Beautybook: Lauren Conrad – “Beauty”

{ 02 januari }

IMG_7322

Ah, ik vind het héérlijk dat ik eindelijk een beautyboek in huis heb. What took me so long?! Ik zit er constant in te bladeren en bewonder keer op keer alle prachtige foto’s die er in staan. Beauty van Lauren Conrad heeft me nu al overtuigd terwijl ik ‘m nog niet eens helemaal heb gelezen. Ik heb al veel bladzijden gelezen die meteen mijn aandacht trokken, dat wel. En omdat ik zo ongeduldig ben als het maar zijn kan, wil ik jullie nu alvast wat vertellen over het boek en foto’s van de inhoud laten zien.

IMG_7368

 

Het boek is ingedeeld in verschillende delen en hoofdstukken. Het eerste deel gaat eigenlijk om beauty van binnenuit en hoe je je zonder make-up en stylingproducten zo mooi mogelijk kunt maken. Het tweede deel gaat juist puur over uiterlijke beauty, je leert in dat stuk over verschillende technieken, producten en looks die je kunt maken.

IMG_7369

Er staan echt práchtige foto’s van Lauren zelf in het boek. Wauw, wat is zij toch mooi! Ik vind haar echt een natural beauty, ze hoeft niet eens veel make-up te dragen om er mooi uit te zien. Ze heeft het gewoon van zichzelf al. En die prachtige haren (die natuurlijk wel zijn gestyled) zorgen er alleen maar meer voor dat ik haar adembenemend mooi vind. Dit is mijn favoriete foto uit het boek, trouwens.

IMG_7370

Dit vind ik leuk, er staan heel wat foto’s van Lauren in van toen ze nog klein was naar nu. Hier zie je goed hoe ze is veranderd in het ‘beauty-opzicht’ en hoe ze haar eigen stijl uiteindelijk heeft ontwikkeld. Grappig om die verschillende kapsels te zien, haha!

IMG_7371

IMG_7372

In deel 1 staat een groot stuk over skincare; huidverzorging. Er staan onder andere tips in over hoe je erachter kunt komen welk huidtype jij bent, welke stappen je huid nodig heeft om deze optimaal te verzorgen, welke ingrediënten (en dus producten) je moet skippen, informatie over acné in het algemeen en acné op specifieke plaatsen in het gezicht en welke factoren de ergste boosdoeners voor je huid zijn. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd in makkelijke taal, maar gaat toch diep genoeg om er iets van op te kunnen steken.

IMG_7373

IMG_7382

Ook aan haarverzorging is uitgebreid aandacht besteed. Zo schrijft Lauren welke natuurlijke haarmaskers écht goed zijn voor je haar, welk kapsel het best bij welke gezichtsvorm past, welke ingrediënten in haarproducten je het beste kunt vermijden en hoe je je haar zo mooi en gezond mogelijk kunt houden. Ook staan er een aantal korte, makkelijke tutorials in zoals de messy bun hierboven. Natuurlijk is de signature look van Lauren ook uitgelegd: er staat stap voor stap beschreven hoe jij bij jezelf die perfecte golven kunt maken die Lauren altijd draagt.

IMG_7376

Wat ik ook leuk vind aan het boek is dat ze per make-up product op foto hebben vastgelegd welk effect het heeft op het gezicht. Een voor- en een nafoto, waarbij steeds alleen één product is aangebracht.

IMG_7377

IMG_7378

Lauren beschrijft in Beauty haar eigen dagelijkse make-up routine. Eerst legt ze uit wellke producten ze gebruikt en vervolgens laat ze door middel van foto’s zien hoe ze die producten dan aanbrengt. Natuurlijk ontbreekt haar winged liner niet in dit stuk! Er is overigens ook een bladzijde waarop er wordt ingezoomd op vloeibare eyeliner en hoe je deze stap voor stap zo mooi mogelijk kunt aanbrengen. Dat kan niet missen in een boek van LC!

IMG_7384

Nagels zijn niet vergeten in Beauty, dus ook over dit beautydeel is een hoofdstuk geschreven. Er staan basic tips & tricks in, maar ook fototutorials over hoe je french manicure bij je eigen nagels kunt aanbrengen en hoe je bijvoorbeeld roosjes kunt maken. Wat ik verder handig vind is dat er ook hier weer een bladzijde is geschreven over ingrediënten die je beter kunt vermijden, als het gaat om nagellak wist ik hier nog niet veel van! Verder legt Lauren ook uit hoe zij haar nagels verzorgt en welke tools en producten je hier het beste voor kunt gebruiken. Erg handig en uitgebreid!

IMG_7386

Mijn favoriete hoofdstuk van het hele boek staat helemaal aan het einde. Het heet ‘beauty through the decades’ en hierin wordt beschreven hoe de vrouwen er in voorgaande decennia uitzagen wat beauty betreft. Eerst staat het per decennium kort beschreven, daarna zijn er een aantal jaartallen uitgeplukt die verder zijn uitgewerkt. Op deze pagina’s zie je dan ook foto’s van Lauren geheel in stijl van de betreffende periode. Dit is echt ontzettend mooi en goed gedaan, de verschillende stijlen en de ontwikkeling van beauty is heel goed te zien op deze manier!

Zoals ik al zei heb ik het boek nog niet helemaal uitgelezen, maar ik ben er nu al helemaal ondersteboven van. Wat een gewéldig boek heeft Lauren weer weten te schrijven! De foto’s zijn prachtig, de tekst is duidelijk maar vernieuwend en de foto tutorials vind ik ook een goede toevoeging. De persoonlijke touch van Lauren zelf is goed te herkennen, ik hóór haar sommige dingen gewoon zeggen.

‘Beauty’ van Lauren Conrad is momenteel alleen nog maar in het Engels te verkrijgen, maar zal binnenkort ook in het Nederlands worden uitgebracht. Bij Bol.com kun je het boek kopen (in het Engels) voor €17,99 en misschien ook al bij sommige boekwinkels.

37 reacties op “Beautybook: Lauren Conrad – “Beauty””

 1. Velaija zegt:

  Wat een SUPER leuk boek! Eerst leek het me ‘gewoon een leuk boek’, maar het lijkt me echt interessant! Misschien toch maar aanschaffen :D!

 2. Emilia zegt:

  Wat leuk! Ik had wel over het boek gehoord, maar niet leek me niet echt bijzonder eigenlijk. Maar nu ik dit zo lees word ik toch wel enthousiast! 🙂
  En wat is Lauren Conrad toch oneerlijk mooi.

 3. Lifesplash zegt:

  Ja! Ik heb hem ook, geweldig boek is het hè? Lauren is echt een beauty en ooooh i love her! Seriously, haha. Ik ben ook wel enthousiast over dit boek! Fijn om te lezen, en vooral in de vakantie nu. Al moet ik wel toegeven dat ik er de laatste tijd niet zo veel meer in beb gekeken, whoops.

 4. Charile zegt:

  Mooi boek, maar ik wacht nog even op de Nederlandse versie ^^

 5. sofie zegt:

  Super leuk boek! Als ‘ie in het Nederlands verkrijgbaar is ga ik hem gelijk kopen 🙂

 6. Laura zegt:

  Waar lijkt mij dit een geweldig boek! Nou is mijn engels wel echt heel slecht. Dus wacht ik liever op de Nederlandse versie.

 7. femketje zegt:

  Dit lijkt me echt een leuk en handig boek!

 8. Kiki zegt:

  Misschien moet ik het ook maar gaan aanschaffen!

 9. Anneke zegt:

  Jaaa, ik heb Style van haar en twijfel al langer over Beauty. Heb er ook al in gebladerd en het ziet er heel goed en mooi uit.

 10. La Kroella zegt:

  SuperLeuk!!
  Alleen jammer dat ie nog niet in het NL is.
  Mn Engels is niet helemaal goed haha.
  Maar fotos vertellen mij ook wel wat.
  Ik wacht liever wel, en dan haal ik m!!
  I Love Beauty Books!!

 11. Hester zegt:

  Klinkt echt als een heel erg leuk boek, leerzaam en gewoon leuk om te lezen/bekijken! Lauren is inderdaad super mooi, knalroze lipstick en een winged eyeliner vind ik haar zo leuk staan.

 12. Danielle zegt:

  Ik wil hem ook super graag, maar dan wel in het Nederlands. Style had ik van de bieb in het nederlands geleend en in het Engels later gekocht.

 13. Kimberly zegt:

  Ik wil hem ook!

 14. IK MOET DAT BOEK HEBBEN!
  Helaas ben ik niet echt een ster in Engels (ik zit in de eerst) maar hopelijk kan ik er wat uithalen :).
  Liefs

  • Lotte zegt:

   Hij komt als het goed is ook nog in het Nederlands, dus dan zou ik even wachten als ik jou was!

 15. Ingeborg zegt:

  Super leuk artikel! Ik wol het boek ook nog heel graag hebben

 16. Les is more zegt:

  Oh, hebben!!!!
  xoxo

 17. Ilse zegt:

  Klinkt superleuk!
  Normaal lees ik niet alles van een artikel, maar dit keer wel hoor, en ook de delen die van het boek te lezen waren!
  Misschien ga ik het ook wel aanschaffen :DD
  xx

 18. Sharon zegt:

  Mooi boek he! Ik houd van de vormgeving 🙂 Wel heb ik hem nog steeds niet helemaal uitgelezen haha, tijd te kort!

 19. Vera zegt:

  Ik heb Style al en wil deze ook nog graag hebben!

 20. Annelie zegt:

  Super gaaf boek, ik wil hem graag hebben. Alleen al die foto’s van Lauren zelf zijn al pretty 🙂

 21. Esmay zegt:

  Dit lijkt me echt een supertof boek! En wat is LC toch een beauty <33

 22. Lotte zegt:

  Ik wil dit boek! Ik houd van beautyboeken! Ik hoop dat hij er snel in het Nederlands komt!

 23. Bernadet zegt:

  Ah geweldig al die foto’s!
  Ik heb laatst met kerst LC – Style gekregen ook in het engels – vind ik persoonlijk wel net zo leuk om het dan te lezen. Dus ik denk dat ik binnenkort ook maar LC – Beauty ga bestellen :D!

  • Lotte zegt:

   Ik vind het in het Engels ook leuker om te lezen, omdat het dan gewoon is hoe ‘zij’ het oorspronkelijk heeft geschreven.

 24. Whaa dit lijkt me een geweldig boek!

 25. Mandy zegt:

  Komt hij ook in het Nederlands? Of kunnen de dames die niet goed Engels kunnen dit boek ook makkelijk lezen?

  Lijkt me een erg leuk boek!

  • Lotte zegt:

   Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar het lijkt me wel dat ‘ie gewoon in het Nederlands komt! Bij bol.com staat ‘ie wel al ingedeeld bij Nederlandse boeken dus ik verwacht dat Beauty daar binnenkort wel in het Nederlands zal verschijnen.

 26. Lot zegt:

  Dat ziet er best leuk uit door al die foto’s. Nu mis ik de Hills wel een beetje. Lauren was altijd zo leuke meid daar.

  Trouwens Lotte, ik weet dat het niet perse met beauty te maken heeft, maar nu ik al die comments zie over Engels en Nederlands moest ik ook gelijk aan grammatica denken. Is het misschien niet een keer een leuke en vooral informatieve post als je ons geheugen even verfrist met wat grammatica. Omdat je dat neem ik aan op je school ook les moet geven, is dat misschien wel leuk om nog een keer te laten zien hoe dat zat :).

  • Lotte zegt:

   Lauren was ook mijn favoriet bij The Hills, ik vond dat overigens ook een geweldige serie, ik heb elke aflevering minstens twee keer gezien!

   En oei, daar vraag je me wat… Ik weet niet of daar veel behoefte aan is, het past natuurlijk niet echt bij een beauty/lifestyle blog… Ik zal er eens over nadenken! Wel een leuke tip, bedankt! 😀

 27. Lindsay zegt:

  Ah, dit boek staat ook al ZO lang op mijn lijstje! I love LC, mijn favoriete personage uit The Hills. Ik vond Lauren en Whitney altijd de leukste karakters uit de serie. Nu ik jouw boek zo zie, denk ik dat ik ook even naar Bol.com surf ^^

 28. Inclassable zegt:

  Leuk is dit boek heh! Ik heb deze ook gekregen voor Sinterklaas, ben er zo ontzettend blij mee 😀

 29. Tessa zegt:

  wauw, super mooi boek.
  Alleen geen optie voor mij met die engelse tekst 😉
  x

 30. Miladylike zegt:

  Het lijkt me een heel leuk boek! 🙂

 31. kitkatje zegt:

  Eerst dacht ik dat t niet zoveel aan zou zijn.. maar ik moet nu eerlijk bekken dat ik verkocht ben !

Home About Contact
sluit