It’s my birthday

{ 16 augustus }

PicMonkey Collage

Vandaag ben ik jarig. Ik ben 25 jaar oud geworden. Ieder jaar heb ik moeite met mijn verjaardag, maar dit jaar voelt het anders. Ik ben niet boos, ik ben niet chagrijnig – ik voel me leeg. Ik mis papa. Het is zo gek om aan de ene kant het gevoel te hebben oud te zijn, en aan de andere kant veel te jong te zijn om geen vader meer te hebben. Hoewel mijn vader ook een hekel aan zijn verjaardag had (en overigens ook aan die van anderen), en hij de enige was die mij dus begreep hierin, had ik hem er toch heel graag bij willen hebben. Al was het maar voor eventjes.

Het zal een bijzondere verjaardag worden. De eerste zonder papa, maar ook de eerste in vijftien jaar tijd waarvoor ik daadwerkelijk mensen heb uitgenodigd. In totaal zullen de aanwezigen op twee handen te tellen zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben jarig, er is taart, mama maakt haar beroemde tzatziki en gevulde aubergines, mijn vriendinnen zijn er en ik zorg dat ik er mooi uitzie. Een troostende gedachte is dat papa vast en zeker meekijkt, van waar hij dan ook is. Ik mis je, papa.

55 reacties op “It’s my birthday”

 1. […] Vandaag ben ik jarig. Ik ben 25 jaar oud geworden. Ieder jaar heb ik moeite met mijn verjaardag, maar dit jaar voelt het anders. Ik ben niet boos, ik ben niet chagrijnig – ik voel me leeg. Ik mis papa. Het is zo gek om aan de ene kant het Lees verder […]

 2. Laura zegt:

  Gefeliciteerd Lotte! Fijne verjaardag ?

 3. PinkFairy zegt:

  Gefeliciteerd, Lotte! Ik hoop dat je een hele geslaagde dag zult hebben, ondanks alles.

 4. Marie zegt:

  Gefeliciteerd met je verjaardag! ?
  Hopelijk heb je een hele fijne dag, helaas zonder je vader. ?

 5. Anouk zegt:

  Gefeliciteerd!! Het zal moeilijk zijn, maar probeer er toch van te genieten! Liefs

 6. Anneloes zegt:

  Ahh, ik snap heel goed hoe je je voelt. Mijn oma is in september overleden en hoewel er wel een paar mensen op mijn verjaardag waren in mei, voelde ik me toch niet jarig omdat mijn oma vroeger altijd de eerste was die binnen kwam :(. Het voelt gewoon niet ‘compleet’ en dat is gewoon echt een heel verdrietig gevoel.

  Ik hoop dat je vandaag alsnog een hele mooie dag hebt, met veel liefde van de mensen om je heen. Fijne verjaardag lieve Lotte!

 7. Femke zegt:

  Gefeliciteerd meis. Ik snap heel goed dat dit een dag is met dubbele gevoelens, hopelijk wordt het toch een mooie, gezellig en bijzondere verjaardag.

 8. Gefeliciteerd, Lotte! Ik hoop dat je ondanks het gemis toch een mooie verjaardag mag hebben. Je papa kijkt vast en zeker mee <3 !

 9. Aasiyah zegt:

  Gefeliciteerd lieve Lotte! Ik wens je een heel erg fijne verjaardag en heel veel knuffels en kusjes❤️

  XOX Aasiyah

 10. Edith Sofia zegt:

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Hoop dat je ondanks alles een fijne dag hebt, geniet ervan!

 11. anouk zegt:

  Gefeliciteerd!

 12. Kelly zegt:

  Ik wens je ondanks dat het ontzettend moeilijk zal zijn, een hele hele fijne verjaardag. Gefeliciteerd lieverd! Ik hoop echt dat je lekker kan genieten van de aanwezigheid van je vriendinnen en alle mensen die je lief hebt die je hebt uitgenodigd. Je vader kijkt zeker mee en is ontzettend trots op je!!

 13. Esther zegt:

  Wat toevallig, ik ben ook vandaag jarig! Van harte gefeliciteerd en maak er een mooie dag van (alhoewel het weer ons niet echt mee zit vandaag…)! 🙂

 14. Romy zegt:

  Oh, wat moet dit lastig voor je zijn! Alsnog gefeliciteerd, maar ik kan het me voorstellen als je liever met een deken over je hoofd in bed wilt wachten totdat je verjaardag weer voorbij is. Ik hoop dat je je toch nog een beetje jarig zult voelen (ook al hou je er niet van) en dat je een beetje een leuke dag hebt. Je kan het!

 15. Ella zegt:

  lieve Lotte,
  Van harte gefeliciteerd!
  Ik snap dat je een dubbel gevoel hebt omdat je vader er niet bij is! Maar maak er het beste!
  Liefs, Ella

 16. Tamara zegt:

  Gefeliciteerd Lotte! Het is inderdaad logisch dat het dubbel is maar goed dat je het toch wel een beetje viert!

 17. Miranda zegt:

  Gefeliciteerd (: Ik kan me voorstellen dat het dubbele voelt.

 18. Kiki zegt:

  Toen mijn vader overleed en ik twee maanden naderhand jarig was, heb ik het ook niet gevierd. Sindsdien ben ik eigenlijk gestopt met het te vieren, of in ieder geval groots te vieren… Ik weet niet, de fut zit er niet meer zo in. Ik snap heel goed hoe je je voelt. En ik wens je heel veel sterkte toe, maar ook een hele toffe en fijne verjaardag, Lotte. ♥

 19. Alissa zegt:

  Gefeliciteerd lieve Lotte! Fijn om te horen dat je ondanks alles wat er is gebeurt, het toch gaat vieren. Misschien is dat ook wel de beste keuze op zo’n moment. Dan ben je vandaag omgeven met allemaal fijne mensen! Sterkte vandaag, maar vooral ook heel veel plezier! Je zal er vast weer prachtig uit zien! Liefs xxx

 20. Caitlyn zegt:

  Gefeliciteerd Lotte! Vandaag wordt ongetwijfeld een moeilijke dag voor je, probeer er het beste van te maken.
  xx

 21. Gefeliciteerd met je verjaardag! Zal wel heel erg raar zijn zonder je vader… Hoop toch dat je een gezellig dag hebt met vrienden en familie! 🙂

 22. Jessie zegt:

  wens je een fijne & gezellige dag samen met je bezoek 🙂

 23. Denise zegt:

  Ah lieverd, van harte gefeliciteerd <3

 24. Mariska zegt:

  Gefeliciteerd Lotte! Ik hoop dat je ondanks de leegte toch een super mooie en onvergetelijke dag hebt met alle geliefden bij je! x

 25. Jose zegt:

  Ik wens je een goed 25e levensjaar toe. Ik hoop dat je gemis dragelijk wordt en je het verdriet om kunt zetten naar mooie herinneringen. Een mooie dag gewenst! ♡

 26. Stephanie zegt:

  Ik snap voor je dat deze dag nu extra moeilijk is en je je vader extra mist. Ik hoop toch dat je een fijne dag hebt met alle mensen die om je geven. Fijne verjaardag! <3

 27. Mariëlle zegt:

  Van harte gefeliciteerd Lotte !! Het moet verschrikkelijk zijn als papa er niet is, maar ik hoop dat je toch een hele fijne dag hebt. Leuk dat er toch mensen komen, hopelijk kun je je lekker optutten en er een gezellige dag van maken!

 28. Shaz zegt:

  Het is dubbel, maar ik hoop toch dat je een leuke verjaardag zult hebben.

 29. Griet zegt:

  Ik ben er zeker van dat je papa er vandaag een stukje bij is! Ik begrijp dat dit heel moeilijk is toch hoop ik dat je kan genieten van je dag. Een erg fijne verjaardag Lotte!

 30. Astrid zegt:

  Gelukkige verjaardag Lotte! Mijn mama overleed toen ik 17 jaar was, en er zijn nog steeds dagen dat ik het echt lastig heb. Mijn verjaardag, mijn mama haar verjaardag, kerstmis, moederdag,…. Ik wens je toch een mooie dag toe!

 31. Happy birthdaaay! <3

 32. Eveline zegt:

  Gefeliciteerd!! Sterkte vandaag maar maak er vooral een mooie dag van!

 33. Myrna zegt:

  Happy B-Day Lotte! ???☺️

 34. sabrina zegt:

  Gefeliciteerd! Kan me voorstellen dat dit heel anders voelt, heel moeilijk! Toen mijn moeder ook veel te jong is overleden, was ik een week later jarig. Ik had het ook al een tijd niet meer gevierd, maar dat jaar wel. Het was toch fijn om op die dag mensen om me heen te hebben. Fijne dag ondanks alles!

 35. Rahma zegt:

  Wow, hoe je dit schrijft, raakt me echt een beetje. Ik wens je een hele fijne verjaardag, geniet er zeker van!

 36. Mylou zegt:

  Gefeliciteerd en tegelijkertijd ook sterkte. Ik hoop dat je toch nog een beetje een fijne dag hebt, met geliefden om je heen. Papa kijkt met je mee.

 37. Amy zegt:

  Gefeliciteerd Lotte! Hopelijk kan je met een fijne gedachte terug kijken op een toch wel moeilijke maar ook mooie dag. Geniet er van en laat je verwennen! Sterkte maar ook heel veel plezier ♡

 38. Nicole zegt:

  Van harte gefeliciteerd. Ik kan me goed voorstellen dat het een beetje dubbel voelt, maar ik hoop dat het je lukt er toch een fijne dag van te maken. Het is je zeker gegunt.

 39. Ness zegt:

  Gelukkige verjaardag! Hopelijk heb je toch een leuke dag!

 40. Anita te Gussinklo zegt:

  Lotte van harte Gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik wens je een fijne dag,

 41. Van harte gefeliciteerd Lotte! <3

 42. Naomi zegt:

  Gefeliciteerd! Probeer er van te genieten!

  x

 43. isa zegt:

  happy birthday to you, in de wei staat een koe en die koe zecht ‘I Love You’. Happy birthday to you!

 44. Angela zegt:

  Heeel veel sterkte deze dag en probeer er van te genieten

 45. Amelie zegt:

  Gefeliciteerd Lotte, geniet van je dag! Het zal wel heel raar zijn zo zonder je vader, maar je hebt het wel ontzettend verdiend om een dagje jarig te zijn!

 46. Lynette zegt:

  Gefeliciteerd Lotte! 25?! Haha ik dacht 18 ofzo. ? oeps.. Hopelijk heb je een beetje kunnen genieten van alle liefde en gezelligheid om je heen.
  Liefs

 47. Sanne zegt:

  Lotte, ik ken je dan wel niet persoonlijk maar ik wou ff laten weten dat je het super goed doet.
  Ik vind het knap van je dat je, je verjaardag gewoon viert.
  Dit zijn van die moeilijke dagen, je mist diegene dan nog net ff een tikje erger als “normaal”.
  Lieve Lotte heel veel succes en sterkte met alles. En vooral…HAPPY B-DAY TO YOUUUUU!!

  Groetjes Sanne
  Life is climb, but the view is great!!

 48. Juliette zegt:

  Gefeliciteerd Lotte… en ook al hield je vader niet van verjaardagen, toch denk ik dat hij er stiekem een beetje bij zal zijn.

 49. Britt zegt:

  Happy birthday to you , <3

 50. Hester zegt:

  Gefeliciteerd lieve Lotte! Ik snap dat het heel dubbel voelt, omdat je vader er niet bij is maar misschien ook omdat jij wel ouder wordt en je vader niet meer (tenminste, dat kan ik me voorstellen). Ik hoop dat je alsnog een fijne dag hebt gehad en mag genieten van je nieuwe levensjaar 🙂 <3

 51. Lynn Savelkouls zegt:

  Gefeliciteerd Lottie petottie

 52. Ik snap heel goed dat je je leeg voelt, zo zonder je vader. Toch wil ik je van harte feliciteren en ik hoop dat je een fijne dag met lieve mensen zult hebben!

 53. Wendy (B) zegt:

  Proficiat 😀 !
  *knuf*

 54. Nicole zegt:

  Beetje laat maar alsnog gefeliciteerd! Ik kan mij goed voorstellen dat het moeilijk is maar ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad (:

Home About Contact
sluit