NARS Orgasm dupes

{ 12 januari }

IMG_9277

Laatst schreef ik een review over mijn nieuwe favoriete blush, Nars Orgasm. Deze populaire blush is zó ongelofelijk mooi! De kleur op zich is niet eens zo heel bijzonder, maar die gouden glans is prachtig. Echt lekker budget is het product helaas niet, maar gelukkig zijn er een aantal blushes die er enigszins lijken. In dit artikel laat ik jullie mijn NARS Orgasm dupes zien, met blushes uit mijn stash die allemaal een stuk goedkoper en nog steeds verkrijgbaar zijn.

IMG_8487a

Hierboven zie je NARS Orgasm op mijn jukbeen. De blush heeft de perfecte, warme roze kleur en neigt naar koraal. Maar de gláns, daar gaat het om! Orgasm bevat de meest mooie gouden glans. De glittertjes zijn héél klein, maar het zijn er zoveel dat ze samen voor een superglanzende finish zorgen.

IMG_9256

Ik heb mijn blush stash ondersteboven gehaald en alle blushes die een koraalkleur hebben en gouden glittertjes bevatten eruit gepikt. Met NARS Orgasm erbij eindigde ik met zes blushes die op het eerste gezicht helemaal niet op elkaar lijken, maar toch die gouden glans met elkaar in gemeen hebben.

Voor het gemak heb ik ze genummerd:

 1. NARS Orgasm
 2. Sleek Rose Gold
 3. ELF Candid Coral
 4. MAC Peachykeen
 5. The Body Shop Coral
 6. Zoeva Last Love

Ik heb de swatches dik gezet, zodat de kleuren goed opvallen. Qua kleur lijken MAC Peachykeen en The Body Shop Coral het meest op NARS Orgasm, maar qua glans komen Sleek Rose Gold en ELF Candid Coral juist het meest in de buurt. Zoeva Last Love is te fel en te oranje van kleur om een dupe te zijn, maar de gouden glans komt wel in de buurt van die van Orgasm.

nars orgasm dupes 5In de collage hierboven zie je links steeds NARS Orgasm, rechts steeds één van de andere blushes. Als ik de foto’s zo onder elkaar zie staan kan ik concluderen dat Zoeva Last Love (nr. 6) het minst op Orgasm lijkt qua kleur, en ELF Candid Coral zorgt voor de minste glans en is dus ook geen goede dupe. De glans van The Body Shop Coral is net iets te koel, die valt dus ook af. Dan blijven MAC Peachykeen en Sleek Rose Gold over. Qua kleur wint MAC Peachykeen het, als je die blush licht aanbrengt is ‘ie zo goed als precies hetzelfde als de kleur van Orgasm. Maar wat de mooie gouden glans betreft wint Sleek Rose Gold absoluut. Als Rose Gold net íets minder perzik en íets meer roze was geweest, zou het de perfecte dupe zijn.

Rose Gold van Sleek is inderdaad de beste dupe van NARS Orgasm, maar is het toch ook nog niet helemaal. Van de blushes in mijn stash komt Rose Gold wel het dichtst in de buurt, dat wel. Ik noem Rose Gold het fellere, iets warmere zusje van Orgasm. MAC Peachykeen komt qua kleur meer in de buurt maar is lang niet zo glanzend als de blush van NARS.

Als ik ooit een budget blush tegenkom die héél erg op NARS Orgasm lijkt en écht de perfecte dupe is, laat ik het jullie uiteraard weten! Maar voor nu heb ik nog geen blush gezien die ik oprecht een dupe kan noemen.

39 reacties op “NARS Orgasm dupes”

 1. Laura zegt:

  Leuk om te zien! Eigenlijk gelukkig maar dat twee kleuren niet exact hetzelfde zijn! Zelf heb ik Rose Gold en ik ben er erg blij mee! 🙂

 2. Eline zegt:

  Fijn zo’n vergelijkingsartikel! Er gaat toch niks boven NARS Orgasm 😉

 3. Sofie zegt:

  Hele leuke dupes! Goed om te zien dat er heel veel mooie alternatieven zijn 🙂

 4. Sophie zegt:

  Sleek Rosegold had ik al en Orgasm heb ik zelf ook, ik vind het heerlijke zomerse geuren 🙂

 5. Griet zegt:

  Ik hou van Rose Gold 🙂 ik heb Nars Orgasm nog niet in mijn bezit, maar ik ben toch blij dat ik er een redelijke goede dupe van heb 😉

 6. Ashleey zegt:

  Wat een super leuke dupes!

 7. Martina zegt:

  Leuk artikel! Zel heb ik nars orgasm ook, maar ik draag m echt onwijs weinig… Schandalig

 8. Ilona zegt:

  Ik heb Rose Gold ook, hij is zo mooi! Normaal vond ik blush niet zo interessant, maar sinds ik deze heb ben ik om!

 9. Handig artikel! Alleen een beetje jammer dan ze dan toch nét iets te verschillend zijn voor de perfecte dupe.

 10. Dionne zegt:

  FIjn dit artikel, erg handig!

 11. Leuk zo’n vergelijking! Ze lijken best veel op elkaar.

 12. Marloes zegt:

  Fijn zo’n vergelijking. Nars orgasm zou ik graag nog een keer aanschaffen. Tot die tijd blijf ik gewoon sleek rosé gold gebruiken.

 13. Marissa zegt:

  Heel erg mooi! Ze lijken er best veel op, maar precies toch weer niet.

 14. Kimberley zegt:

  Ik heb afgelopen zomer Orgasm gekocht en ik ben er zo blij mee, draag hem bijna iedere dag 😀

 15. Caro zegt:

  Mooi om allemaal naast elkaar te zijn! Ik heb alleen rose gold als nars orgasm dupe en daar ben ik nog steeds verliefd op! 🙂

 16. Vianne zegt:

  Heel leuk zo’n vergelijkingsartikel! Ze lijken ook echt best veel op elkaar, maar die van NARS vind ik toch echt het mooist!

 17. Eline zegt:

  wat een handig artikel, ik heb rose gold zelf maar draag hem niet vaak alleen als ik op stap ga bijvoorbeeld want voor een normale dag heb ik liever een wat mattere, minder opvallende blush.

 18. Hester zegt:

  Leuk artikel Lotte! Die glans is toch echt niet te evenaren, maar ik denk dat ik Rose Gold de beste dupe vind.

 19. Fijn artikel! Een goede dupe zou hier ook welkom zijn!

 20. Esmay zegt:

  Leuke blogpost dit! Sleek Rose Gold vind ik denk ik het meest in de buurt maar het is het toch NET niet. Jammer (maar voor Nars juist beter) dat er nog geen dupe te vinden is.

 21. Isabel zegt:

  Mooie dupes, sommige zijn echt bíjna hetzelfde.

 22. Bianca zegt:

  Leuk om zo allemaal naast elkaar te zien, het verschil. Mooie blushes!

 23. Jitske zegt:

  Ik heb zelf twee Orgasm dupes: Sleek Rose Gold en een blush van Kiko!

 24. femketje zegt:

  ik heb er zelf ook een aantal van :3 zou toch altijd nog wel eens the real deal willen kopen van nars!

 25. Ceetje zegt:

  Wat een heerlijk artikel zeg! En zo duidelijk met swatches en op de wangen, top! Ik heb zelf niet de echte, maar wel de Sleek dupe en de Kiko 103 die ook aardig in de buurt komt.

 26. Iris zegt:

  Wow, op de swatch lijkt Mac er echt veel op. Ik zag hem in de winkel en toen vond ik ‘m ook zoooo mooi!

 27. Lisanne zegt:

  Wat een super goed en uitgebreid artikel! Ik ‘verbaas’ me er elke keer weer over, hoe je dingen benaderd en aspecten beschrijft. Super!
  Oh, en ik ben dol op Sleeks Rose Gold, maar dan het liefst ik de zomer….

 28. Soesja zegt:

  Die van TBS heb ik ook, maar is niet echt een dupe nee! Ik zou zo graag NARS Orgasm willen, ik blijf hem prachtig vinden. Als ik naar dit artikel kijk, wil ik die van Sleek ook wel! 🙂

 29. Lys zegt:

  Leuk artikel! Als ik de swatches op je arm zag, zou ik meteen Sleek Rose Gold gekozen hebben. MAC Peachykeen is ook prachtig

 30. Anne Solveig zegt:

  Handig artikel! Ik heb Sleek Rose Gold, ik wil die van Elf ook wel graag hebben en natuurlijk de echte Orgams!

 31. Monique zegt:

  Ze zijn allemaal prachtig, maar Orgasm blijft het mooiste!

 32. Robin zegt:

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf Rose Gold ook in mijn bezit, maar Nars orgasm blijf toch wel een product dat ik graag nog wil hebben.

 33. Emilia zegt:

  Wauw, goed artikel! Leuk om te zien dat die blushes allemaal super op elkaar lijken, maar toch net iets anders zijn. Ik heb een blush van Catrice die qua kleur heel erg op Nars Orgasm lijkt, maar die mist helaas die gouden gloed die Orgasm zo bijzonder maakt!

 34. Tedje zegt:

  Hmm Sleek Rose Gold is ook zo mooi!!

 35. Tess Evea zegt:

  Mooie kleuren. Ik vind Rose Gold erg mooi!

 36. Anoeska zegt:

  Wat gaaf om die merken zo onder elkaar te zien!

 37. Evelien zegt:

  Heel handig dit artikel! Ik vind die van Sleek toch het mooiste en dichtste in de buurt komen ^-^

 38. Bianca zegt:

  Mooie blushes op zich! Nee, volgens mij lijkt geen enkele er tot nu toe meer op dan Rose Gold.

 39. Marion zegt:

  Vind dit soort artikelen altijd erg fijn! Er leuk gedaan.

Home About Contact
sluit