And the award for the worst mascara of the year goes to…

{ 21 oktober }

De spinnenpoten komen bijna je beeldscherm uit gekropen, zo erg is deze foto van mijn oog. Nee, dit heb ik niet met opzet gedaan. Dit is het effect van één laagje mascara. Een mascara waar ik dus niet veel goeds over te zeggen heb, maar aangezien een aantal van jullie benieuwd waren naar de mascara plaats ik er toch maar een artikel over.

De boosdoener is Rituals Perfection Volume Mascara, die in de Glossybox van oktober zit. Ik was super benieuwd naar de mascara omdat de producten die ik van Rituals heb geprobeerd op één hand te tellen zijn. Hoewel ik meteen al sceptisch was over het borsteltje (ik geef voorkeur aan plastic mascaraborsteltjes), heb ik ‘m natuurlijk gewoon een kans gegeven zoals elk ander make-up product.

Natuurlijk begon ik met naakte, make-uploze ogen.

En dit was het resultaat van één laagje mascara op mijn ene oog. Meteen toen ik het borsteltje voor de eerste keer door mijn wimpers haalde, voelde ik al dat het niet goed zat. Het voelde plakkerig, klonterig, dik en gewoon niet goed. Op de ene wimper zat zo goed als géén mascara, op de andere wimper zat genoeg voor dertig wimpers. Ik keek naar het borsteltje en dacht dat er misschien teveel mascara op het borsteltje zat. Ik veegde het borsteltje wat af aan een tissue en ging verder, in de hoop de klontjes te verminderen. Maar helaas, ik maakte het alleen maar erger! Dikke, vieze, klonterige, ongelijke spinnenpoten kreeg ik te zien.

Ook mijn andere oog voorzag ik van mascara. Ik zorgde ervoor dat er zo min mogelijk mascara aan het borsteltje zat, maar tevergeefs. Deze wimpers klonterden nóg erger aan elkaar vast. Je kunt op deze foto ook goed zien dat de mascara heel ongelijk verdeeld is over mijn wimpers.

De volgende dag probeerde ik het nog een keer, want ik begon bijna te denken dat het misschien aan mijn wimpers lag of aan mijn aanbrengtechniek.Nope, wat ik ook probeerde, ik kreeg hetzelfde effect als op de foto’s hierboven. Ver-schrik-ke-lijk. Het voelde ontzettend smerig, mijn wimpers voelden zwaar en de mascara droogde pas na een kwartier op.

Echt, ik heb talloze mascara’s geprobeerd, maar deze van Rituals wint de award voor slechtste mascara. De mascara is gewoon te dik, te klonterig, te nat… het is gewoon geen goede formule. Het valt me erg tegen van Rituals, want ik vind het over all een heel fijn merk.

Ik schrijf niet vaak een artikel over een product met zó een negatieve toon, maar aangezien jullie aangaven zo benieuwd te zijn naar deze mascara wilde ik het toch maar doen. Meiden die de mascara ook in hun Glossybox hebben gekregen, wat is jullie mening over deze Rituals mascara? Ik ben heel benieuwd of ik gewoon pech heb met mijn mascara en dat deze misschien oud is (wat natuurlijk ook een hele slechte zaak zou zijn) of dat het echt puur aan de formule van de mascara ligt en dat iedereen hetzelfde probleem heeft.

89 reacties op “And the award for the worst mascara of the year goes to…”

 1. annelie zegt:

  Dit had ik niet verwacht van de rituals mascara! Jammer zeg. Ik had hem nog niet uitgetest uit de glossybox maar ben er al een stuj minder enthousiast over nu. Jammer!

 2. Ber zegt:

  Woow wat slecht van Rituals!!! Goede review trouwens!

 3. Charile zegt:

  Wat slecht! Jammer zeg!

 4. Chantal zegt:

  Ai ai ai, dat ziet er niet best uit zeg… 🙁

 5. Hester zegt:

  Ieeeehl, dat is zó lelijk! Hahah, nee maar dan is die mascara ook echt wel gewoon slecht. Mascara, dit is de prullenbak, prullenbak, dit is mascara. x)

  • Lotte zegt:

   Haha precies! Ik wilde m’n moeder er nog blij mee maken maar ook zij vond het drie keer niks.

 6. Deborah zegt:

  Hm wat jammer. Was er best enthousiast over, maar ik heb hem nog niet getest

 7. Yasmin zegt:

  Ik had m ook in de Glossybox en alhoewel niet zo extreem klontert als bij jou ben ik ook ontevreden. En idd het borsteltje vind ik ook niet fijn en voelde bij mij ook meteen niet goed.

  • Lotte zegt:

   Ah zie je, ik ben dus toch niet de enige… Ben wel benieuwd naar meer meningen!

   • Ilse zegt:

    Ik heb deze mascara ook uit de Glossybox en ik heb dus precies hetzelfde na een laagje! Ik heb het drie keer van mijn ogen gepoetst en opnieuw geprobeerd maar het bleef er vies uitzien. Het ligt dus niet aan jouw mascara, helaas. Misschien dat het komt omdat de wimperhaartjes vrij dicht bij elkaar zitten? Of misschien omdat ze dun zijn? Ik weet het ook niet…

 8. Joyce zegt:

  nouja, wat jammer zeg!

 9. Het ziet er niet bepaald goed uit.

 10. Lotte zegt:

  Bah! Ik kan hier gewoon niet naar kijken! Idd de slechtste mascara die ik tot nu toe heb gezien!

 11. Paola zegt:

  Jeetje ziet er echt slecht uit! Zonde!

 12. Marjolein zegt:

  Miehh dat ziet er niet goed uit! 🙁 Gelukkig heb je ‘m niet los gekocht voor die 15 euri!

 13. LounaBeauty zegt:

  WOWWW !!! hahhaa.. vreselijk inderdaad! 🙂

 14. Romy zegt:

  Hmm niet echt heel charmant haha. Ik geef ook een voorkeur aan borsteltjes met plastic haren (het zijn dat niet echt haren maar oke). Welke mascara met plastic haren raad je mij aan?

  • Daan zegt:

   Ik vind de Maxfactor Masterpiece erg fijn! (De gouden)

  • Lotte zegt:

   Zelf vind ik Max Factor False Lash Effect heel fijn, maar ook Telescopic van L’Oréal werkt goed voor me. Ook Masterpiece van Max Factor is goed!

 15. Danique zegt:

  Oeh bah! Dat ziet er echt niet goed uit ja 🙁 wat jammer!

 16. Kelly zegt:

  Dat ziet er echt niet uit inderdaad. Zou erg slecht zijn als je een slechte mascara heb gekregen. Ik vind dit van Rituals wel echt flink tegenvallen.

  • Lotte zegt:

   Inderdaad.. Ik wacht even af wat andere bloggers erover te zeggen hebben, als die allemaal reuze enthousiast zijn zal ik wel een oude hebben gekregen.

 17. Nena zegt:

  Dit is echt terrible! Zo klonterig, iew…:)

 18. Glossiequeen zegt:

  Ja, ik ken het! Ik heb hem namelijk ook, 1 keer gebruikt en er meteen weer van afgehaald. Ik wist niet dat een mascara zoo lelijk kan zijn!

 19. Maud zegt:

  Yikes, spinnenpoot-galore met deze mascara! Wel jammer, ik had van Rituals iets beters verwacht.

 20. Ellis zegt:

  Oh 😐 wat erg dat!

 21. Anne vdh zegt:

  Wow… je zou bijna denken dat je een oude uitgedroogde versie heb gehad 🙁

 22. Tedje zegt:

  O my god wat een drama! Ik krijg er gewoon kriebels van haha

 23. Juudith zegt:

  okaaay dat valt vies tegen.. de meeste producten van rituals zijn erg fijn! jammer dat dit is kack product is! goed dat je er wat over schrijft!

  • Lotte zegt:

   Inderdaad, ik ben zelf zeer tevreden over de verzorgingsproducten dus ik had hier wel iets meer van verwacht (zacht uitgedrukt).

 24. Vera zegt:

  Dat ziet er inderdaad verschrikkelijk uit zeg! Heel erg jammer 🙁

 25. Bianca zegt:

  Wat een vreselijke smeerboel idd 😮

 26. Jet zegt:

  Super jammer! Ik had toch wel iets anders verwacht van zo’n mascara!

 27. Sacha zegt:

  Wow, dat is inderdaad wel heel slecht. Had ik niet verwacht.

 28. Samantha zegt:

  Oei, wat vreselijk zeg! Dit ziet er helemaal niet goed uit. Meestal krijg je spinnenpoten na een paar lagen aanbrengen, maar als je niet eens normaal één laagje kunt aanbrengen… Nou, die laat ik mooi liggen in de winkel, haha!

 29. Marieke zegt:

  Wat een horror zeg! Alsof die mascara al een half jaar zonder dop in je glossybox heeft gelegen…

  • Lotte zegt:

   Ja dat niet eens, hij is niet echt droog… Maar gewoon heel dik? Ik kan er niet echt iets zinnigs over zeggen, heb dit echt nog nooit eerder gehad met mascara.

 30. Anna zegt:

  Oei, dat hoort niet…
  Wel jammer want volgens mij waren er best veel nieuwsgierig naar.

 31. kitkatje zegt:

  oke, dit is wel echt een tegenvaller voor rituals, bah!

 32. Wat verschrikkelijk zeg! Gelijk weg ermee, in de prullenbak. Wel knap dat je na één laag al spinnenpoten krijgt, dat is zeker een prestatie. Jammer dat het een negatieve prestatie is.

 33. Lisa zegt:

  Jeetje, wat erg dit. Heb ‘m zelf nog niet geswatcht gezien bij andere bloggers, dus geen idee of het puur aan deze lag, maar ik zou ‘m dus echt nooooit kopen. Fail.

 34. Rochelle zegt:

  Ik zou hem niet opnieuw kopen omdat ik hem inderdaad wel iets te dik vond maar zo’n effect als bij jou gaf hij bij mij zeker niet! Ik moet er wel een beetje voorzichtig mee zijn maar er valt wel iets van te maken. Jammer dat hij bij jou zo wordt, daar heb je vrij weinig aan!

  • Lotte zegt:

   Ik vind ‘t ook wel heel gek, moet ik zeggen. Zoiets heb ik echt nog nooit gehad bij een mascara. En inderdaad, ik heb er nu weinig aan!

 35. Kim zegt:

  Ik heb hem ook, hij is inderdaad nogal dik en voor gebruik zat er ook nogal wat mascara op het borsteltje. Na wat daar vanaf gehaald te hebben, heb ik hem gebruikt. Maar zo erg als dat het op jou wimpers uitvalt was het bij mij lang niet. Vooral na 1 laagje niet, ik kan me voorstellen dat het er na meerdere laagjes zo komt uit te zien door de dikke substantie van de mascara, maar het leek er na 1 laagje bij mij niet eens op. Ik denk echt dat jij een oudere versie hebt gekregen, aangezien die van mij wel dik is, maar niet zo’n resultaat geeft! Wel erg jammer, want rituals is een mooi merk…

  • Lotte zegt:

   Dat zou kunnen, ik heb geen idee. Ik ben wel teleurgesteld, al helemaal als ik een oude heb gekregen van Glossybox. Ik wacht nog even wat reviews van medebloggers af, denk ik.

   • Kim zegt:

    Logisch dat je teleurgesteld bent, zou ik ook zijn! Je hebt mooie lange wimpers en dan komen die er dan zo uit te zien na het gebruiken van de mascara, heel jammer. Het is slecht als het de mascara zelf is, maar ook slecht als er een oude naar je is opgestuurd. Ik ben ook benieuwd naar wat andere ervan vinden!

 36. Feyza zegt:

  Heej, jammer dat de mascara bij jou heel raar zit. Ik heb hem ook maar hij als ik een laagje aanbreng zien mijn wimpers er niet zo uit.. Misschien heb je inderdaad een oude versie.. Ik dacht zelfs om ‘m te kopen als hij ‘op’ is.

 37. Wendy zegt:

  Jakkes! Toch fijn dat je een review hebt geplaatst!

 38. Eva zegt:

  Jeetje wat slecht! Een en al klont. Deze slaan we dus over;)

 39. femketje zegt:

  omg >.< wat een bummer! ik moet 'm nog uitproberen maar zie er nu wel een beetje tegenop!

 40. Esther zegt:

  ooooh men dat ziet er terrible uit

 41. Cynthiiaa zegt:

  OH WAUW! :’) Rofl, wat is er gebeurd joh? Terrible om te zien, want je hebt een stel prachtige wimpers, maar de mascara verpest het helemaal. Het ziet er inderdaad niet charmant uit. Oh, goede vraag! Ik ben nu ook retebenieuwd hoe anderen hem vinden!

  • Lotte zegt:

   Haha ja, gek hè? Dat was dus ook mijn gedachte toen ik de mascara door m’n wimpers haalde. Héél raar!

 42. Eva zegt:

  Wow, ik schrok hier echt van, had dit nooit van Rituals verwacht!

 43. Esmay zegt:

  Ai ai ai. Rituals stelt me wel vaker teleur met mascara’s. Ik heb er ook 1 alleen dan zie je eigenlijk amper IETS op je wimpers. Terwijl er staat “volume mascara” en weet ik veel wat. Yeah right ..

  • Lotte zegt:

   Ah, jammer is dat hè? Rituals klinkt altijd heel goed en vrij luxe in mijn oren, maar deze mascara was echt…. slechter dan slecht.

 44. Angelique zegt:

  Getverdikkie wat jammer van een merk als Rituals zal je toch wel meer verwachten dan dit, nee ik besteed mijn geld wel aan betere + goedkopere mascara`s

  • Lotte zegt:

   Zeker, ik had er ook meer van verwacht! En inderdaad, voor minder geld kun je véél betere mascara’s krijgen.

 45. Amarens zegt:

  HAHA ik begon spontaan te lachen toen ik de eerste foto zat, maar wat triest eigenlijk van rituals! ;o

 46. Suzanne zegt:

  ieeeel! je kreeg ‘m ook gratis bij een red abonnement. geen wonder.

 47. Heb hem ook maar had hem nog geprobeerd… hij krijgt straks een enkeltje container denk ik.. Fijn dat je zo eerlijk bent, je behoed mijn wimpers voor ehh… dit.

 48. manuela zegt:

  ik heb hem ook in mijn bezit al een tijd. bij mij is hij het zelfde.. heel jammer

 49. debby zegt:

  Bah zeg hier krijg je toch kippenvel van.

 50. Melissa zegt:

  Ik ga ‘m straks ook even uitproberen. :s

 51. Marieke zegt:

  Wat jammer zeg, dat had ik niet van deze mascara verwacht! Zonde 🙁 Wel goed om zo’n eerlijke review te lezen!

 52. Bella zegt:

  Had ik ook niet verwacht, is wel slecht.

 53. Esther zegt:

  hahaha hoe durven ze het te verkopen !

 54. natalia zegt:

  hmm, bij mij valt het effect heel erg mee, als ik voorzichtig werk..

 55. melissa zegt:

  Geeft inderdaad geen mooie look 😉

 56. Melissa zegt:

  Bij mij valt die ook niet heel erg in de smaak, nee.

 57. Maxime zegt:

  Hee,
  ik heb de glossybox ook ontvangen.
  Ik was juist super blij met deze mascara. Hij zit super mooi en is nu mijn lievelings mascara van dit moment geworden.
  Ik snap ook totaal niet hoe die er bij jou zo lelijk uit kan zien..

  liefs

 58. Emma zegt:

  Jammer, dat is idd niet mooi! Wel fijn dat je gewoon een review erover schrijft! Het is juist handig om te weten…Om een miskoop te voorkomen.

 59. Brechtje zegt:

  Haha, dit is wel echt héél erg extreem slecht inderdaad! Jammer, dat zou je niet verwachten van Rituals. Fijn dat je dat je ons er voor waarschuwt. 🙂

 60. Iris zegt:

  bah, vreselijk!!! Ik had hem ook in de glossybox en ik dacht: Nou, Rituals is over het algemeen wel goed. Dus deze mascara zal dan ook wel goed zijn. maar deze is echt vreselijk!! Ik heb al best lange wimpers van mezelf en bij mij was het ongeveer hetzelfde als bij jou en toen ik het eraf haalde, moest ik super hard boenen, dus zijn er best veel wimpers uitgetrokken!! Echt jammer. Groetjes Iris.

 61. ivi zegt:

  oah wat jammer. je zou toch echt wel een betere kwaliteit van rituals verwachten. Ik vind het wel leuk hoe je het bedacht hebt, dit artikel ! xx

 62. Sophie zegt:

  Oh wat raar, ik heb deze mascara ook en ik vind het juist wél een fijne mascara

 63. Deborah zegt:

  Wow, wat lelijk! Het is net alsof het een tester uit een winkel is! Rituals is niet een merk waarvan je dit zou verwachten.

 64. Nanda Love zegt:

  Oei, het is gewoon echt net een spinnepoot 🙁

 65. Sanja zegt:

  Wat grappig zeg! Dat is juist mijn favoriete maskara @ the moment

Home About Contact
sluit