30 Day Shred: Mijn ervaringen, bevindingen en resultaten

30 Day Shred: Mijn ervaringen, bevindingen en resultaten

3

Het is een enorme hype in sportland, het workoutprogramma van Jillian Michael dat 30 Day Shred heet. Hoewel ik al moe word bij de gedachte van sport, was ook ik om toen ik er zoveel positieve meningen over las. Als iedereen om me heen opeens fit is in de zomervakantie, kan ik natuurlijk niet achterblijven! De voor- en nafoto’s op internet beloofden heel wat, dus ik besloot ook maar eens een poging te doen. En guess what?! Ik heb het workoutprogramma helemaal afgemaakt! Op veler verzoek vertel ik jullie vandaag wat 30 Day Shred precies is, wat ik ervan vond en wat het me heeft opgeleverd.

Over mijn lichaamsbouw en mijn doelen

Altijd als ik het over sporten heb krijg ik meteen de opmerking: “Waarom ga jij sporten? Je bent al zo dun.” Ik ben inderdaad slank van mezelf, zo is mijn bouw. Ik ben tenger en smal, op mijn bovenlichaam zit weinig vet en zou je dun kunnen noemen (al geef ik zelf de voorkeur aan het woord ‘slank’). Mijn buik is van zichzelf al redelijk plat, mijn ribben zie je hier en daar weleens zitten en mijn schouders en armen zijn nogal bottig. Ik heb een duidelijke taille en een zandloperfiguur, maar dan wel op de smalle manier zonder extreme, vrouwelijke vormen. Mijn onderlichaam is wat minder dun en bottig, vooral met mijn bovenbenen heb ik moeite. Dit is de plek van mijn lichaam waar het meeste vet zit en wat het minst strak is. Je kan er nog net geen poffertjes in bakken, maar putjes zitten er zeker, vooral aan de buitenkant. De binnenkanten van m’n bovenbenen zijn rond en schuren tegen elkaar als ik loop. Dat stoort me het allermeest, die twee bollen. Met mijn onderbenen is niks mis, ik heb smalle enkels en daar ben ik tevreden over.

Ik wilde 30 Day Shred om meerdere redenen doen: strakkere, slankere bovenbenen krijgen, meer spierkracht in het bovenlichaam kweken (vooral in de armen) en een betere conditie creëren. En natuurlijk ook een beetje omdat sporten gewoon goed voor je is, je er fit en vrolijk van wordt en meer energie krijgt. Het was niet mijn doel om af te vallen, absoluut niet. Het ging me voornamelijk om wat strakker te worden en er gezond uit te zien in plaats van alleen dun.

tumblr_ma3b4njcGl1rxmahio1_500_large

Over hoe 30 Day Shred in elkaar zit

Het programma duurt 30 dagen lang, je traint elke dag een klein half uurtje. Er zijn drie niveaus, de eerste tien dagen doe je level 1, de tweede 10 dagen doe je level 2 en de derde tien dagen doe je level 3. Je doet dus steeds tien dagen lang dezelfde workout. Elk level bestaat uit drie rondes, waarin je steeds twee minuten lang kracht, dan cardio en dan buikspieren traint. Je bent dus zo’n 20 minuten bezig met de daadwerkelijke workout, en verder heb je een warming-up en een cooling-down van een paar minuten.

Bij veel van de krachtoefeningen heb je gewichtjes nodig. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoeveel deze dan moeten wegen, zelf heb ik twee flesjes water van een halve liter gebruikt. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je sterker wordt, maar geven je ook een gespierder lichaam. De cardio-oefeningen zijn gericht op conditie en uithoudingsvermogen. Veel heen en weer en op en neer bewegingen waar je moe van wordt, maar waar je wel kilo’s door verliest. Tot slot zijn er nog de buikspieroefeningen die – jawel – je buikspieren trainen. Veel vrouwen willen natuurlijk een platte buik, daar zijn deze oefeningen dan ook geschikt voor. Je zal onder andere sit-ups, crunches en fietsoefeningen tegenkomen in de verschillende levels.

Verder handig om te weten:

  1. Je kan 30 Day Shred gewoon thuis doen, je hebt beweegruimte van zo’n 3 bij 1 meter nodig om de workouts uit te voeren
  2. Het is prettig om een yogamatje te gebruiken aangezien je bij veel oefeningen met handen en knieën op de grond bezig bent
  3. De warming-up en cooling-down zijn er niet voor niets, zonder deze kan je blessures oplopen en spierpijn krijgen!
  4. Ben je een beginner en/of vind je het te zwaar/moeilijk? Doe de oefeningen dan zoals Anita (linksachter Jillian)
  5. Is je lichaam al gewend aan sporten en wil je meer uitdaging? Doe de oefeningen dan zoals Nathalie (rechtsachter Jillian)
  6. Hou je adem onder controle – hou niet je adem in maar adem juist zo rustig mogelijk door de neus in en door de mond uit
  7. Probeer je buikspieren bij elke oefening aan te spannen, dan ben je extra goed bezig en zul je sneller resultaat zien bij je buik
  8. Meet jezelf op en maak foto’s van je lichaam voor, tijdens en na 30 Day Shred zodat je het proces goed kunt zien

tumblr_mijvmngmbO1s1l71ao1_400_large

 

De levels en oefeningen van 30 Day Shred

Klik hier voor level 1, hier voor level 2 en hier voor level 3.

Level 1 vond ik pittig, maar dat kwam vooral doordat mijn lichaam niet meer gewend was zo lang achter elkaar intensief te bewegen. Ik zweette van begin tot eind als een otter, lag aan het einde van de workout als een aangestrande zeekoe te rollen op het yogamatje en wilde het liefst liters water in één keer naar binnen gooien. Na een dag of vijf begon ik te merken dat de oefeningen wat minder moeizaam gingen en dat ik mijn adem beter onder controle had. Level 2 was de eerste paar dagen ook weer heel zwaar, maar ik vond deze workout wel veel leuker dan die van het level daarvoor; voor mijn gevoel zat er meer variatie in. Ik merkte wel dat ik steeds meer naar level 3 ging snakken omdat mijn lichaam het wel aan kon, ik had ook geen last meer van spierpijn. Voor level 3 was ik een beetje bang door de horrorverhalen van anderen, maar viel me niet eens heel erg tegen! Ook in dit level waren de oefeningen gevarieerd. Wel waren de push-ups nog steeds lastig voor me, ik heb daar gewoon niet genoeg spierkracht in mijn armen voor. Ik begon de push-ups dan op de manier van Nathalie en als ik echt niet meer kon ging ik over op de manier van Anita.

Eigenlijk heb ik alle oefeningen, behalve de push-ups, op de manier van Nathalie gedaan. Het was een uitdaging, maar je moet het jezelf ook niet té makkelijk maken. Ik kon het, dus ik deed het. Ik vond strength het lastigst vanwege mijn gebrek aan spierkracht, maar bij cardio heb ik het meest gehijgd en gezweet. De buikspieroefeningen gingen me allemaal goed af, die heb ik vrij moeiteloos kunnen doen.

Waar ik tegenaan liep

Meteen na dag 1 had ik last van mijn knieën. Geen spierpijn zoals ik die in de rest van mijn lichaam had, maar echt een drukkende ‘ik wil niet bewegen’-pijn. Ik had vooral pijn wanneer ik net klaar was met de workout, meteen daarna dus. ’s Ochtends ook nog wel, maar gedurende de dag trok het dan weer weg. En ’s avonds begon het dan weer opnieuw. Ik heb die pijn in mijn knieën eigenlijk het hele programma lang gehad en waar het precies aan lag weet ik nog steeds niet. Ze zijn gewoon niet zo gewend om zwaarbelast te worden, denk ik. Ik had verwacht dat het alleen de eerste paar dagen zou blijven, als ik van tevoren had geweten dat mijn knieën al die tijd pijn zouden doen had ik wel kniebeschermers (heten die zo?) gekocht voor wat meer steun en stevigheid.

tumblr_mgld5zEa8E1qzqm4io1_500_large

Mijn resultaten

Dé vraag die me wel tig keer is gesteld de afgelopen maand: “Heeft het al effect, zie je al verandering/verbetering?” Om maar meteen eerlijk te zijn: ik had er meer van verwacht. Ik heb voor-, tijdens- en nafoto’s gemaakt en als ik die naast elkaar leg zie ik minimale veranderingen. Ik zie bij m’n buik en tussen de schouderbladen de grootste verandering. Zoals ik al zei was mijn buik al plat, dat is ‘ie nu nog steeds, maar wel met meer zichtbare spieren. Ik heb nu een subtiele, vrouwelijke blokjesbuik die net wat strakker is geworden dankzij 30 Day Shred. De bovenste helft van mijn rug is ook gespierder geworden, daar ben ik ook tevreden over. M’n armen zijn iets minder tandenstokerig dun, maar om nou te zeggen dat ze er nu stukken beter uitzien… nee. Als ik mijn armspieren aanspan voel ik wel dat de bi- en triceps flink getraind zijn, maar ik had het graag ook terug willen zien wanneer ik mijn spieren niet aanspan en ondertussen rood aanloop. Maar oké, ietsje meer kracht heb ik wel, ik krijg nu zelfs deksels van nog niet geopende pindakaaspotten open. De grote teleurstelling was (en is) toch wel dat mijn benen niet strakker zijn geworden. Ze zijn niet dunner (hoefde ook niet per se), de putjes zitten er nog steeds en ze zien er pas getraind uit wanneer ik mijn spieren keihard aanspan. Dit vind ik wel echt heel jammer, mijn benen zijn mijn problemarea en ik wilde daar juist zo graag verandering in zien! Ergens vind ik het ook heel gek dat ik totaal geen verandering in mijn benen zie, aangezien ik daar de meeste spierpijn had tijdens het hele 30 Day Shred programma.

Oh ja, en voor degenen die geïnteresseerd zijn in het effect op mijn gewicht: ik weeg nog hetzelfde. Misschien een paar gram meer of minder, maar geen kilo’s verschil. Mijn eetpatroon heb ik niet aangepast, ik eet sowieso al vrij gezond en let op dat ik niet teveel ongezonde vetten en suikers binnenkrijg. Ik eet nog steeds een bakje chips in het weekend en af en toe pak ik een handje Jellybeans of een chocoladekoekje, ik zorg alleen wel dat ik hier bewuster over nadenk. Verder eet ik nog steeds heel veel, dat heb ik altijd al gedaan. Ik zorg er gewoon voor dat wat ik eet niet enorm slecht voor me is, that’s all. En natuurlijk dat ik genoeg groente en fruit (en water!) binnenkrijg elke dag, maar dat zit wel goed.

Waar ik wel overduidelijk verandering in zie is mijn energielevel. Ik ben fitter, opgewekter en voel me goed. Mijn conditie is vooruit gegaan en dat merk ik echt als ik ’s ochtends te laat ben en keihard moet fietsen. Ik heb meer energie en wil niet meteen mijn bed induiken en een winterslaap houden wanneer ik thuiskom, dat is al een verbetering. Lui zijn zit in me en gaat er nooit uit, maar dat ik wat meer energie heb gekregen tijdens/door 30 Day Shred is wel erg fijn.

408725982c6e6688df39753c41bd4ab4_large

Conclusie

30 Day Shred is een prettig workoutprogramma, ook voor mensen die niet gewend zijn om te sporten. Dat je de oefeningen op twee manieren kunt uitvoeren vind ik handig, zo kan je de workout aanpassen aan jouw lichaam. Fijn dat het zo’n beetje al je spieren traint en ook nog eens je conditie boost. Jammer is natuurlijk dat ik niet de gewenste resultaten heb behaald, daar baal ik dan ook van. Toch heb ik geen spijt van het sporten, dertig dagen lang, omdat het goed voelde en ik er meer energie van kreeg. Ook ben ik trots op mezelf, veel mensen haken af wanneer het moeilijk wordt en ik heb het maar mooi volgehouden. Zit er toch nog een béétje discipline in me, haha!

Wat doe jij aan sport?

Deze post heeft 45 reacties

  1. Klinkt echt ontzettend goed! Knap dat je zo gedisciplineerd bent 🙂

  2. Haha, ja die voor en na foto’s op internet leken al best fake, maar ik vind het knap dat je het hebt volgehouden! 🙂 Ook chill dat er 2 manieren zijn, ja. Klikt opzich best een lekkere work-out. En fijn dat je je nu wat energiek voelt.

  3. Knap dat je het hebt volgehouden. 🙂 Super! 🙂
    Jammer dat de oefeningen niet hebben geholpen bij je benen. Wat ik vaak doe zijn Wide Squat voor benen en billen. Zoek maar op youtube. Hele heftige oefening, je benen zullen onwijs trillen en die spieren doen echt zeer. Houd dat eens ook 30 dagen vol. hihi.
    Liefsss

  4. Fijn dat je meer energie hebt gekregen! Ik vind het ook knap dat je het hebt volgehouden, ik snap alleen de hype nog steeds niet.

  5. ik vind het een super programma maar wil wel iedereen waarschuwen voor de knietjes. Ik kreeg na de 30 day shred krakend kraakbeen. Heel erg irritant want je hoort nu elke beweging van mijn knie (en niet alleen ik hoor het). Gaat nooit meer over 🙁 En nee, ik heb de bewegingen niet verkeerd uitgevoerd, want ik train ook met begeleiding. Goed programma dus maar oppassen dus!

    1. Goed dat je het zegt! Ik heb van mezelf al slechte knieën, dus ik twijfel of ik dit programma wel moet doen. Ik heb ook niet zon doorzettingsvermogen haha.

  6. Ik zit er over te denken om dit gewoon eens te doen, gewoon kijken of ’t wat voor me is.. 🙂
    Ennu Lot, ik had jouw bikinifoto’s wel hier op je site verwacht hoor !!! Just kidddding!

  7. Echt super knap dat je het hebt volgehouden! Nu ik nog 😛

  8. Ik ben nu voor het eerst in mijn leven met home work out DVDs begonnen (sinds gisteren!) maar dan wel yoga. Ik sport al 3x in de week in de sportschool (bodybalance voor kracht en spinning en combat voor energie en uithoudingsvermogen) en ik dans nog 1x in de week, dus iets al te intensiefs erbij is wat te veel van het goede. Tot nu toe bevalt het me goed!

  9. Dan heb je een gezond figuur van jezelf! (appel vs. peer, blabla) Bij mij is het dus andersom ;D Ik heb het een paar dagen geprobeerd maar ik voelde gewoon niks buiten die 20 min om, dus nu hou gewoon mijn kracht/cardio ritme aan (probeer om en om iedere dag, minstens 4x per week), en op de dagen dat ik niet naar de fitness kan probeer ik zo’n lesje te doen en ab ripper xD Met pasen toen de fitness gesloten was heb ik dus level 1 en 2 achter elkaar gedaan (1x ieder natuurlijk). Daarna was ik wel uitgeput, maar ik had geen spierpijn ofzo de dag(en) erna. Het traint misschien meer mijn uithoudingsvermogen dan mijn spierkracht. Wat ga je nu verder aan sport doen? 😀

  10. Klinkt alsof het dus toch de moeite waard was. Leuk dat je hier een verslag over hebt geschreven 🙂 Over je bovenbenen, bij mij werkt het altijd heel goed om minimaal 1x per week (liefst 2x) met een scrub spons m’n dijen, billen en heupen flink te scrubben. Van onder nar boven. Hierdoor stimuleert de bloedsomloop en als ik dit een poosje doe, verdwijnen putjes echt uiteindelijk. Wel icm water drinken en meer bewegen natuurlijk. Maar vooral dat scrubben zorgt ervoor dat die huid herstelt en mooier wordt. Heb ook wel eens een anti cellulitis crème getest, dat werkte ook best goed icm scrubben. En na die douche sessie lekker insmeren 🙂 Leuk verslag meis!

  11. Je haalt Anita en Nathalie door elkaar :p. Anita is juist de makkelijke versie!

    Ik ben nu op dag 26 en had er inderdaad ook meer van verwacht.

  12. Echt heel goed dat je het hebt afgemaakt! Ik deed aan paardrijden, wat ook nog wel echt een sport is hoor (vooral uithoudingsvermogen, het kost best veel energie). Maar vier en een halve week geleden viel ik eraf en brak ik mijn bovenarm, dus ik kan op het moment helemaal niet sporten, haha. Ik heb er wel des te meer behoefte aan, dus wil denk ik gaan beginnen met hardlopen als het weer kan!

  13. Hey, jammer dat het niet zo heeft gewerkt als jij wou, misschien moet je voor je benen anders de 30 days squat challenge doen! Daar ben ik nu mee bezig en daarmee train je vooral je boven benen en billen! Het is een programma waarmee je langzaam de squats opbouwt zo begin je bij dag 1 met 50 en eindig je na 30 dagen met 250! Om de 3 dagen is er ook een rustdag wat wel fijn is! Inmiddels ben ik bij dag 10 en ik merk dat ik nu makkelijk 100 squats in 3 minuten doe! Wel lig ik daarna buiten adem op mijn bed maar hey, je moet er iets voor over hebben haha! Nou ben benieuwd of je dit gaat proberen! xxxx

    1. 100 squats in 3 minuten.. voer je het wel secuur uit dan? Haast is niet nodig als je een oefening goed uitvoert.

      Ik heb 30 DS niet volgehouden, vond het niet echt uitdagend genoeg en behoorlijk saai 10 dagen achtereen. Knap dat je het hebt volgehouden.

      1. Volgens de youtube filmpjes doe ik hem helemaal goed, ik weet niet of dat dan snel is… Maar ik heb er niet zoveel moeite mee ofzo haha

  14. Ik zou het niet volhouden!
    Eefje

  15. Ik heb dit programma een jaar geleden ook gedaan en zag ook in gewicht weinig verschil! Maar je moet ook wel iets hebben om af te vallen he haha! Jij hebt van jezelf al een slank lichaam. En bij het programma hoorde ook een eetschema voor 30 dagen (heb ik ook niet gedaan), als je dat ook volgt zou je wel echt verschil zien werd mij verteld!

  16. Wat een goed artikel! Ik zit nu in de helft, nog 15 dagen te gaan dus :)! Ben benieuwd naar de resultaten bij mij…
    Klein opmerkingetje; het is volgens mij Anita (rechtsachter) die de oefeningen eenvoudiger doet en Natalie (linksachter) iets zwaarder, jij hebt het andersom in je artikel staan :).

  17. Ik ben er nu ook mee bezig. Haha ik ben pas bij dag 5 maa rik had nu al wonderen verwacht haha!

    Ik ben benieuwd over 30 dagen!

    Ps. In je lijstje staan de namen verkeerd om volgens mij. Anita is namelijk de beginner en Nathalie de gevorderder! 🙂

  18. ik moet nu beginnen aan level 2 maar merk nog niks aan m’n lichaam XD niet dat er zoveel moet veranderen maar had wel gedacht sneller iets te merken

  19. Heel fijn om te lezen! Ik wil er denk ik ook over een tijdje aan beginnen, eerst een beetje conditie opbouwen in de sportschool haha! Wat me wel een beetje tegenhoudt is je verhaal over je knieën, die van mij zijn ontzettend zwak.

  20. Ik denk dat ik dit binnenkort ook eens ga proberen! Het klinkt in ieder geval goed en motiverend!

  21. Super goed dat je het hebt volgehouden. Ik wil heel graag de 30 dagen squats doen. Maar beginnen en volhouden is lastig.

  22. Ik heb het ook gedaan, maar niet volgehouden. Ik vond het echt een moeten om elke dag te sporten. Ik sport van mezelf al en ik wilde dit er bij naast doen. Ik heb het 22 dagen volgehouden en daarna was ik het ook echt zat. Ik deed het met tegen zin en daarbij hielp het bij mij ook niet ;(

  23. Wat ontzettend goed dat je het helemaal hebt gedaan!! Misschien ga ik me er toch ook maar eens aan wagen… Eerst een yogamatje kopen!

  24. Ziet er leuk uit… eerlijk, ik doe geen sport. Ik ben veel te lui, maar ik werk in een schoenwinkel. En als het druk is beweeg ik al vrij veel. Ladder op, ladder af. Naar de klanten spurten met m’n handen vol schoenen… dozen in de stock zetten, weer ladder op en af. Maar toch zou ik iets meer will sporten. Ik ben begonnen met oefeningen die ik ergens had gezien… maar als ik die deed sprong m’n hond op mij. En nee, ik kon ze daardoor niet afwerken! En voor de rest heb ik echt weinig tijd… maar, als ’t iets beter weer is wil ik beginnen lopen. Nu moet ik ’t echt niet proberen want ik kan echt niet goed tegen kou…

  25. heb dit een jaar ofzo terug geprobeerd, helaas is het te zwaar voor mijn knieën en kon ik het niet af maken…

  26. Wauw knap hoor! Ik denk dat ik het niet aankan met mijn rug helaas!

  27. Ook leuk om te doen is http://www.blogilates.com.
    Zij heeft verschillende filmpjes die focussen op wat je net wil bereiken (bv. benen!).
    En als je je helemaal wil trainen kan je haar kalender volgen, een soort programma dat voor iedere dag enkele filmpjes aangeeft die je moet doen.
    Cassey is heel enthousiast en ik vind haar programma leuker dan 30Day Shred omdat je steeds afwisseling hebt 🙂

  28. Wat een goed artikel, goed alles op een rijtje en heel duidelijk. Goed dat je het hebt volgehouden joh en aaaah ik wil dan jouw buik wel hebben. Dat klinkt raar, maar okee :’)

  29. Je mag hier echt heel trots op zijn, gewoon 30 dagen intensief sporten, zonder rust en met dikke spierpijn. Goed gedaan Lot, fijn dat je je ook fitter voelt! 🙂 Trouwens, je hebt nu zo’n squats challenge. Dat is ook 30 dagen, maar heb je wel om de drie dagen een rustdag. Ik doe hem at the moment en moet toegeven dat mijn benen aardig strak voelen. 🙂 Of het zo is weet ik nog niet, moeten we over een tijdje zien. Maar maybe is dat wat? Ik vind je in ieder geval een prachtig lichaam hebben en eigenlijk moet je niet zeuren over those legs hoor! And again, GOOD JOB! Hands down lady.. hands down!

  30. Leuk om te lezen! Goed dat je het hebt volgehouden! Ik ben zelf bij dag 16 en zie/merk nog geen verschil helaas.. Ik baal er wel een beetje van want ik had gehoopt dat mijn buik al wat strakker zou zijn. Dat demotiveert wel een beetje, maar ik ga door! Wat jij beschrijft over je eetpatroon herken ik wel, zo eet ik ook ongeveer. Ik maak het gewoon af en zie aan het eind wel of ik verschil zie.

  31. Echt knap dat je het hebt volgehouden! Die bovenbenen zijn echt irritant he.. ik heb daar ook zo’n last van 🙁 en ik val overal af, behalve op mijn benen. Dat je geen kilo’s bent afgevallen komt natuurlijk doordat je veel spieren hebt gekweekt en die wegen zwaarder dan vet. Dus qua vetpercentage zal je zeker wel wat verloren hebben 😉

  32. Super van je dat je het helemaal hebt volgehouden! Blijft altijd wel een lastig dingetje 🙂 Wel jammer dat het voor jou niet helemaal het resultaat gaf wat je hoopte en ik hoop dat je nog iets anders vindt wat wel goed voor jou werkt! Maar wel goed dat je er geen spijt van had, sporten is inderdaad sowieso altijd goed voor je.

  33. Misschien is de 30 day squat challenge iets voor jou ? Squats zijn heel goed voor als je je benen wil trainen en aangezien jij het zo vervelend vind dat ze elkaar raken..

  34. Super knap dat je het hebt afgemaakt! Wel jammer dat het juist voor je benen niet echt heeft geholpen, máár je conditie is omhoog, dus jeej!
    Zelf fiets ik 5 dagen per week 40 minuten door school, ook probeer ik 3 à 4 keer per week hard te lopen, en 3 keer per week 10 minuten te roeien.

  35. Petje af! Voor je uithoudingsvermogen is het sowieso goed, en misschien is dat ook weer een goede motivatie om andere oefeningen te doen.

  36. Jammer dat het effect toch niet helemaal is hoe je hoopte! Al vond ik je blokjesbuik laatst bij je personal foto’s toch wel indrukwekkend!

    Ik merkte trouwens op dat je noemt dat de beginnersversie linksachter Jilian staat en het gevorderde voorbeeld rechtsachter, maar het is andersom! Ik heb namelijk ook n keer de oefening gedaan, just to see what the fuzz is about:p En de sportschool was dicht tijdens het paasweekend, haha, dus mooie tijd om het te proberen. Vond het alleen best wel tegenvallen. Maar, ik ben dan ook erg sportief dus voor mij is het waarschijnlijk gewoon easy. Heb zelfs 1 lesje van level 1 en 1 lesje van level 2 achter elkaar gedaan, maar had niet eens spierpijn de dag erna.

    Ben je nu trouwens van plan iets nieuws te doen? Insanity bijvoorbeeld? :p

  37. Knap van je! Ik heb hetzelfde: best slank en dikke benen. :”(

  38. Ik ben deze week ook begonnen met 30 day shred om wille van dezelfde reden als jij. Ik ben ook extreem lui en ben vaak moe. Ik wil ook graag terug wat meer energie krijgen.
    Ik heb deze week wel super veel spierpijn gehad van de 30 DS!! Hopelijk gaat dit over?

  39. knap van je ga het proberen onder gtst!:)

  40. Anita staat rechtsachter Jillian, haha! Dat merkte ik even op. 😛 Verder is het jammer dat je niet de gewenste resultaten ziet. Misschien de thighs & buns workout van Jillian? Of Ripped, of Insanity? Of gewoon blogilates.. geen idee haha, ik zeg ook maar wat. Ik ben trouwens eventjes gestopt, ik was ziek dus ik moet weer opnieuw beginnen :/

  41. Ik ben er aan begonnen (heb het 7 dagen gedaan) maar ben ermee gestopt omdat ik het saai vind, ik kan mezelf niet motiveren om het af te maken.. Zoek nu iets dat ik leuker vind!

  42. Ik vind het sowieso super goed dat je het helemaal hebt afgemaakt en je er echt voor het ingezet:D Ik denk dat ik je dat niet na kan doen!
    Jammer dat je niet zo veel resultaat ziet op de plek waar je juist resultaat had willen zien, maar zo te horen heb je wel genoeg andere voordelen ervaren:D Dat is natuurlijk ook supergoed!

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu