Essence Colour Arts Pigments – Review, swatches en ooglooks

Essence Colour Arts Pigments – Review, swatches en ooglooks

Al sinds ik het eerste persbericht zag, wilde ik ze hebben. Ik heb het natuurlijk over de nieuwe Colour Arts Pigments van Essence! Ik had nog maar weinig losse oogschaduws, omdat poeder oogschaduw sneller en makkelijker werkt. Én, pigments waren eerder nooit te koop bij de drogist, ik kende ze alleen van merken als MAC en Inglot. Gelukkig is daar nu verandering in gebracht, want Essence heeft vanaf nu de Colour Arts Pigments in het vaste assortiment!

De Colour Arts Pigments zijn er in 20 verschillende kleuren en komen in stevige, plastic schroefpotjes die transparant zijn. Handig, zo zie je meteen met welke kleur je te maken hebt. Als je het deksel eraf draait zie je een sticker zitten. Deze voorkomt dat de losse oogschaduw door de sifter heen komt en hierdoor weet je zeker dat je een ongebruikte pigment hebt gekocht.

11 Cotton Candy is een lichtroze pigment met warme ondertoon en héél veel glitters. Er zitten hele fijne glittertjes in, maar ook iets grovere. De glitters zijn lichtkleurig, de meeste zijn zilver, lichtgroen, roze of paars. Bijzonder, die variatie in grootheid van de glitters!

15 Pure Love is een kleur die ik moeilijk te beschrijven vind. Het lijkt in eerste instantie een warme versie van goud, maar hier en daar zie ik ook wat brons en een lichte karamelkleur. Bijzondere tint! Pure Love bevat vooral veel hele fijne shimmer, maar doordat het er zo veel zijn vallen ze toch behoorlijk op. Pretty!

06 WOW it’s orange! heeft de meest toepasselijke naam in history, want dit pigment is echt BAM!, orange in your face! Als het sinaasappeloranje zou zijn geweest had ik deze laten liggen, maar ik vind de kleur echt geweldig omdat het een donkere oranjetint is. Ook heeft WOW it’s orange! een koraalkleurige ondertoon. Op deze foto’s lijkt dit pigment mat, maar er zitten fijne gouden glittertjes in die je in de swatches hieronder goed kunt zien.

16 Blueberry Muffin is een bosbessenkleurig pigment, de kleur zit tussen paars en blauw in maar neigt wel iets meer naar paars. Deze losse oogschaduw heeft een koele ondertoon en bevat een heleboel kleine, lichtgekleurde, koele glittertjes. Vroeger was paars altijd mijn favoriete kleur, ik ben dan ook erg blij met de prachtige Blueberry Muffin!

12 Miss Piggy’s Lollipop is ook lekker knallend en opvallend. Deze losse oogschaduw met de zeer originele naam heeft veel kleine zilveren en paarse glittertjes die goed uitkomen in de roze kleur. Ik had nog niet zo’n knalroze oogschaduw, dus deze kon ik niet laten liggen!

Aren’t they amazing?! Wauw, dit heeft Essence echt héél goed gedaan. Over de nieuwe pigments van Catrice las ik negatieve artikelen (er zou vooral veel glitter inzitten en verder weinig kleur afgeven), des te meer tevreden en happy ben ik met deze swatches! Zoals je ziet zijn de losse oogschaduws alle vijf ontzettend goed gepigmenteerd, de kleuren zijn allemaal intens. Voor de duidelijkheid: de swatches zijn droog gemaakt en met één veegje gezet.  WOW It’s Orange! springt er wel uit, dit is echt de meest intense oranje oogschaduw die ik ooit heb gezien.

Hierboven zie je Cotton Candy en Pure Love van dichtbij. De foto is expres onscherp, zodat jullie de glitters goed kunnen zien. Hier zie je duidelijk dat Cotton Candy vooral lichtgekleurde, koele glitters bevat, terwijl Pure Love multicolor glitters in zich heeft en deze zijn ook opvallender.

En dit zijn WOW It’s Orange!, Blueberry Muffin en Miss Piggy’s Lollipop. Op deze foto kun je goed zien dat WOW It’s Orange! toch echt shimmer bevat, deze zijn goudkleurig. Ook zie je hier goed dat er ook een koraalachtige toon in de tint zit. En kijk even hoe mooi de glitters in Blueberry Muffin zijn, woah!

Natuurlijk heb ik al wat geëxperimenteerd met de Colour Arts Pigments, hieronder laat ik jullie drie ooglooks zien!

Voor deze look heb ik Cotton Candy op het bewegend ooglid, in de binnenste ooghoek en onder het oog aangebracht. Daarna bracht ik de knalroze Miss Piggy’s Lollipop aan boven Cotton Candy en zorgde ik ervoor dat de overloop tussen de twee kleuren subtiel was. Als laatst pakte ik Blueberry Muffin en bracht ik deze iets óp Miss Piggy’s Lollipop aan, zodat de overloop van roze naar paars geleidelijk zou zijn. Ik blende Blueberry Muffin ook nog wat naar boven, zodat de mooie paarse kleur goed uit zou komen.

Natuurlijk moest ik ook een minder draagbare (zeg maar bijna clowneske) look maken, want ik heb nu eenmaal expres geen saaie bruintinten gekocht. Ik kwam uit mijn comfortzone en maakte een look met WOW It’s Orange! als hoofdkleur, deze ging namelijk over het bewegend ooglid. Zie je hoe intens deze kleur is? Zo tof! Met Miss Piggy’s Lollipop kleurde ik de arcadeboog in, al had ik dit achter gezien wel iets netter mogen doen. De binnenste ooghoek en de huid onder het oog voorzag ik van de paarse Blueberry Muffin, waarmee ik ook een subtielewing maakte.

Oké, een draagbare look vond ik toch wel leuk. Juist om te laten zien dat je met deze pigments zowel out of the box kan gaan, maar ook subtielere looks kunt maken voor bijvoorbeeld naar school. Voor deze look heb ik alleen Pure Love van de pigments gebruikt, dit is de champagnekleurige oogschaduw die je op het bewegend ooglid ziet. Deze tint pakt overigens meer roze uit dan ik had verwacht, dat vind ik wel bijzonder. Niet jammer, want ik vind de kleur alsnog erg mooi. in de arcadeboog heb ik een ‘gewone’ oogschaduw gebruikt uit het Too Faced Natural Eye palette.

Conclusie

Ik ben ontzettend tevreden over de Colour Arts Pigments van Essence! De vijf kleuren die ik heb zijn allemaal intens, ze geven geweldig veel kleur af. Voor deze looks heb ik alle losse oogschaduws droog aangebracht, moet je nagaan hoe knallend ze zouden zijn als ik er water of een mixing medium bij had gedaan! De pigments zorgen wel voor een beetje fall out, je moet echt goed je kwast goed aftikken mocht je geen glitter all over willen hebben. Nog een tip voor het aanbrengen van losse oogschaduw: je kunt dit het beste met een stevig, plat kwastje doen, daarmee kun je de oogschaduw als het ware op het ooglid ‘drukken’, waardoor je de oogschaduw gelijkmatig kunt aanbrengen en ook nog eens minder fall out zult krijgen.

De Colour Arts Pigments van Essence zitten in het vaste assortiment en zijn te vinden in het tweede schap (ook wel het ‘nail-art schap’). Per losse oogschaduw betaal je €2,59 en in één potje zit 2,3 gram.

Deze post heeft 44 reacties

  1. Heel mooi, maar niets voor mij 😉

  2. Wauw! Het ziet er echt zo mooi uit! De pigmentatie is super goed! Ik ga zeker eentje halen!

  3. wauw mooie eyelooks mee gemaakt very pretty

  4. Wow echt prachtig!
    Ik kan alleen niet goed met losse oogschaduw werken….. 🙁
    Toch vind ik het prachtige looks! Vooral de eerste en de laatste vind ik echt PRETTY! <3

    Xxx

  5. super pretty kleuren heb je gekozen 😀

  6. Sorry maar ik vind je tweede look met al die felle kleuren echt niet mooi. Het is gewoon too much en lijkt wel schmink. De andere twee looks vind ik wel heel mooi en de kleuren zijn goed gepigmenteerd.

    1. Het is ook geen draagbare look, maar ik wilde laten zien hoe je de kleuren zou kunnen gebruiken (niet per se deze combinatie, maar dat je ook mat met glitter kunt combineren). Gelukkig vind je de andere twee wel mooi! 🙂

  7. Wauw, die zien er zeker heel mooi uit! Mooie looks! 🙂

  8. oeh, ik wil ze ook hebben!

  9. Mooi! Ik heb er nog geen één, maar daar moet toch eens verandering in komen!

  10. Pure Love vind ik echt práchtig. Beetje rosé gold. Of ik wil gewoon dat íe Rose gold lijkt hihi!
    Ik heb ze zelf niet niet gespot, erg jammer, want ik ben zo benieuwd!

    1. Ja, rosé gold is de perfecte beschrijving! Dat ik daar zelf niet op gekomen ben, haha.

  11. vind ze echt heel mooi, je hebt ook hele leuke kleuren gekozen!

  12. Helaas hebben wij hier in de buurt geen Kruidvat met een dubbelschap. Waarschijnlijk zal ik er dus voorlopig ook niet aan komen 🙁
    Wat een prachtige looks heb je ermee gemaakt! De tweede felle look is mijn favoriet!

  13. Ah ze zijn zo mooi! Pure Love heb ik nog niet, dankzij de laatste look wil ik die denk ik ook nog. De kleurrijke looks ervoor zijn ook heel gaaf 😀

    1. Dankje! En getsie, wat jammer zeg. Misschien dat je ze ergens in een andere stad nog kunt spotten!

  14. Ik vind die “clowneske” ooglook juist heel mooi!

    1. Haha thanks, Jasmijn <3

  15. Wauw, wat een pigment! Vooral Cotton candy en Pure love vind ik prachtig!

  16. Wauwie, zit er goed uit! 🙂 De kleuren springen je tegemoet! Pure love en die oranje en paarze zijn mijn favorietennnnn 🙂

  17. Ik ben geen losse pigment fan (gebruik het nooit haha), maar ze zien er heel goed uit. En wat heb je er prachtige looks meegemaakt, zowel de heftige als de natuurlijke 🙂

    1. Dankjewel, Sharon! Ik gebruik ze ook niet vaak, maar als ik een wat kleurrijkere look wil maken grijp ik er snel naar.

  18. Mooie looks en super dat er zo’n pigment afkomt!

  19. pure love is mooi 🙂

  20. Wow, wat zien ze er geweldig uit! Vooral Wow it’s Orange en Miss Piggy’s Lollipop zijn echt ‘mijn’ kleurtjes.

    1. Heerlijke kleuren, zo lekker anders ook!

  21. Wow, ik had nooit verwacht dat de pigments van Essence zo gepigmenteerd zouden zijn! Lovely Lot, echt incredible looks heb je er ook mee gemaakt, zowel ondraagbaar als voor naar school! Geweldig, word er helemaal enthousiast door!

    1. Dankje Cynthia! <3

  22. Mooie kleurtjes heb je gekozen, erg mooie looks ook!

  23. Waauuww! Ik vind de eerste look het mooist! Ik betwijfel om ze te kopen. Ik blijf het vrij lastig vinden om met pigments te praten, maar misschien moet ik het maar gewoon proberen. 🙂

    Liefs.

    1. Om met pigments te praten? O jeetje, ik bedoel natuurlijk te werken. Hahahaaahaa.. ohoh

    2. Als je het niet gewend bent is het een beetje lastig, maar met het juiste kwastje (een stijf/stevig kwastje) moet het echt lukken!

  24. Wauw, wat een mooie pigmenten. Ik vind de tweede look heel apart.
    Leuke review.
    Liefs, xxx

  25. Die laatste look vind ik mooi! 😀

  26. De knalroze kleur is leuk zegg!!

  27. Ben nu wel heel benieuwd naar deze pigments! Vooral die neutrale kleuren zijn mooi:)

  28. Wauw wat een mooie kleurtjes. Ik vind de eerste en derde look die je ermee gemaakt hebt erg mooi en draagbaar voor school/overdag. Moet tog weer eens naar de kruitvat 🙂

  29. Erg mooie looks heb je ermee gemaakt! Complimenten!

  30. Oh, what a colours! Nee, geweldige kleuren! Je look’s zijn ook leuk.. Naturel & een iets wat heftige! Super om te zien. 😀

    1. Dankjewel!

  31. Wow die goede pigmentatie had ik totaal niet verwacht! Ik ga er zeker 1 halen.
    Ook weer een super leuk artikel! Liefs,

  32. Oeh hebben! 😀 Op die paarse na wil ik ze allemaal wel. Morgen even kijken bij de Kruidvat

Reacties niet meer mogelijk.

Sluit Menu