NOTD: Diagonal Cuteness

{ 07 augustus }

Nog steeds ben ik geen genie in nail-art, maar ik vind het zo nu en dan wel leuk om weer eens iets uit te proberen. Zo ook vorige week, ik had niets te doen en besloot mijn nagels te lakken. Ik kon echter niet kiezen welk kleurtje ik op mijn nagels wilde aanbrengen en moest opeens denken aan een leuke manier om twee lakjes tegelijk te kunnen dragen. Aanschouw hier het resultaat!

Ik lakte mijn nagels eerst helemaal in één kleur, zoals ik altijd doe. Ik koos voor Lavender Cupcake, een schattig lila kleurtje van NYC, waarmee ik twee laagjes op mijn nagels aanbracht.

Het is belangrijk dat dit héél goed droogt. Voor de zekerheid heb ik het een uur laten drogen, omdat de nagellak volledig uitgehard moest zijn voor de volgende stap. In de tussentijd heb ik natuurlijk andere dingen gedaan, je hoeft niet een uur lang stil te zitten.

Toen Lavender Cupcake hélemaal droog en hard was, heb ik mijn nagels met plakband afgeplakt. Eerst heb ik de plakbandjes twee keer op mijn hand geplakt, om ze iets minder sticky te maken. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat je de lak die je als eerst hebt gebruikt toch per ongeluk meetrekt als je het plakband weer van je nagels haalt. De plakbandjes heb ik zo geplakt dat ze precies op de helft van mijn nagel zaten, diagonaal.

Vervolgens heb ik met Bubblegum Pink van NYC de ‘open’ helft van mijn nagels gelakt. Nu merk je hoe handig de plakbandjes zijn; je hoeft namelijk niet netjes te werken en je kunt prima over de rand van de diagonale grens heen lakken.

Wanneer de tweede kleur die je hebt gebruikt ook helemaal klaar is, is het tijd om de plakbandjes te verwijderen. Dit klinkt makkelijk, maar je moet wel erg voorzichtig zijn. Trek het plakbandje er heel rustig af, want als je zo snel en hard trekt als bij het harsen trek je geheid nagellak mee! Bij mij ging het een beetje mis bij mijn middelvinger en zoals je ziet is de grens tussen de lila en de roze kleur dan ook nogal bobbelig. Van dichtbij zie je dat wel, maar van iets verder weg ziet het er allemaal redelijk netjes uit.

Zie hier het eindresultaat! Ik vind het zelf een simpele, schattige nail-art die geschikt is voor elke nail-art dummy. Als ik het kan (wel met hier en daar wat slordigheden), kunnen jullie het al helemaal! Dit is echt een leuke manier om je nagels van iets vrolijks te voorzien, en het is ook nog eens heel handig voor als je even niet kunt kiezen welke kleur je op je nagels wil hebben.

Doe jij weleens iets met nail-art?

29 reacties op “NOTD: Diagonal Cuteness”

 1. Esmay zegt:

  Ik vind het juist wel leuk zo! Zelf ben ik ook beetje een nail – art dummy, eerder kon ik creaties maken, poeh. Maar ben het een beetje verleerd en heb er ook de tijd niet meer voor eigenlijk! Maar dit is wel tof om een keer te doen!

  • Lotte zegt:

   Dankjewel! Haha, wel zonde dat je het bent verleerd, nail-art kan echt superleuk zijn! Maar vaak heb ik het geduld er niet voor (en de tijd inderdaad, ook een belangrijk aspect).

 2. Yara zegt:

  Ik vind het ook erg leuk zo! Ziet er cute uit. 🙂

 3. Chantal zegt:

  Leuk gedaan, Lotte!

 4. Christel zegt:

  O wat een leuke kleurtjes bij elkaar. Ik doe de laatste tijd ook vrij veel tape nails:)

 5. kirsten zegt:

  Leuk gedaan met plakband! ik ga het zeker deze vakantie een keer doen want ik heb de zelfde kleurtjes 🙂

 6. Hester zegt:

  Dit wil nog een keer proberen, ik heb echt sterk het idee dat het bij mij fout gaat maar ach, als het jou ook lukt moet het bij mij toch ook goed gaan?

 7. femketje zegt:

  gaaf gedaan 😀 mooie kleurtjes ook!

 8. Jasmine zegt:

  Leuke nailtutorial, lekker simpel daar hou ik wel van!!

 9. Kimberly zegt:

  Die kleurtjes passen leuk bij elkaar!

 10. Janniek zegt:

  erg leuke nailart!

 11. esther zegt:

  Leuk leuk! Simpel maar toch leuk. Ook leuk om de bovenkant van je nagels een beetje af te plakken dan hb je een french manicure met kleurtjes 🙂

 12. Van heel dichtbij lijkt het eerlijk gezegd niet zo netjes. Maar van veraf is het cute. Misschien werkt het om daarna een doorzichtige lak op te doen.

  • Lotte zegt:

   Klopt, dat had ik ook al in het artikel gezet. Het is ook allesbehalve perfect, maar ik vond het toch leuk om te delen met jullie, misschien inspireer ik meiden om ook zoiets te proberen.

 13. LounaBeauty zegt:

  Leuk gedaan meiske! 🙂

 14. jessy zegt:

  wauw ziet er echt mooi uit!

 15. Charlotte zegt:

  Ik laat momenteel mijn eerste kleurtje drogen. Ik ga voor babyroze en donkerblauw. Leuke tutorial!

 16. Vera zegt:

  Heel erg leuk gedaan! 🙂

 17. Nicole zegt:

  heel leuk gedaan!
  vind de kleuren combinatie ook erg mooi 🙂

 18. AnnaSophia zegt:

  Erg leuk gedaan Lotte!

 19. Cynthiiaa zegt:

  Haha, iedere nailart dummy, so true! I like it, het staat gewoon vrolijk, leuke kleuren heb je ook gebruikt, vind de combinatie ook geweldig. Je kan ook zo goed lakken Lot. 😀 Zelf maak ik nauwelijks nailarts, omdat ik er echt in faal. xD

  • Lotte zegt:

   Thanks, Cynth! Ik maak ook bijna geen nail-arts, haha. Ik kan het gewoon niet zo goed, ik ben meer van het make-uppen.

Home About Contact
sluit