanst van zichzelf niet heel erg, maar de keramische platen van deze styling tool laten mijn haar er juist supergezond en stralend uitzien. I like!

IMG_3658

De volgende dag ziet mijn haar er zo uit, nog steeds mooi glad én glanzend. Ik vind dit eigenlijk heel leuk staan. Het is niet meer zo steil als net na het stijlen, maar net wat speelser en nonchalanter en nog altijd verzorgd. Dit kapsel doet me een beetje denken aan het welbekende haar van Rachel uit de comedy serie Friends!

Conclusie

Ik ben heel tevreden over de BaByliss iPro 230 Ionic Ultimate Wet & Dry stijltang! Het apparaat is makkelijk in gebruik, wordt snel heet, maakt mijn haar goed en langdurig glad en zorgt tevens voor een geweldige glans. Kwalitatief goede stijltang, en nog redelijk betaalbaar ook!

Prijs en verkrijgbaarheid

De BaByliss iPro 230 Ionic Ultimate Wet & Dry stijltang kost €89,99 en is verkrijgbaar bij een heleboel winkels, maar ook in de online shop. Voor alle verkooppunten van BaByliss kun je hier klikken.

31 reacties op “BaByliss iPro 230 Ionic Ultimate Wet & Dry”

 1. Laura zegt:

  Ziet er goed en mooi uit! Zelf ben ik altijd nog op zoek naar een stijltang waarmee ik mijn haar stijl kan maken, maar ook krullen. Deze kan dat volgens mij wel. 🙂

 2. Het resultaat is erg mooi! Fijn dat hij ook op nat haar te gebruiken is 🙂

 3. Charile zegt:

  Wauw heel mooi resultaat!

 4. Natascha zegt:

  Het resultaat is erg mooi. Ik vind het ook erg fijn dat je deze op nat haar kunt gebruiken. Vind je deze tang ook echt fijner/ sneller werken?

 5. Dionne zegt:

  Wauw, dit ziet er wel echt heel gaaf uit!

 6. Hester zegt:

  Wauw, het is wel echt stijl zeg! Ik vind je natuurlijke haar ook erg mooi, maar zo op de tweede dag staat het ook heel erg mooi.

 7. nenacecilia zegt:

  Ik vind het gewoon niet fijn stijlen, nat haar 🙂 Ik doe het altijd als mijn haar droog is 🙂

 8. Suzanne zegt:

  Ziet er erg leuk uit! Stijlen op droog haar vind ik altijd een beetje tricky.

 9. Beau zegt:

  Je haar ziet er echt mooi uit na gebruik! 🙂

 10. Desmain zegt:

  Stijl haar staat je zo mooi!

 11. Manon zegt:

  Dat ziet er wel heel erg mooi uit!

 12. Ceetje zegt:

  Deze tang zou echt perfect voor mij zijn: Want ik heb nooit geduld om mijn haar eerst helemaal droog te föhnen. En doordat ik heel fijn haar heb glijdt het vaak uit de stijltang en daar heeft deze van die stekeltjes voor. Mmmm deze zou ik wel graag willen !

 13. Miranda zegt:

  Ziet er echt goed uit. Dit lijkt mij echt een fijne tang. Als ik mijn haren heb uitgewassen en eerst moet föhnen en daarna nog moet stijlen ben ik altijd zo lang bezig, mijn haren drogen zo langzaam. Dus dit zal echt een uitkomst zijn. 😀

 14. Amber Naomi zegt:

  Lijkt me een fijne stijltang als je krullen hebt.

 15. Denise zegt:

  Ik ben al onwijs lang op zoek naar een stijltang die je op nat haar kunt gebruiken! Thank you:D

 16. Melisa zegt:

  Staat je leuk dat stijle haar! 🙂

 17. Mariska zegt:

  Staat je mooi ja dat stijle haar! 🙂

 18. femketje zegt:

  oeh ziet er super uit!

 19. Joyce zegt:

  Wauw heel mooi!

 20. Romy zegt:

  Ziet er erg goed uit, hoe je haar de dag daarna zit is echt mooi!

 21. Kirsty zegt:

  Wauw wat een mooi resultaat zeg!

 22. Celien zegt:

  Mooi resultaat, en je haar de dag nadien vind ik iets leuker dan het pas gestijlde haar. 🙂
  Leuk ook dat het op zowel nat als droog haar kan.

 23. saskia zegt:

  ziet er goed uit! en klinkt als een hele fijne stijltang!

 24. Lenneke zegt:

  Het resultaat is veel mooier dan ik gedacht had!

 25. Marloes zegt:

  Klinkt goed. Heel mooi je haar, vooral de dag erna!

 26. Amy zegt:

  Staat je mooi! Je hebt sowieso heel mooi haar (:

 27. Lisanne zegt:

  Lijkt me een hele fijne stijltang. Het resultaat vind ik mooi. Maar wauw, vooral op ‘dag 2’ vind ik je haar er prachtig uit zien!

 28. Shirley zegt:

  Wauw, wat een aparte stijltang! zo te zien werkt hij prima. Mooi resultaat 🙂

 29. Chinouk zegt:

  Ik ben heel erg jaloers op jouw haar.. het zit prachtig! Vooral op dag twee, glanst onwijs. Leuke tool! Maar ik heb een dure stijltang van MaxPro dus daar hou ik het eventjes bij!

 30. Petra zegt:

  dit ziet en klinkt als een heel fijne stijltang, vooral de afneembare tandjes zijn volgens mij erg prettig, want als grote krullenbol,zijn die tangen zonder tandjes best nog onhandig…

Home About Contact
sluit