NOTD: Pink & Purple Ombre Nails

{ 05 september }

Ik schreef het bij mijn vorige nail-art (of poging tot…) ook al: ik ben geen genie in het creatief zijn met nagellak. Maaaar, een beetje deppen met een sponsje moet ik toch wel kunnen?! Ik heb het gewoon weer eens geprobeerd om iets speciaals te maken en deze keer ben ik zeer tevreden met het resultaat.

Deze video van Nikkie heb ik als guide gebruikt. Ze legt hierin (wel in het Engels) heel duidelijk uit wat je precies moet doen om deze ombre nails te krijgen en doet het op meerdere nagels voor.

Voor de nail-art gebruikte ik andere kleuren dan Nikkie in haar tutorial. Ik besloot wat dichter bij mezelf te blijven en te gaan voor schattige roze en lila kleurtjes. Links zie je Lavender Cupcake van NYC, in het midden Sweets For My Sweets van Catrice en een knalroze nagellak uit de Neon lijn van Hema.

Met elke kleur nagellak zet je een dikke streep op het sponsje. Ik heb dit op de hoek gedaan, zodat ik het sponsje goed kan plaatsen op mijn vinger en precies kan zien wat ik doe. Het is belangrijk dat er genoeg nagellak op het sponsje zit, misschien moet je twee strepen over elkaar zetten als je merkt dat de nagellak wordt opgezogen door de spons. Zorg ervoor dat de drie kleuren elkaar een beetje overlappen, dan is het minder moeilijk om een ombre of gradient effect te creëren. En dan… deppen maar! Dep het sponsje op de nagels, vooral niet vegen.

Je zult niet meteen na het eerste laagje een dekkend effect krijgen, zelf heb ik dan ook drie laagjes met de spons aangebracht. Tussen de laagjes door heb ik een paar minuten gewacht tot de nagellak helemaal droog was, zodat je de nagellak die al op je nagels zat niet verder smudged. Na drie laagjes deppen moet je ongeveer zoiets hebben als op de foto hierboven. Een mooi ombre effect op je nagels, maar ook op je vingers. Ja… dat wil je natuurlijk niet! Met een paar wattenstaafjes (ik heb er een stuk of 7 gebruikt) die goed doordrenkt zijn in remover kun je de nagellak zo van de huid en de nagelriemen halen.

En als het goed is eindig je dan met zoiets als dit! Een mooi kleurverloop en een tof effect op je nagels. Breng vooral nog een topcoat aan, zodat je nail-art lang blijft zitten en wat meer gaat glanzen. Ik vind het resultaat zo leuk! Mijn wijsvinger is iets minder goed gelukt, helaas, ik was bij deze vinger iets te snel met het aanbrengen van de topcoat. Wat ik zo leuk vind aan deze nail-art is dat het super makkelijk is, dit kan écht elke dummy. Beetje nagellak op een sponsje doen en deppen op je vingers. Easy, peasy! Natuurlijk kun je dit met alle kleurencombinaties doen die je maar kunt bedenken. Zelf wil ik dit binnenkort nog eens doen, en dan met goud als één van de drie kleuren. Lijkt me ook een mooi effect!

Heb jij weleens ombre of gradient nails gemaakt bij jezelf?

33 reacties op “NOTD: Pink & Purple Ombre Nails”

 1. Esmay zegt:

  Ik vind het echt heel cool! Wat je ook kan doen om niet zoveel wattenstaafjes te moeten gebruiken: je vingers invetten met vasaline óf plakband eromheen plakken! 🙂

 2. Lifesplash zegt:

  Ik vind ombre nails altijd zo leuk! Deze zijn ook leuk gelukt Lot. En die tip met vingers invetten en plakband gebruik ik ook altijd, heel handig! Ik denk dat met goud het inderdaad een supermooie combi zal zijn. Misschien dat ik dat ook wel eens ga doen. Ik had zelf ene keer oranje met roze, was ook heel mooi geworden! Ik vind die neon roze nagellak trouwens héél erg op een lakje van Essie lijken. Mmm.

 3. Maud zegt:

  Wauw, mooi geworden! Ik moet deze spons-techniek nog steeds eens proberen. Bij mijn eerste poging werd het niets, maar ik zie nu pas dat het sponsje nat beter werkt!

 4. Michelle zegt:

  Mooi effect! Je hebt mooie kleuren gebruikt!

 5. Heel mooi is het geworden.

 6. femketje zegt:

  gaaf gedaan 😀

 7. Kimberly zegt:

  Ik vind ombre nagels echt onwijs leuk! Vooral met roze vind ik het een leuke combinatie

 8. Chantal zegt:

  Erg leuk geworden!

 9. Danielle zegt:

  Ziet er gaaf uit!

 10. Maaike zegt:

  Nice! Vind het mooi geworden. Je kunt voor een volgende keer ook je nagel afplakken met plakband zodat je niet met een boel wattenstaafjes aan de slag moet.

 11. jessy zegt:

  wauw! echt heel erg mooi gedaan zeg!

 12. Samantha zegt:

  Ik vind ombre altijd heel erg mooi, maar eigenlijk nog nooit zelf gedaan. Binnenkort toch maar eens proberen. 🙂

 13. robin zegt:

  ziet er leuk uit 🙂

 14. Joyce zegt:

  Leuk! Ik lak altijd gewoon m’n hele nagel met de onderste kleur en daarna ga ik pas sponsen haha, maar dit lijkt me ook superhandig!

 15. sophie zegt:

  gave nail art!

 16. Hester zegt:

  Leeuk! Ik doe wel eens gewoon een basiskleur en dan met één kleur op een sponsje een beetje deppen aan de onderkant.

 17. Cynthiiaa zegt:

  Ik vind hem zeer goed geslaagd, mooie kleurencombinatie! Het ziet er hartstikke vrolijk uit Lot! Sowieso vind ik jouw nailarts leuk, je nagels zijn gorgeous, maar ook zo verzorgd en je legt het goed uit. Nailartdummy hiero.

 18. Jamilla zegt:

  Leuk! Ik vind die kleurtjes mooi!
  Je kan trouwens beter gewoon een klein stukje (1 kleur) per keer doen, dan krijg je niet die smeerboel op je vingers.

  • Lotte zegt:

   Ja, ik snap wat je bedoelt, maar dan duurt het wat langer! Dit is juist zo handig omdat het zo snel gaat.

 19. LounaBeauty zegt:

  Oe nice, dit ga ik ook nog een keer proberen 🙂 hihi

 20. Kelly zegt:

  Ik draag graag ombre nails! Het is zo makkelijk en toch eens een ander resultaat dan alleen maar één kleurtje!

 21. Echt heel gaaf gedaan.
  Liefs, xxx

 22. Annabel zegt:

  Mooie nagels! en leuke nagellakjes voor een ombre nail art!

Home About Contact
sluit