Anatomicals Farewell The Scarlet Pimplehell Deep Cleansing Mud Mask

{ 29 november }

In de Anniversary Glossybox zat een maskertje van Anatomicals als extraatje. Super leuk! Een paar meiden gaven aan benieuwd te zijn naar het masker en vroegen me of ik er een review over wilde schrijven. Well, of course! Dit masker draagt de naam Farewell the scarlet pimplehell. Dat komt nog eens goed uit met mijn onzuivere huid! Ik testte het masker voor jullie.

De verpakking van het masker van Anatomicals vind ik leuk. Het merk staat ook wel bekend om haar leuke, grappige en pakkende teksten en dat is zeker terug te zien aan dit masker. Goed, dan nu over op de werking van het masker. Het belooft helse, rode puistjes dus te elimineren zodat je weer een egale, vlakke huid krijgt zonder vlekken en andere dingen die je liever niet ziet op je gezicht.

In het moddermasker zitten de volgende ingrediënten: Aqua, Solum Fullonum, Disodium Cocamido, Mipa-Sulfosuccinate, Alcohol Denat, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Parfum, Propylparaben, Styrax Benzoin, Iron Oxide , Kaolin. Helaas zit er wel alcohol, parfum en parabenen in dit maskertje van Anatomicals. Máár, gelukkig ook verschillende soorten klei (Solum Fullonum en Kaolin), plantextract (Styrax Benzoin) en ijzer. Ik had het maskertje liever wat natuurlijker met meer verzorgende ingrediënten gezien!

Zo ziet het goedje eruit; groen (door de klein) en vloeibaar genoeg om het makkelijk over je huid te verdelen, maar niet zó nattig dat het van je gezicht druipt. Dit groene kleimasker heeft niet een heel duidelijke geur (vreemd, aangezien er wel parfum in zit), maar als ik het zou moeten beschrijven zou ik gaan voor fris, gemixt met de geur van klei. Niet vies, ook niet lekker – erg subtiel.

Hier zie je het masker, net aangebracht op mijn gereinigde gezicht na ‘t douchen. Ik gebruik gezichtsmaskers eigenlijk altijd na het douchen omdat de poriën dan meer openstaan door de warmte en het masker hierdoor beter kan ‘doordringen’. Ik vind het trouwens leuk als maskers een ‘gekke’ kleur hebben, haha! Op de kin bracht ik het groene goedje wat royaler aan omdat dit mijn probleemzone is wat puistjes betreft. Na een minuut of drie begon het masker een beetje te tintelen. Het prikte niet, maar ik voelde wel een lichte tinteling.

Na zo’n twintig minuten was het masker bijna helemaal uitgehard. Je ziet wel dat het masker op sommige plekken in de huid is getrokken en dat het op de plekken waar ik het wat dikker had aangebracht nog niet helemaal hard is. Toch besloot ik niet langer te wachten en haalde ik het masker met lauw water van mijn gezicht af. Mijn gezicht voelde lekker zacht, alleen al om die reden hou ik zo van maskertjes! De huid was niet geïrriteerd; geen droge of rode plekjes en ook geen prikkend gevoel. Niks negatief op te merken, maar ook niet echt iets positiefs… Veel heeft dit product van Anatomicals niet gedaan voor mijn huid. Ik heb het zakje twee keer kunnen gebruiken en om nou te zeggen dat ik mijn puistjes echt vaarwel heb kunnen zeggen? Nee, dat helaas niet.

Conclusie:

Leuk maskertje voor een beautyavond met vriendinnen, wie houdt er nou niet van sleep overs met meidenfilms, popcorn en maskers in gekke kleurtjes? De ingrediënten zijn niet je van het, er zitten meer ‘slechte’ ingrediënten in dan goede en dat valt me toch wel tegen van Anatomicals. Het masker voelt prettig aan op de huid en maakt je gezicht babybilletjeszacht, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Het Farewell The Scarlet Pimplehell Deep Cleansing Mud Mask kost €1,95. Anatomicals is onder andere hier te koop.

23 reacties op “Anatomicals Farewell The Scarlet Pimplehell Deep Cleansing Mud Mask”

 1. Hester zegt:

  Dat is met zoveel maskers, dat ze je huid wel zacht maken maar verder niet echt iets doen… We keep on searching!

 2. Charile zegt:

  Jammer dat hij niet enorm goed bevalt!

 3. Joyce zegt:

  ik ben niet helemaal overtuigd, jammer!

 4. Kimberly zegt:

  Wel lekker dat dit maskertje je huid zo lekker zacht maakt, maar dat die verder niks doet is wel een beetje jammer.

 5. Sari zegt:

  Hmm, toch een beetje jammer dat het niet zo veel doet voor je huid. Peel off maskers vind ik altijd fijn. Daarbij heb ik altijd wel het gevoel dat het mijn huid reinigt.

 6. Ingeborg zegt:

  Jammer dat het niet zoveel doet!

 7. Ik vind het masker toch tegenvallen. Vrij simpel masker.
  Liefs, xxx

 8. Wendy zegt:

  Ik had meer verwacht van dit masker, jammer!

 9. Milou zegt:

  maskertjes zijn altijd fijn. De ene werk beter dan de andere, maar deze lijkt me ook wel fijn!

 10. femketje zegt:

  hmmz, een beetje een twijfelgeval dus >.< inderdaad wel jammer dat er meer crappy ingrediënten in zitten dan wat anders!

 11. ooeeh you look charming 😛 klinkt als een fijn masker!

 12. Esmay zegt:

  Jammer dat het toch niet hét gezichtsmasker is. 🙁
  En ik moest stiekem best lachen om dat groene gezicht hihi! 😀

 13. Sacha zegt:

  Jammer dat het maskertje niet veel meer doet dan je gezicht zacht maken, maar inderdaad is zo’n gekke kleur masker heel leuk voor met je vriendinnen te gebruiken!

 14. Eva zegt:

  Eentje zoals velen, jammer! The quest goes on..

 15. Silvy zegt:

  Ojaa, ik heb deze ook nog steeds liggen, ik zal hem deze week eens gaan gebruiken! 🙂 Jammer dat het niets meer doet dan alleen de huid zacht maken..

 16. melissa zegt:

  Je ogen hebben dezelfde kleur la shet maskertje haha :p
  Wel jammer dat je puistjes niet verdwenen zijn, maar aangezien je huid erna toch zacht aanvoelde is het wel ok.

 17. Esther zegt:

  Oeeh ik hou altijd wel van maskertjes, even lekker ontspannen

 18. hmm, ik ben niet overtuigd.

 19. Les is more zegt:

  Lijkt me een fijn masker, ik ben benieuwd

 20. Sterre zegt:

  Jammer dat het niet super geweldig werkte.. :/

 21. Evelien zegt:

  Jammer van sommige ingrediënten, het ziet er wel grappig uit op je gezicht, haha! Je kijkt alleen niet zo blij 😛

Home About Contact
sluit