10 Recepten die ik écht een keer wil (en ga!) uitproberen

{ 11 april }

PicMonkey Collage

Lang leve mensen die lekker kunnen koken… én hun recepten op internet zetten! Zelf ben ik allesbehalve een keukenprinses, maar ik heb wel een enorme passie voor lekker eten. Ik kan echt intens genieten van heerlijke gerechten die vol zijn van smaak, en als ze dan ook nog een beetje gezond zijn ben ik helemaal gelukkig. Zoals ik al zei ben ik zelf niet zo goed tussen de potten en pannen, maar met duidelijke recepten en wat hulp van m’n mama of vriendje kom ik er wel. En recepten die ik wil uitproberen zijn er zeker! In dit artikel laat ik jullie tien recepten van gerechten zien die ik graag zou willen maken. Ik moet toch een keer gaan beginnen met leren koken, toch?!

Quinoa salade

Quinoa is écht lekker. Het valt op de schijf van vijf onder granen, maar eigenlijk is het helemaal geen graansoort (het is glutenvrij!). Je zou het kunnen zien als rijstvervanger. Quinoa is ontzettend gezond, deze zaadjes zitten boordevol vitaminen en mineralen. Mascha laat in bovenstaande video zien hoe je er vrij gemakkelijk een heerlijke maaltijdsalade van kunt maken. M’n moeder is ook dol op quinoa, dus ik ben van plan dit met haar samen te gaan maken (en opeten).

617_1_1350312595_lrg

Aardappelgratin

Sinds Joey een keer aardappelgratin voor me heeft gemaakt loopt het water me in de mond als ik hier recepten van zie. Jamie Oliver legt uit hoe je de perfecte aardappelgratin kan maken. Het is eigenlijk een vrij simpel recept, je zou het ook een aardappelschotel uit de oven kunnen noemen. Ik hou ervan hoe de bovenkant lekker knapperig en krokant is, terwijl het van binnen zacht en romig is. De gebakken spekjes bovenop maken het helemaal af!

303263-moussaka-2-600x250

Moussaka

Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht, ik ken het dan ook van de Griekse restaurants waar ik heb gegeten. Er zit onder andere aubergine, gehakt, aardappel, kaas, tomaat en melk in en het vult dan ook enorm. Oh My Foodness legt stap voor stap uit hoe je dit gerecht uit de Griekse keuken zelf thuis kunt maken. Ik kan niet wachten om het zelf eens te proberen!

Cakepops zonder oven

Oké, dit is misschien niet heel handig aangezien niet iedereen vloeiend Duits kan verstaan… Maar op zich is het prima te begrijpen wat je moet doen. Kort uitgelegd: je koopt een cake, verkruimeld die en doet er jam (zonder stukjes) bij. Dit kneed je goed zodat het een vaste, niet brokkelige massa wordt. Eventueel doe je er nog kleurstof bij als je wil dat je cakepops van binnen gekleurd zijn. Dit zet je ongeveer 30 minuten in de koelkast. Als de tijd voorbij is kun je er balletjes van maken. Vervolgens smelt je de couverture (chocolade). Daarna dompel je de cakepops onder in de gesmolten chocolade en versier je ze eventueel met sprinkles, glitters of andere decoraties. Dan laat je ze weer afkoelen, en hoppa – klaar zijn je cakepops! Dit is echt een recept voor dummies, dit móet mij lukken.

Lasagne

Lasagne

Thuis eten we nooit lasagne, mijn moeder is vegetariër en met ‘nepgehakt’ lijkt het haar gewoon niet zo lekker. Ik ken het eigenlijk alleen van andere mensen, mijn schoonmoeder maakt bijvoorbeeld hele lekkere lasagne. Zelf ben ik er gek op, en ik wil dan ook heel graag leren om het te kunnen maken! Nena plaatste een tijdje terug een uitgebreid artikel op Beautylab over haar homemade lasagne. Een erg duidelijk recept met veel foto’s, zo heb ik ze graag! Dit wil ik een keer voor Joey en mij maken als moeders van huis is, haha.

Kip quesadilla’s

Oh mán, ik hou van quesadilla’s. En van kip. Laura Vitale (who doesn’t love her?!) laat in bovenstaande video zien hoe eenvoudig je een lekkere, gezonde snack op tafel kunt zetten. In de quesadilla’s gaan onder andere gemarineerde kip, die je zelf kunt marineren, en natuurlijk kaas. Wederom een makkelijk recept aangezien de quesadilla’s kant en klaar te koop zijn. Lekker voor in het weekend als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, of voor een feestje.

215620-gevuldepuntpaprika4-600x250

Gevulde puntpaprika’s

Nog zo’n heerlijk recept van Oh My Foodness. Echt, op die site staan gewéldige recepten en bovendien wordt alles heel duidelijk en overzichtelijk uitgelegd. Mijn moeder maakt graag gevulde aubergines, maar gevulde puntpaprika’s kan natuurlijk ook! De puntpaprika’s worden gevuld met fijne ingrediënten als basmatirijst, knoflook, tomaten en kaas. Alleen al van de foto’s begin ik te watertanden.

head_zps5bae0533

Zelfgemaakte chips uit de oven

Dit is dan geen avondmaal, maar daarom niet minder lekker! Op Misslipgloss.nl verscheen onlangs een artikel over zelfgemaakte chips. Dit is gezonder en goedkoper dan chips uit de supermarkt en het is niet eens zo moeilijk om te maken. Je kunt je zelfgemaakte chips ook nog eens aanpassen aan je eigen smaak door er zout of kruiden aan toe te voegen. Van meiden die het geprobeerd hebben hoorde ik overigens wel dat je er echt op moet letten dat de aardappelschijfjes niet té dun moeten zijn, dan krijg je verbrande chippies.

Palmieres met zongedroogde tomaten en parmaham

Ik ben fan van Laura Vitale. Alles wat zij maakt ziet er geweldig uit, lijkt me ontzéttend lekker en niet eens zo lastig om te maken. Hierboven maakt ze gezonde snacks in bladerdeeg. Je kunt er natuurlijk allerlei lekkers in stoppen, maar Laura’s versie is met zongedroogde tomaten (mmmmmm, yummy) en parmaham. Kijk nou hoe leuk deze gezonde hapjes er uitzien als ze uit de oven komen!

23_1_1349098896_lrg

Risotto met appel, gorgonzola en walnoten

Jamie Oliver, wat ben je toch een geniale vent. Geen risotto met standaard ingrediënten als champignons en ui, dit is toch wel iets gewaagder! Ik ben gek op de combinatie van gorgonzola (blauwschimmelkaas) en walnoten, en met de appel erbij wordt het gerecht een tikje frisser. In het recept van Jamie staat trouwens ook geitenkaas, maar dat vind ik zelf niet zo lekker en zou ik er dus uitlaten. Dit is denk ik wel een recept voor iets meer ervaren koks, misschien laat ik Joey het wel voor me maken, haha. Hoe dan ook: ik wil het!!!

Zo… Ik kan aan de slag. Voor mij geen dagen dat ik niet weet wat ik moet eten ‘s avonds, haha. Met een beetje hulp ben ik echt van plan deze recepten allemaal een keer te proberen, ze lijken me stuk voor stuk geweldig lekker.

Kook jij graag? Welk recept zou jij nog willen proberen?

41 reacties op “10 Recepten die ik écht een keer wil (en ga!) uitproberen”

  1. Sofie zegt:

    Heerlijke recepten! Er zitten echt yummie dingen tussen 🙂

  2. annelie zegt:

    Hier zitten best lekkere dingetjes tussen! Gevulde paprika’s wil ik ook graag nog eens proberen 🙂

  3. Joyce zegt:

    Cakepops wil ik ook nog eens zo proberen, leuk artikel!

  4. Lifesplash zegt:

    Gevulde paprika’s zijn zooooo lekker, haha, hier zitten echt leuke dingen tussen. En lasagne ook, heb het zelf een aantal keer gemaakt. Delicious!

  5. Wat heerlijk allemaal! Zo krijg ik wel inspiratie!

  6. Sterre zegt:

    Leuke recepten heb je uitgekozen, moet lukken! You can do it Lotte!

  7. Martina zegt:

    Quesadillas vind ik leuk om zelf te maken, smaakt super lekker!

  8. Hester zegt:

    Dit lijkt mij stuk voor stuk ook heel erg lekker! Ik like af en toe wat lekkere recepten op Bloglovin’, maar moet er eigenlijk ook wel een keer wat mee gaan doen, haha.

  9. Charile zegt:

    Leuk artikel!

  10. Ingeborg zegt:

    Oeh, nu krijg ik honger!

  11. Maaike zegt:

    Hm idd lekker. Al zijn moussaka, lasagne en appel gratin niet per direct gezond. Ligt er een beetje aan hoe het gemaakt is. Maar dat is het leuke van koken: eerst met een recept maken en het daarna tweaken tot het voor jou klopt en nog lekkerder is. Heel veel kookplezier.

  12. Esmay zegt:

    Ik. Krijg. Honger. Jouw. Schuld.!!!! Haha 🙂
    Ziet er allemaal lekker uit. En als je wat hebt gemaakt, wel een blogpost he!

  13. Brownie zegt:

    Lasagne zou je ook met groente kunnen maken. Net wat gezonder en heel lekker. Vooral gegrilde groenten zijn dan erg lekker.

  14. Edith zegt:

    Mmm, ziet er heerlijk uit allemaal! Mousaka vind ik echt heel lekker!

  15. Joyce zegt:

    Zitten lekkere dingen tussen! Zelf aardappelgratin maken lijkt me ook heerlijk! En dat recept van Laura Vitale, jummm.

  16. Marloes zegt:

    Wat grappig dat een vega nooit lasagna eet. Door de het gehakt te vervangen door champignons (prima vleesvervanger, zeker in pasta’s) is het hele probleem opgelost.

  17. Lin zegt:

    Die zelfgemaakte chips wil ik ook nog eens proberen!

  18. femketje zegt:

    ik heb zelf nog nooit quinoa gegeten :O ben er wel benieuwd naar!

  19. Jamilla zegt:

    Hee grappig, ik ga toevallig voor vanavond een quinoa salade maken (met zoete aardappel en courgette ♥) Die gevulde paprika’s zien er lekker uit! En zelfgemaakte chips kan je ook met groente of fruit plakjes doen he, dat is ook heel lekker! Bijvoorbeeld appel chips! 🙂

    • Lotte zegt:

      Zoete aardappel <3 Lekker! En oja, dat is wel een leuk idee. Met appel lijkt het me lekker, yummmmm.

  20. Charlotte zegt:

    Oeh jammie! Zitten hele lekkere recepten tussen!

  21. lot zegt:

    Ow lekker! Maar waarom eten jullie nooit een vega lasagne? Spinazie en feta is heerlijk!

    • Lotte zegt:

      Ik wil het zelf ook heel graag eten maar m’n moeder voelt er niet zoveel voor, haha. Misschien moet ik het dan maar zelf een keer maken!

  22. celien zegt:

    ziet er stuk voor stuk heerlijk uit. ik hou ook van zulke dingen uit te proberen. in nederland zullen jullie hem wel niet kennen… maar jeroen meus maakt ook vaak zulke dingen klaar. hij heeft al vier kookboeken uit. receptjes kan je vinden op dagelijksekost.be denk ik… of gewoon dagelijkse kost opzoeken. ik weet zeker dat je daar ook leuke recepten zal vinden.

  23. Marit zegt:

    Oeh die kip quesadilla’s zien er echt lekker uit!

  24. Stell zegt:

    Hmmm lekker allemaal! Er gaat niets boven Moussaka, er zit veel werk in maar het is heerlijk 🙂

  25. Eline zegt:

    Hmm wat heerlijk allemaal, hier ga ik zeker wat van opslaan!

  26. Kimberly zegt:

    Zelf chips maken wil ik ook wel een keertje doen, ik ben wel benieuwd hoe het dan smaakt haha

  27. mira zegt:

    tuuuurlijk is vegetarische lasagne wél lekker. 🙂 ofwel met tofugehakt… of gewoon met tomatensaus met groenten!
    die risotto ziet er super lekker uit!

  28. Cynthiiaa zegt:

    Kip quesadilla’s en de Palmieres met zongedroogde tomaten en parmaham lijken mij zo lekker! Oké, ik wil wel een keer lasagne zelf maken.. Het lijkt mij namelijk goddelijk en best easy. Mijn zus kon lekkere lasagne maken. 🙂 Leuk dat je dit wilt maken Lot, er zitten lekkere dingen tussen. ^^

  29. T zegt:

    superhandig die cakepops zonder oven video. Hier heb ik echt iets aan (en ga ik echt proberen)

  30. Suzan zegt:

    Vegitarische lasange, zonder gehakt (ook geen nepgehakt), is nochtans ook super lekker! Je kan er dan wat meer groenten in doen: tomaat, champignons, courgette, aubergine en spinazie gebruik ik meestal. En dan natuurlijk nog kaassaus, tomatensaus en pastalaagjes, heerlijk!

  31. Iris zegt:

    Ik heb nooit van palmieres gehoord maar wat ziet dat er lekker uit!!

  32. kitkatje zegt:

    ik had inderdaad die ovenchips geprobeerd, maar vond het niet erg lekker..

  33. Kiani zegt:

    mmmm, ziet er allemaal hartstikke lekker uit!

  34. Leen zegt:

    Oh je doet me toch iets aan. Ik kook supergraag en wil nu ook zoveel recepten uitproberen.
    Vooral de risotto, de quinoa, de lasagne, de paprika’s en … Oh eigelijk kan ik niet kiezen.
    Must make them all!

  35. Dona zegt:

    Ik eet ook vegetarisch, maar lasagne is een van m’n favoriete dingen om te eten! En dan zonder Vega gehakt, maar met superveel groenten… Heerlijk!

  36. isabel zegt:

    Je hoeft voor vegetarische lasagne echt geen nepgehakt gebruiken. ^^
    Ik gebruik altijd wat meer courgettes, héérlijk!

  37. Lotte zegt:

    Jamjamnjamnjamnjamjamjam!

    Ik heb alleen geen oven 🙁

    gr. Lotte

  38. A kid again zegt:

    Ik moet echt eens quinoa proberen, ben er heel benieuwd naar en dit recept lijkt me erg lekker. Van het zien van de quesadilla’s krijg ik al honger! Laura Vitale is echt amazing. Als je van wortelcake houdt kan ik je ook haar Zucchini bread recept aanraden, heer-lijk!

  39. Nicky zegt:

    Zelfgemaakte chips kan je heus écht wel bij de je avondeten doen hoor.. In plaats van je aardappelen. Zo ben je ook nog eens gezond bezig! (Zeker als je de chips zonder vetstof maakt..)

    En vegetarische lasagne met enkel groentensaus moet je ook eens proberen maken! Het voordeel is dat je dan zelf kan kiezen welke groenten je gebruikt. Zo kan je telkens afwisselen.

Home About Contact
sluit